reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Mój mały już miał rotawirusa i aderowirusa starszak przyniósł zerówki . Teraz walczymy z katarem karmię piersią a i tak łapie . Kolek nie mamy ale się zaczyna ślinić i strasznie marudny się zrobił
O rety wspolczuje:(
Slinienie to tez moze byc wędzidełko
Ale i u nas ślina leci
A moze niepokoj to skok? U nas jeden minal i ladnie juz je i spi

reklama
Dają w szpitalu nazywa się metoklopramid . Nawał po tym jest niesamowity
U nas w szpitalu zalecali po prostu częstsze przystawianie dziecka do piersi, leki były ewentualnie dla tych co karmić nie chcą . Ogółem brałam ten lek jak miałam robioną przed ciążą krzywą prolaktynową, faktycznie sporo podnosi prolaktynę, a ona jest odpowiedzialna za produkcję mleka. Tyle że pewnie efekt wzięcia tej tabletki jak się karmi jest krótkotrwały i trzeba by to brać cały czas? Bo podejrzane, że mało kto o tym mówi, ciekawa jestem

U nas w szpitalu zalecali po prostu częstsze przystawianie dziecka do piersi, leki były ewentualnie dla tych co karmić nie chcą . Ogółem brałam ten lek jak miałam robioną przed ciążą krzywą prolaktynową, faktycznie sporo podnosi prolaktynę, a ona jest odpowiedzialna za produkcję mleka. Tyle że pewnie efekt wzięcia tej tabletki jak się karmi jest krótkotrwały i trzeba by to brać cały czas? Bo podejrzane, że mało kto o tym mówi, ciekawa jestem
Ja gdyby nie jęczmień w słoiku to bym go nie wykarmiła . Mleka mam tyle co na styk . W tych kryzysach laktacyjny pomogło nam bardzo

Ja gdyby nie jęczmień w słoiku to bym go nie wykarmiła . Mleka mam tyle co na styk . W tych kryzysach laktacyjny pomogło nam bardzo
Ja tez go jadlam lyzkami az mnie mdlilo. Jak corka miala mniejszy apetyt w tym skoku (3 miesiac) to spadla ilosc mleka i potem musialam sie ratowac

Dziewczyny szukam pomysłów, syn mniej więcej tydzień temu zaczął spać w nocy głównie z nami, odłożony do łóżeczka śpi 20-30 min i pobudka, no chyba że na brzuchu, ale to tylko pod kontrolą. Z nami budzi się 2 razy w nocy i to nawet nie na jedzenie. 12.05 skończył 3 m-ce, od 2 tyg zaczął wydawać głosy typu ooo aaa itp być może to skok, może jakiś regres snu, bo wcześniej jak zasnął spał, budził się na cyca i dalej spał. Testowany był szum, moja bluzka. Podpowiedźcie co mogę jeszcze wypróbować. ogólnie to chciałam coś pokombinować, a nie tylko czekać, że kiedyś samo minie. Karmiony piersią, wieczorem dostaje mm od 2 tygodnia życia. Mi jego spanie z nami niezbyt przeszkadza, ale nie czuje się z tym bezpiecznie, tym bardziej, że 2,5 latek jeszcze do nas czasem wpada i oni jak króle śpią, a my chyba robimy za ściany, by sobie nawzajem krzywdy nie zrobili hehe

Dziewczyny szukam pomysłów, syn mniej więcej tydzień temu zaczął spać w nocy głównie z nami, odłożony do łóżeczka śpi 20-30 min i pobudka, no chyba że na brzuchu, ale to tylko pod kontrolą. Z nami budzi się 2 razy w nocy i to nawet nie na jedzenie. 12.05 skończył 3 m-ce, od 2 tyg zaczął wydawać głosy typu ooo aaa itp być może to skok, może jakiś regres snu, bo wcześniej jak zasnął spał, budził się na cyca i dalej spał. Testowany był szum, moja bluzka. Podpowiedźcie co mogę jeszcze wypróbować. ogólnie to chciałam coś pokombinować, a nie tylko czekać, że kiedyś samo minie. Karmiony piersią, wieczorem dostaje mm od 2 tygodnia życia. Mi jego spanie z nami niezbyt przeszkadza, ale nie czuje się z tym bezpiecznie, tym bardziej, że 2,5 latek jeszcze do nas czasem wpada i oni jak króle śpią, a my chyba robimy za ściany, by sobie nawzajem krzywdy nie zrobili hehe
Hmm u nas od początku nie akceptował łóżeczka i dalej tak jest, więc śpi w dostawce przy łóżku i jest w porządku 🙂. Hmm no u regres snu jest w 4 miesiącu🤔. A może jakiś przebodźcowany jest?

Hmm u nas od początku nie akceptował łóżeczka i dalej tak jest, więc śpi w dostawce przy łóżku i jest w porządku 🙂. Hmm no u regres snu jest w 4 miesiącu🤔. A może jakiś przebodźcowany jest?
U nas akceptował od początku łóżeczko, stoi koło naszego łóżka w sypialni. Przebodzcowany pewnie bywa, bo ma 2,5 letniego brata, który koło 16 wraca ze żłobka, wcześniej ma względny spokój, ale tu się nic nie zmieniło. Z opisu pasuje mi na regres snu, no nic po prostu musimy to przetrwać. Ale jak ktoś ma pomysły co możemy zrobić to dajcie znać. Z chęcią sobie popróbuje, myśląc że coś robię, choć to pewnie nie zadziała🫣

reklama
U nas akceptował od początku łóżeczko, stoi koło naszego łóżka w sypialni. Przebodzcowany pewnie bywa, bo ma 2,5 letniego brata, który koło 16 wraca ze żłobka, wcześniej ma względny spokój, ale tu się nic nie zmieniło. Z opisu pasuje mi na regres snu, no nic po prostu musimy to przetrwać. Ale jak ktoś ma pomysły co możemy zrobić to dajcie znać. Z chęcią sobie popróbuje, myśląc że coś robię, choć to pewnie nie zadziała🫣
Pewnie ma skok i odczuwa niepokoj z tym związany… budzi sie w nocy a mamy nie ma .. moj malo ze ze mna spi obok od poczarku to czasem nad ranem ma zyczenie dosypiac ze dwie h na mnie😂 wiec klade sie na wielkich poduchach wygodnych i spimy tak:)

Do góry