reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Mi lekarz dość dosadnie i obrazowo wytłumaczył ze po prostu matka natura trzyma rękę na pulsie i eliminuje słabe osobniki. Bardzo brutalnie to brzmi ale pewnie taka jest prawda. Gdyby te utracone na wczesnym etapie ciaze jednak przetrwały, moglyby do końca życia borykać się z niepełnosprawnością i poważnymi schorzeniami. Wiem ze to żadne pocieszenie bo każda z nas kocha ta swoją małą fasolkę ale z dwojga złego może i lepiej jak takie dzieciątko nie męczy się do końca życia...
Ja usłyszałam dokładnie to samo. Co ma być to będzie. A teraz będzie dobrze.

reklama
Magdalena - Skąd wiesz że przez dzwiganie?

Alcatrin - Witaj Kochana, przykro mi teraz musi być dobrze. [emoji8]

Wszystkie Aniołki u góry teraz na pewno czuwają, aby wszystko było dobrze. Z całego serducha w to wierzę. [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Magdalena777 witaj w clubie ja przeszłam właśnie zapalenie oskrzeli byłam na antybiotyku i pyralginie.

Alcarin Docia ci dobrze doradza lepiej żeby gin ci powiedział czy ciąża się dobrze rozwija i beta. Jak dla mnie przyrost dość powolny ale to też nic nie znaczy a ja mogę sie mylić. Lepiej być pod stałą kontrolą :) kiedy masz wizytę ?

CzarnaMadzia o matko ale przeżycia miałaś. Daj znać jak po wizycie kochana.

Luna i dobrze odpoczywaj ile się da !

Cześć Dziewczyny,
Witam wszystkie nowe wrześniowe mamuśki:D jutro mój sądny dzień, pierwsza wizyta u ginekologa:p Z jednej strony jestem bardzo podekscytowana, a z drugiej trochę się boję czy wszystko w porządku z fasolkę... od kilku dni dopadł mnie przeogromny katar i smarkam chyba dalej niż widzę... wcinam czosnek, witaminy i gripovite junior;)

Magdalena777 witaj w clubie ja przeszłam właśnie zapalenie oskrzeli byłam na antybiotyku i pyralginie.

Alcarin Docia ci dobrze doradza lepiej żeby gin ci powiedział czy ciąża się dobrze rozwija i beta. Jak dla mnie przyrost dość powolny ale to też nic nie znaczy a ja mogę sie mylić. Lepiej być pod stałą kontrolą :) kiedy masz wizytę ?

CzarnaMadzia o matko ale przeżycia miałaś. Daj znać jak po wizycie kochana.

Luna i dobrze odpoczywaj ile się da !

Mi mówił, że beta po 48h powinna minumum o min.50%skoczyć a u mnie skoczyła z 20,5 na 78,3. Pocieszam się faktem, że on powiedział że ważny jest przyrost. Poza tym mieszczę się w tych wytycznych na 3-4 tc. Więc martwić się teraz nie będę. Wizyta dopiero 31.01.

Ja juz po wizycie u lekarza ;-) mąż wszedł ze mną :) chciał serduszko usłyszeć i słyszeliśmy :).
26.01 zakładamy kartę ciąży :-)
Badania zlecone trzeba zrobić do następnej wizyty :-)
Do tego musze jutro dzwonić i umawiać się na prenatalne.
Być może da się zrobić na NFZ.. (ze względu ze mam w rodzinie zespół downa)
Termin mamy na 3.09.2017 <3

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry