reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja już dawno po wizycie, ale jeszcze była przede mną proba do poloneza, bo w sobote studniówka [emoji16] Zrobił mi usg i według niego to równiutko 7 tydzień, choc wedlug mojego kalendarzyka dzis 6t6d, widziałam jak serduszko pika i maleństwo ma juz prawie 1 cm [emoji7] Dostalam skierowanie na mase badan, zalozyl mi karte ciąży i kolejna wizyta za tydzien [emoji4] Dał mi numer do Olsztyna, żeby juz sie umówic na badania prenatalne między 20-23 lutym :) Wstawie zdjęcie usg w odpowiednim wątku :) I wyznaczył mi termin na 08.09. :)

//www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvp80lxsdm.png
Super.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Emizilka - Dobrze ze serduszko pyta uff. :*

Viki - Okrutna historia, :( jedno jest pewne trzeba uważać na siebie do samego końca. :*

Olka - A teściowie w porządku? :) Szczęściara. :D Ja nie mogę powiedzieć tego samego. :/

Justyś - Dobrze masz z mamą. :) Oby było wszystko dobrze z piersiami. ;)

Zanim zasne - Zdrówka, odganiam myślami Twoje grypsko. :*

Anonimowa - Jak po wizycie?

Moje maluchy się docierają wcześniej musiałam ciągle wymyślać zabawy, i rozdzielać bo były kłótnie i awantury, teraz coraz dłużej bawią się sami. :D Tzn muszę być w pokoju i rozmawiać, odpowiadać na pytania, ale coraz lepiej to wygląda. :) Uwielbiam dziecięcą kreatywność. :)
Bajkowy czas tez przesunęłam z 16.00 na 17.00 wtedy zaczynają być bardzo marudni, więc włączam bajki i mogę spokojnie posprzątać, a o 17.45 już są rodzice. :)
Dodam że maluchy oglądają bajki tylko rano jak szykuje śniadanie 15 min, :) i od 17.00 do 17.30/45 zależy jak się wyrobię ze sprzątaniem, tak to Tv jest wyłączony. :)
Ja tam się nie wstydzę ze moje dziecko ogląda bajki w TV:)
Sama teraz dużo oglądam bo kiepsko się czuje:/
Jak byłam mała z rodzeństwem potrafiliśmy całymi dniami oglądać bajki jak była okazja.
Co prawda tez bardzo dużo czasu spedzalismy ma dworze :)

Ja już dawno po wizycie, ale jeszcze była przede mną proba do poloneza, bo w sobote studniówka [emoji16] Zrobił mi usg i według niego to równiutko 7 tydzień, choc wedlug mojego kalendarzyka dzis 6t6d, widziałam jak serduszko pika i maleństwo ma juz prawie 1 cm [emoji7] Dostalam skierowanie na mase badan, zalozyl mi karte ciąży i kolejna wizyta za tydzien [emoji4] Dał mi numer do Olsztyna, żeby juz sie umówic na badania prenatalne między 20-23 lutym :) Wstawie zdjęcie usg w odpowiednim wątku :) I wyznaczył mi termin na 08.09. :)

tylko pamiętaj bez % na tej studniówce. :p

Macie już zachcianki? Mnie ciągnie do owoców i soków, wiec robię smoothies, ale jeść nie mam ochoty, na sile wymuszam śniadanie i jakiś obiad który jest zarazem kolacją.
Dzisiaj to bym tylko spała, ledwie odkurzyłam mieszkanie a padnięta jestem [emoji17]

Jej dziewczyny... tak dużo z nas wcześniej straciło dziecko :( Niby sie mowi o tym, ze 20-25% ciaz niestety nie konczy sie szczesliwie, ale jak tak czytam forum, to mam wrazenie, ze malo ktora nie ma tego doswiadczenia za soba :/
No coz... pozostaje cierpliwie czekac, w sumie niewiele od nas zalezy na tym etapie.

marcia331 Trzymam kciuki za dziewczynke ;) Ja mam dwie i w bardzo podobnym wieku jak Twoi chlopcy! (obie sierpniowe, 2012 i 2014) Wiec zapowiada sie, ze bedziemy mialy podobny bajzelek w domu z trojeczka :p My w zadna plec nie strzelalismy, ale mam przeczucie, ze bedzie dziewczynka :) Chyba dlatego, ze ciezko jest mi sobie wyobrazic inna opcje ;) Poza tym jesli to z wysoka beta, to prawda, to moje przeczucia sa dobre. Robilam tak samo jak Ty, w 5t1d i wyszla mi 11.000 :-o wiec sporo, a bylo to na bank 22 dni po owu.

Super wiadomosc! :) A zawsze mnie zastanawialo jak oni terminy wyznaczaja, mi wszystkie kalkulaotry wyliczaja na 9.09 ;) Choc dokladne terminy to i tak jak wrozenie z fusow, powinni podawac date z dopiskiem +-2tygodnie :p
Moje dzieci zwykle dlugo sie nie lubia u mamy w brzuchu kisic i wcale bym sie nie zdziwila, gdybym i tym razem na koniec sierpnia urodzila.
Eh... najwieksze upaly w trzecim trymestrze, juz mi skora cierpnie na sama mysl o_O

Eni mi właśnie też nie zrobił usg a bylam prywatnie

Anonimowa Ale super gratuluję serca

Leeleth sledzie, ryby, majonez, ogorki

Adriana witaj

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Macie już zachcianki? Mnie ciągnie do owoców i soków, wiec robię smoothies, ale jeść nie mam ochoty, na sile wymuszam śniadanie i jakiś obiad który jest zarazem kolacją.
Dzisiaj to bym tylko spała, ledwie odkurzyłam mieszkanie a padnięta jestem [emoji17]

Ja mam to samo, poodkurzam, ugotuje i juz sapie i mam mroczki. Do tego wieczne nudności i bóle głowy.
Podziwiam kobiety które po 40 decydują się na dziecko... ja mam 25 lat i już umieram;)

Do góry