Nie zawsze tak jest. Ja prowadzę ciążę na NFZ i USG mam na każdej wizycie więc w moim przypadku różnica tylko finansowaNa NFZ w fizjologicznej ciąży przysługuje Ci tylko 3 usg, a ktg robią dopiero w 40 tc.
reklama
No ja też właśnie, dlatego byłam ciekawa czym prowadzenie ciąży prywatnie się może różnić oprócz kwestii finansowejNie zawsze tak jest. Ja prowadzę ciążę na NFZ i USG mam na każdej wizycie więc w moim przypadku różnica tylko finansowa
Wydaje mi sie, ze duzo moze zalezec od lekarza. Jesli faktycznie na kazdej wizycie jest usg, wszystkie potrzebne skierowania sa na NFZ itp to super. Dla mnie jest wazne, ze moge w kazdej chwili skontaktowac sie prywatnie (sms) z moim lekarzem, poprosic o recepte czy interpretacje wyniku badan. Jesli tak tez mozna w ramach NFZ to bajka.No ja też właśnie, dlatego byłam ciekawa czym prowadzenie ciąży prywatnie się może różnić oprócz kwestii finansowej
A prywatnie tez warto wiedziec do kogo isc… zaufanie do lekarza to podstawa.
U mnie beta to ok. 100zl@ina1290 ja poszłam właśnie w piątek zarejestrować się do lekarza, jutro rodzinny i będę się zapisywała na test beta HCG, dzięki czemu mam za darmo, a tak to bym miała za jakieś 50-60 zł, co jest dla mnie szokiem bo rok temu robiłam sobie Betę za niecałe 25-30 zł.
juliaturczyniak
Początkująca w BB
Ja właśnie jem za 3 i ciągle głodna chodzęKurcze, ja od pierwszego wazenia u ginekologa na poczatku stycznia schudlam ok 2.5 kg. Moj maz sie przestraszyl, ale czytalam, ze to sie zdarza. W czwartek mam kolejna wizyte. Ale licze sie z tym, ze moze przyjsc czas kiedy bede glodna, poza tym od ktoregos tygodnia wzrasta zapotrzebowanie i byc moze bedzie sie to wiazalo ze wzrostem apetytu.
Nie martw sie, te kilogramy to nie tluszcz, tylko w wiekszosci plyny ustrojowe. Wydaje mi sie, ze z racjonalnym podejsciem do tematu konczy sie ciaze w granicach normy wagowej.
Podziel się: