reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja już dawno po wizycie, ale jeszcze była przede mną proba do poloneza, bo w sobote studniówka [emoji16] Zrobił mi usg i według niego to równiutko 7 tydzień, choc wedlug mojego kalendarzyka dzis 6t6d, widziałam jak serduszko pika i maleństwo ma juz prawie 1 cm [emoji7] Dostalam skierowanie na mase badan, zalozyl mi karte ciąży i kolejna wizyta za tydzien [emoji4] Dał mi numer do Olsztyna, żeby juz sie umówic na badania prenatalne między 20-23 lutym :) Wstawie zdjęcie usg w odpowiednim wątku :) I wyznaczył mi termin na 08.09. :)

//www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvp80lxsdm.png
Super.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Emizilka - Dobrze ze serduszko pyta uff. :*

Viki - Okrutna historia, :( jedno jest pewne trzeba uważać na siebie do samego końca. :*

Olka - A teściowie w porządku? :) Szczęściara. :D Ja nie mogę powiedzieć tego samego. :/

Justyś - Dobrze masz z mamą. :) Oby było wszystko dobrze z piersiami. ;)

Zanim zasne - Zdrówka, odganiam myślami Twoje grypsko. :*

Anonimowa - Jak po wizycie?

Moje maluchy się docierają wcześniej musiałam ciągle wymyślać zabawy, i rozdzielać bo były kłótnie i awantury, teraz coraz dłużej bawią się sami. :D Tzn muszę być w pokoju i rozmawiać, odpowiadać na pytania, ale coraz lepiej to wygląda. :) Uwielbiam dziecięcą kreatywność. :)
Bajkowy czas tez przesunęłam z 16.00 na 17.00 wtedy zaczynają być bardzo marudni, więc włączam bajki i mogę spokojnie posprzątać, a o 17.45 już są rodzice. :)
Dodam że maluchy oglądają bajki tylko rano jak szykuje śniadanie 15 min, :) i od 17.00 do 17.30/45 zależy jak się wyrobię ze sprzątaniem, tak to Tv jest wyłączony. :)
Ja tam się nie wstydzę ze moje dziecko ogląda bajki w TV:)
Sama teraz dużo oglądam bo kiepsko się czuje:/
Jak byłam mała z rodzeństwem potrafiliśmy całymi dniami oglądać bajki jak była okazja.
Co prawda tez bardzo dużo czasu spedzalismy ma dworze :)

Ja już dawno po wizycie, ale jeszcze była przede mną proba do poloneza, bo w sobote studniówka [emoji16] Zrobił mi usg i według niego to równiutko 7 tydzień, choc wedlug mojego kalendarzyka dzis 6t6d, widziałam jak serduszko pika i maleństwo ma juz prawie 1 cm [emoji7] Dostalam skierowanie na mase badan, zalozyl mi karte ciąży i kolejna wizyta za tydzien [emoji4] Dał mi numer do Olsztyna, żeby juz sie umówic na badania prenatalne między 20-23 lutym :) Wstawie zdjęcie usg w odpowiednim wątku :) I wyznaczył mi termin na 08.09. :)

tylko pamiętaj bez % na tej studniówce. :p

Macie już zachcianki? Mnie ciągnie do owoców i soków, wiec robię smoothies, ale jeść nie mam ochoty, na sile wymuszam śniadanie i jakiś obiad który jest zarazem kolacją.
Dzisiaj to bym tylko spała, ledwie odkurzyłam mieszkanie a padnięta jestem [emoji17]

Jej dziewczyny... tak dużo z nas wcześniej straciło dziecko :( Niby sie mowi o tym, ze 20-25% ciaz niestety nie konczy sie szczesliwie, ale jak tak czytam forum, to mam wrazenie, ze malo ktora nie ma tego doswiadczenia za soba :/
No coz... pozostaje cierpliwie czekac, w sumie niewiele od nas zalezy na tym etapie.

marcia331 Trzymam kciuki za dziewczynke ;) Ja mam dwie i w bardzo podobnym wieku jak Twoi chlopcy! (obie sierpniowe, 2012 i 2014) Wiec zapowiada sie, ze bedziemy mialy podobny bajzelek w domu z trojeczka :p My w zadna plec nie strzelalismy, ale mam przeczucie, ze bedzie dziewczynka :) Chyba dlatego, ze ciezko jest mi sobie wyobrazic inna opcje ;) Poza tym jesli to z wysoka beta, to prawda, to moje przeczucia sa dobre. Robilam tak samo jak Ty, w 5t1d i wyszla mi 11.000 :-o wiec sporo, a bylo to na bank 22 dni po owu.

Super wiadomosc! :) A zawsze mnie zastanawialo jak oni terminy wyznaczaja, mi wszystkie kalkulaotry wyliczaja na 9.09 ;) Choc dokladne terminy to i tak jak wrozenie z fusow, powinni podawac date z dopiskiem +-2tygodnie :p
Moje dzieci zwykle dlugo sie nie lubia u mamy w brzuchu kisic i wcale bym sie nie zdziwila, gdybym i tym razem na koniec sierpnia urodzila.
Eh... najwieksze upaly w trzecim trymestrze, juz mi skora cierpnie na sama mysl o_O

Eni mi właśnie też nie zrobił usg a bylam prywatnie

Anonimowa Ale super gratuluję serca

Leeleth sledzie, ryby, majonez, ogorki

Adriana witaj

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Macie już zachcianki? Mnie ciągnie do owoców i soków, wiec robię smoothies, ale jeść nie mam ochoty, na sile wymuszam śniadanie i jakiś obiad który jest zarazem kolacją.
Dzisiaj to bym tylko spała, ledwie odkurzyłam mieszkanie a padnięta jestem [emoji17]

Ja mam to samo, poodkurzam, ugotuje i juz sapie i mam mroczki. Do tego wieczne nudności i bóle głowy.
Podziwiam kobiety które po 40 decydują się na dziecko... ja mam 25 lat i już umieram;)

Do góry