reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Wypełnienie i wszystkie materiały kupowałam na Allegro. U nas w mieście jest mały wybór tkanin, a jak już to drogie. Wypełnienie to antyalergiczna kulka silikonowa, a na to miejsce do leżenia to wybrałam silikonowy wypełnienie do kocyków. Tylko następnym razem chyba wybrałabym samą bawełnę, zamiast polaru minky. Ładny, mięciutki. Naoglądałam się gotowych kokonów, jak szukałam materiałów i mi się podobał. Jednak jak już zamówiłam to zaczęłam dopiero czytać, że to minky to wcale dla takich niemowlaków to nie jest za dobre. Nie dość, że sztuczne to jeszcze się dziecko poci przez to. Dlatego dałam go na sam spód kokonu. Jedynie kocyk będzie z minky, ale to w razie chłodu też się przyda.
A co do nauki, to też jestem samoukiem. Tutki z you tuba, parę fajnych stron o szyciu i duuuuużo kombinowania "na chłopski rozum" [emoji16] i każda z nas by szyła. Może nie jak profesjonalistka, ale dla własnego użytku w sam raz.

reklama
Zgadza się:) ja po prostu jeszcze nie umiem tak do konca ogarnąć ze bede mamą :) chyba dopoki sie dzidzia nie urodzi;)... z resztą kilka osób skutecznie zgasilo mój zapał zeby sie tak nie cieszyc bo wszystko moze sie zdarzyc ze to jeszcze wczesnie itp... takze mozliwe ze to przez to:/
Nie ma to jak dobra motywacja i wsparcie , uwielbiam jeszcze teksty typu ale jesteś już grubiutka no a będziesz jeszcze grubsza ! Ha ha

@KyRaA i jak tam z ta gruzlica ??
Czekam na wizytę u położnej. Z tego co się dowiadywałam, to żeby sprawdzić, musiałabym przyjąć szczepionkę ... Obawiam się czy nie narobiłaby więcej szkody niż dobrego. Podobno też, dzieci w pierwszej dobie dostają szczepionkę na gruźlicę, tak czy siak jak pisałam na początku - czekam na wizytę, nie niepokoję się jakoś specjalnie

A co do ruchów, to moja malutka się wierci bardziej, tak co drugi dzień jednego dnia jest leniwa, tylko kilka pojedynczych kopniaczów robi, a na drugi dzień szaleje chociaż te szaleństwa to chyba czkawka jest

Z serii "Muszę się pochwalić"[emoji847]
Uszyłam kokon dla mojej córeczki.
To czwarta rzecz jaką uszyłam w życiu, nie jest idealny, ale tak się cieszę, że już niedługo będzie w nim leżała moja kruszynka [emoji173] Pewnie jak każda księżniczka będzie kochała jednorożce [emoji882], będą one motywem na ścianie w pokoju i jako dekoracje. Do kompletu jest też poduszka motylek i kocyk, który zostawiłam bez ocieplenia, bo w końcu to będzie raczej początek maja, więc sam kocyk minky+bawełna raczej starczy. Zobacz załącznik 934505Zobacz załącznik 934506Zobacz załącznik 934511
Piękne! ❤️

@KyRaA i prawidlowo. Nie ma sie co denerwowac bo maluszek tez to bedzie czul :) a kiedy masz wizyte?
I jeszcze jedno pytanko czemu nie ma Cie na prywatnych majoweczkach jak masz dostep?:)

Ale tu cisza... Wydaje mi się że ostatnie dziewczyny przeszły na forum prywatne... Skoro nie mam co liczyć na zaproszenie, wypada mi się pożegnać, bo sama z sobą korespondowac nie będę ciao!

reklama
Ja też tu zaglądam :) u mnie dziś studniówka :D
Mam kilka ciuszków kupione, pieluchy i smoczki. Dziś mąż przywiezie 3 wielkie torby ubranek od kolegi i nie mogę się doczekać kiedy będę w tym buszowac :) teraz na tapecie będzie wybór wózka tylko czekam kiedy mąż będzie miał wolny dzień żeby jechać do sklepu i pooglądać :)

Do góry