reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dzieki dziewczyny. Tak, immunologia jest moim problemem, niestety nie moge mieć szczepień i zaproponowano mi obwarowanie lekami w ciaży, immunolog zalecil tez by probować ciaży z in vitro, by od poczatku wszystko było pod kontrola. Wyszło jak zwykle. To moje 3 poronienie (nie liczac 2 pozamacicznych i 2 biochemicznych) :(
Cer tak mi przykro, trzymaj się kochana, zrobiłaś wszystko co mogłaś

reklama
Dziewczyny a jak to teraz ze sczepieniami wygląda? Decydujecie się na skojarzone czy nie ?
W UK wszystkie szczepienia były darmowe ( również na pneumokoki i rota ). Córę urodziłam już w PL i w przychodni nastraszyli mnie, że jak nie wenę skojarzonych to będę wyrodną matką bo tyle razy będą musieli małą kuć... Szkoda gadać :no:
Ja moja dwójkę szczepilam podstawowymi. Na jednej wizycie 3 uklucia ale moje dzieci kompletnie tego nie pamiętaja wiec nie ma żadnej traumy.
Justjestem czyli nie tylko ja niecierpie nawilzonej skory haha a juz myslalam ze cos ze mna nie tak :) zawsze sie zastanawialam jak te kobiwty moga sie tak lubowac w tych balsamach i chodzic takie klejace, ja w dodatku jak sie nasmaruje to mam uczucie ze jwstem mokra na calym ciele jeszcze dluuuugi czas, blee. Zdecydowaniw wole juz przesuszona i napieta skore [emoji23] ostatecznie przezyje krem do rak bo myje je zdecydowanie za czesto z powodu mojego OCD no i do twarzy szybko wchlaniajacy sie ale tylko po prysznicu.
Ja też nie lubię być taka klejąca dlatego wybawieniem jest dla mnie aloes. Odkryłam go przy synu na AZS i w sumie używa g teraz kazdy w domu.

Dziewczyny, ja sie z wami żegnam...dziś na wizycie okazało się, że serduszko przestało bić;( odstawiam leki i czekam na oczyszczenie organizmu...Nie wiem juz, jak sobie z tym poradzić, in vitro było dla nas ostatnia szansa, gin mówi, by sprobowac ponownie i tak zrobimy,ale teraz myślę tylko o tym małym czlowieczku, który znowu od nas odszedl. Dzis sa urodziny mojego męża, zrobiłam mu piękny prezent.
Bardzo mi przykro ; ( dużo sił dla Ciebie i dla męża ; *
Ja za to nie lubię bardzo mojej suchej skóry po kąpieli. Jak dotykam noga drugiej nogj to, aż mi nieprzyjemnie. Mam bardzo sucha skórę i nie wiele balsamów mi rzeczywiście nawilża. Jak nie należę do za dużo to szybko się wchlania. Zimą używam mniej ni dużo w spodniach czy leginsach ew rajstopy to tak nie czuje. Lato obowiązkowo [emoji6] resztę ciała mogę nawet pominąć, ale nogi koniecznie [emoji6]

Dziewczyny mam już trochę wiadomości o listy. To wieczorem jak wrócę od lekarza, zjem kolację i ogarniemy chlopakow do snu to zrobię wątek z tą lista i najwyżej będę edytował jak któras ż was od źle te dane. [emoji4]
Ja mam dziś wizytę wiec podam dane jak będę Juz po

Jejku tak bardzo się boję dzisiejszej wizyty. Boje się ze pójdę i nic nie będzie; ( ja wiem ze nie powinnam tak myśleć bo nawet nigdy nie mialam poronienia ale jakoś nie moze mi wyjść to z głowy; (

@Cer a jakie brałas leki w tej ciąży jeśli mogę spytać? Jakiś encorton? Heparyna? Nie musisz odpowiadać jak nie chcesz, nie chce cie teraz męczyć

Ja moja dwójkę szczepilam podstawowymi. Na jednej wizycie 3 uklucia ale moje dzieci kompletnie tego nie pamiętaja wiec nie ma żadnej traumy.

Ja też nie lubię być taka klejąca dlatego wybawieniem jest dla mnie aloes. Odkryłam go przy synu na AZS i w sumie używa g teraz kazdy w domu.

Bardzo mi przykro ; ( dużo sił dla Ciebie i dla męża ; *

Ja mam dziś wizytę wiec podam dane jak będę Juz po

Jejku tak bardzo się boję dzisiejszej wizyty. Boje się ze pójdę i nic nie będzie; ( ja wiem ze nie powinnam tak myśleć bo nawet nigdy nie mialam poronienia ale jakoś nie moze mi wyjść to z głowy; (
@Violett nie masz się co zamartwiać na zapas. Wszystko będzie dobrze ! Koniecznie daj nam znać jak będziesz po wizycie. Trzymam kciuki :D

Dzieki dziewczyny. Tak, immunologia jest moim problemem, niestety nie moge mieć szczepień i zaproponowano mi obwarowanie lekami w ciaży, immunolog zalecil tez by probować ciaży z in vitro, by od poczatku wszystko było pod kontrola. Wyszło jak zwykle. To moje 3 poronienie (nie liczac 2 pozamacicznych i 2 biochemicznych) :(
Jak bardzo Ci współczuję. Wiem po trochę co czujesz tracąc ciążę. Życzę wam żebyście sobie to jakoś pukladli. Żeby znalazło się dla Was rozwiązanie i za jakiś czas byście mieli szansę urodzić urpragnione dziecko.

reklama
Do góry