reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Alcarin witaj
Jestesmy w podobnej sytuacji ,ja ostatnia miesiaczke mialam 20.12
Robilam bete w pon i wynik 78 takze podobnie
Dodatkowo od 23dc do wczoraj mialam plamienia koloru lekkiego brazu (moze inplantacja,nie wiem) bylam juz u gina mam dupka 2 razy dziennie
Poronilam pierwsza ciaze w 10 tyg w pazdzierniku
Glowa do gory [emoji4]nie stresuj sie ,ja tez sie staram [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Alcarin witaj
Jestesmy w podobnej sytuacji ,ja ostatnia miesiaczke mialam 20.12
Robilam bete w pon i wynik 78 takze podobnie
Dodatkowo od 23dc do wczoraj mialam plamienia koloru lekkiego brazu (moze inplantacja,nie wiem) bylam juz u gina mam dupka 2 razy dziennie
Poronilam pierwsza ciaze w 10 tyg w pazdzierniku
Glowa do gory [emoji4]nie stresuj sie ,ja tez sie staram [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to jedziemy na tym samym wózku. Damy radę i fasolki też dadzą radę. :) A u gina miałaś już USG?
Dziewczyny czy podczas pierwszej wizyty gin Wam robił badanie ginekologiczne "ręczne" z naciskaniem brzucha? Ja właśnie jak w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala z plamieniami to mi bardzo "miła" pani ginekolog takie "delikatne" badanie zrobiła. A mój gin mówi, że to za wcześnie i nie powinno się go robić w tak wczesnej ciąży.

No to jedziemy na tym samym wózku. Damy radę i fasolki też dadzą radę. :) A u gina miałaś już USG?
Dziewczyny czy podczas pierwszej wizyty gin Wam robił badanie ginekologiczne "ręczne" z naciskaniem brzucha? Ja właśnie jak w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala z plamieniami to mi bardzo "miła" pani ginekolog takie "delikatne" badanie zrobiła. A mój gin mówi, że to za wcześnie i nie powinno się go robić w tak wczesnej ciąży.
Mi robiła babka i bardzo mocno naciskała... za to u faceta ginekologa to samo badanie było bardzo delikatne.

Zastanawiam się jak kobieta kobietę może badać w taki sposób. Mi po tym badaniu się wszystko ruszyło niestety.. Ale widać maleństwo było zbyt słabe.
Pewnie co lekarz to inna praktyka.

reklama
Mi lekarz dość dosadnie i obrazowo wytłumaczył ze po prostu matka natura trzyma rękę na pulsie i eliminuje słabe osobniki. Bardzo brutalnie to brzmi ale pewnie taka jest prawda. Gdyby te utracone na wczesnym etapie ciaze jednak przetrwały, moglyby do końca życia borykać się z niepełnosprawnością i poważnymi schorzeniami. Wiem ze to żadne pocieszenie bo każda z nas kocha ta swoją małą fasolkę ale z dwojga złego może i lepiej jak takie dzieciątko nie męczy się do końca życia...

Do góry