reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Ja póki co mam tylko jedna pieluszke bambusowa, więcej rzeczy raczej nie planuje mieć póki co. Sprawdzę jak się to będzie spisywac i najwyżej dokupie później. A kocyk szyje mi teściowa :) z jednej strony bawełna a z drugiej ten polar minky :)

reklama
Ja póki co mam tylko jedna pieluszke bambusowa, więcej rzeczy raczej nie planuje mieć póki co. Sprawdzę jak się to będzie spisywac i najwyżej dokupie później. A kocyk szyje mi teściowa :) z jednej strony bawełna a z drugiej ten polar minky :)
Ja już taki jeden uszyłam, teraz został mi ten polar więc będę szyć taki komplet do wózka czyli kocyk bawełna + minky. Chciałam do becika wykorzystać, ale faktycznie za ciepło małej będzie w tym. Co innego kocyk, zawsze można odkryć lekko. Chcesz żeby ten kocyk był ocie0lany wypełnieniem czy nie? Bo ja się właśnie zastanawiam, ale chyba zostanę przy samej bawelnie i polarze. Wtedy większą kołderkę na jesień uszyje chyba.

Ja już taki jeden uszyłam, teraz został mi ten polar więc będę szyć taki komplet do wózka czyli kocyk bawełna + minky. Chciałam do becika wykorzystać, ale faktycznie za ciepło małej będzie w tym. Co innego kocyk, zawsze można odkryć lekko. Chcesz żeby ten kocyk był ocie0lany wypełnieniem czy nie? Bo ja się właśnie zastanawiam, ale chyba zostanę przy samej bawelnie i polarze. Wtedy większą kołderkę na jesień uszyje chyba.
U mnie kocyk będzie bez ocieplenia. I tak się boję że będzie za gruby, bo to minky jest dosyć grubym materiałem. Także myślę że z bawełną samą wystarczy :)

Roki ja taki komplecik z minky mialam dla najmlodszego. Poduszka i kolderka z jednej strony bawelna a drugiej minky. Sprawdzil sie i latem jak pojechalismy nad morze to go przykrywalam.

Mag_dzik będę testować jak to wszystko będzie wyglądać, bo nie mam pojęcia co i jak :) póki co mam uszyte pieluchy z tetry, ręczniczek z kapturem z flaneli, rożki dwa z bawełny się kończą szyć :D

Roki super ze masz taka tesciowa ;-) dobrze ze sie chce wykazac!
U mnie mama zawsze szyla, ale troche ja to nerwow kosztowalo bo i wzrok troche gorszy to i maszyne miala stara.
Nie mialabym sumienia prosic ja o szycie wyprawki dla dziecka bo ona mi pomaga w kazdy inny sposob :-)

Jutro zrobię bo teraz już leżę w łóżeczku a poza tym u siebie na górze mam tylko ręczniczek, reszta na dole u teściowej. Ale obiecuję że jak będzie wszystko to się wam pochwalę :) a teściowa się tak cieszy na to szycie że myślałam już że w sklepie będzie szyć, tak nogami przebierała żeby już być w domu i się za to wziąć ;)

reklama
Do góry