reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Mi lekarz dość dosadnie i obrazowo wytłumaczył ze po prostu matka natura trzyma rękę na pulsie i eliminuje słabe osobniki. Bardzo brutalnie to brzmi ale pewnie taka jest prawda. Gdyby te utracone na wczesnym etapie ciaze jednak przetrwały, moglyby do końca życia borykać się z niepełnosprawnością i poważnymi schorzeniami. Wiem ze to żadne pocieszenie bo każda z nas kocha ta swoją małą fasolkę ale z dwojga złego może i lepiej jak takie dzieciątko nie męczy się do końca życia...
Ja usłyszałam dokładnie to samo. Co ma być to będzie. A teraz będzie dobrze.

reklama
Magdalena - Skąd wiesz że przez dzwiganie?

Alcatrin - Witaj Kochana, przykro mi teraz musi być dobrze. [emoji8]

Wszystkie Aniołki u góry teraz na pewno czuwają, aby wszystko było dobrze. Z całego serducha w to wierzę. [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Magdalena777 witaj w clubie ja przeszłam właśnie zapalenie oskrzeli byłam na antybiotyku i pyralginie.

Alcarin Docia ci dobrze doradza lepiej żeby gin ci powiedział czy ciąża się dobrze rozwija i beta. Jak dla mnie przyrost dość powolny ale to też nic nie znaczy a ja mogę sie mylić. Lepiej być pod stałą kontrolą :) kiedy masz wizytę ?

CzarnaMadzia o matko ale przeżycia miałaś. Daj znać jak po wizycie kochana.

Luna i dobrze odpoczywaj ile się da !

Cześć Dziewczyny,
Witam wszystkie nowe wrześniowe mamuśki:D jutro mój sądny dzień, pierwsza wizyta u ginekologa:p Z jednej strony jestem bardzo podekscytowana, a z drugiej trochę się boję czy wszystko w porządku z fasolkę... od kilku dni dopadł mnie przeogromny katar i smarkam chyba dalej niż widzę... wcinam czosnek, witaminy i gripovite junior;)

Magdalena777 witaj w clubie ja przeszłam właśnie zapalenie oskrzeli byłam na antybiotyku i pyralginie.

Alcarin Docia ci dobrze doradza lepiej żeby gin ci powiedział czy ciąża się dobrze rozwija i beta. Jak dla mnie przyrost dość powolny ale to też nic nie znaczy a ja mogę sie mylić. Lepiej być pod stałą kontrolą :) kiedy masz wizytę ?

CzarnaMadzia o matko ale przeżycia miałaś. Daj znać jak po wizycie kochana.

Luna i dobrze odpoczywaj ile się da !

Mi mówił, że beta po 48h powinna minumum o min.50%skoczyć a u mnie skoczyła z 20,5 na 78,3. Pocieszam się faktem, że on powiedział że ważny jest przyrost. Poza tym mieszczę się w tych wytycznych na 3-4 tc. Więc martwić się teraz nie będę. Wizyta dopiero 31.01.

Ja juz po wizycie u lekarza ;-) mąż wszedł ze mną :) chciał serduszko usłyszeć i słyszeliśmy :).
26.01 zakładamy kartę ciąży :-)
Badania zlecone trzeba zrobić do następnej wizyty :-)
Do tego musze jutro dzwonić i umawiać się na prenatalne.
Być może da się zrobić na NFZ.. (ze względu ze mam w rodzinie zespół downa)
Termin mamy na 3.09.2017 <3

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry