Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
reklama
Mini omleciki warzywne
Mini omleciki to przysmak mojej córeczki. Cudowne jest to, że mogę przemycić w nich wiele cennych witamin - warzyw i ziół.
Czas przygotowań 10 minut
Czas : 15 minut
Z przepisu otrzymasz: 3 porcje
Składniki
- jajka - 4 szt
- mąka kukurydziana - łyżka
- papryka czerwona - 1 szt
- rzodkiewka -
- rucola -
- ser żółty -
- przyprawy - do smaku
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę, dodajemy żółtka, łyżkę mąki, pieprz, oregano, paprykę słodką i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę wybrane warzywa, zioła, ser, delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego i smażymy nasze małe omleciki. Podajemy ze świeżym tymiankiem.
Możecie dodać dowolne warzywa i zioła.