reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hej poczytuje Was chwilami bo moj termin rowniez na maj, dokladnie 7.05,ale poki co juz wyladowalam na l4 biore Duphaston, bo mam plamienie. Cer pociesz sie jestem w identycznej sytuacji jak Ty, z dnia na dzien musialam stawic czolo szefowi i wszystko rzucic. Inaczej to sobie wyobrazalam. No ale coz zobaczymy. Dzis wizyta.
Zycze wszystkim spokojnych bezproblemowych ciaz.

mummy2be, to jedziemy na jednym wózku. Ostatecznie załatwiłam to tak,że poprosiłam w klinice by mi jeszcze nie zaznaczali w zwolnieniu ciąży...trudno, będzie mniej płatny urlop,ale zdecydowałam,że szefa poinformuję dopiero po moim pierwszym usg za tydzień, jeśli potwierdzi się ciąża...o ile będzie w ogóle o czym informować po tej akcji z plamieniami, bo przyznam się szczerze, że od wczoraj nie czuję żadnych choć minimalnych kłuć w macicy czy czegokolwiek, co by sugerowało ciążę:/ Były tylko lekkie bóle w sobotę wieczorem przy okazji plamienia i tyle, odtąd cisza. Może już mojej fasolki ze mną nie ma? Rozmawiałam z lekarzem, mam się nie martwić, odpoczywać i brać leki, a jutro zrobić betę (choć nawet jak urośnie,to i tak nie jest to pewny wyznacznik, że wszystko gra, czytałam,że przy obumarłej ciąży beta może jeszcze rosnąć czas jakiś...).

reklama
Rossiczka super :) miedzy moimi córkami jest 15 miesięcy różnicy i choć na początku było ciężko teraz jedna za druga by wskoczyła w ogien

Rossiczka super :) miedzy moimi córkami jest 15 miesięcy różnicy i choć na początku było ciężko teraz jedna za druga by wskoczyła w ogien
Szczerze jestem troche przestraszona, bo chcielismy trzecie ale nico później :p A tutaj kinde niespodzianka. Maz cieszy się jak szalony, u mnie jest trochę stres jak to będzie, oczywiście też jest szczęście

@Cer trzymam kciuki aby wszystko było ok. Pocieszę Ciebie, bo z moja córka miałam plamienia, pod koniec problemy z szyjka, a i tak urodzila sie 11 dni po terminie. To że nie czujesz macicy to moze byc wlasnie dobry objaw, że nie masz skurczy :) Trzymam mocno kciukasy

Mi też leciała krew z nosa ale jakos nie wiąże tego z ciąża, ale może ż jakimś niedoborem składników.

@Rossiczka hej, gratuluję!

@justjestem ja nie mam takiej możliwości. Mam bliskich sąsiadów, ale młodszy sam u nich nie zostanie. Ale już mam pewien plan.

Ale mnie na samym poczatku tez leciala krew z nosa. Moze to faktycznie objaw? [emoji4]

Ann jaki masz plan? A nie mozesz Go wziac ze soba?

ja dzisiaj na wizycie byłam z Helenką :p Starszy w przedszkolu, a maz miał wazne zawodowe spotkanie więc nie mógl z nami być.
Zaleta porannej wizyta, że pusto w klinice :) popołudniami jak chodziłam w poprzedniej ciazy to czesto musiałam z 30 minut czekać na swoją kolej

mummy2be, to jedziemy na jednym wózku. Ostatecznie załatwiłam to tak,że poprosiłam w klinice by mi jeszcze nie zaznaczali w zwolnieniu ciąży...trudno, będzie mniej płatny urlop,ale zdecydowałam,że szefa poinformuję dopiero po moim pierwszym usg za tydzień, jeśli potwierdzi się ciąża...o ile będzie w ogóle o czym informować po tej akcji z plamieniami, bo przyznam się szczerze, że od wczoraj nie czuję żadnych choć minimalnych kłuć w macicy czy czegokolwiek, co by sugerowało ciążę:/ Były tylko lekkie bóle w sobotę wieczorem przy okazji plamienia i tyle, odtąd cisza. Może już mojej fasolki ze mną nie ma? Rozmawiałam z lekarzem, mam się nie martwić, odpoczywać i brać leki, a jutro zrobić betę (choć nawet jak urośnie,to i tak nie jest to pewny wyznacznik, że wszystko gra, czytałam,że przy obumarłej ciąży beta może jeszcze rosnąć czas jakiś...).

szkoda,ze nie ma domowych usg i same nie mozemy podejrzec, na dzisiejsza wizyte czekam jak na wyrok...

reklama
Do góry