Jajko zapiekane w awokado ze szpinakiem i grzaneczkami

Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019
Jajko zapiekane w awokado ze szpinakiem i grzaneczkami

 

reklama

Składniki:

awokado
2 jajka
świeży szpinak
2 kromki chleba lub bułki
przyprawy

Przygotowanie:

Dojrzałe awokado, kroimy na pół i przekręcamy, wyjmujemy pestkę. Rozbijamy jajko, większość białka się nie zmieści, więc głównie będzie żółtko. Doprawiamy pieprzem i kładziemy odrobinę masła na wierzch. Awokado pieczemy w temp. 200 stopni przez 15 minut. Jeśli chcecie, by żółtko było płynne to krócej. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy czosnek, umyty szpinak i gałkę muszkatołową. Chwilę dusimy, następnie podpiekamy na tej patelni grzaneczki.
Drugą połówkę awokado oczywiście zjada mama lub tata;)

‪#‎obiad‬ ‪#‎awokado‬ ‪#‎jajko‬ ‪#‎szpinak‬

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: