reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U nas też łatwo nie jest, problemy brzuszkowe są i mamy USG w poniedziałek rano brzuszka. Mamy większy problem żeby położyć do spania, co już przysypia to nagle otwiera oczy i ryk 😭 są ze 3 razy takie jazdy że 2 godziny chodzimy lulamy i nic. Kiedyś przy mleczku odjazd i tyle. A teraz jakaś masakra
pediatra was skierowal na usg? My tez sie meczymy ciagle a w kolko slysze tylko o probiotykach i espumisanie od lekarza .. i ze na brzuszku klasc .. nic nie pomaga ani termofor ani nic :( a jak slysze ze minie w 3 miesiacu to mi slabo

reklama
pediatra was skierowal na usg? My tez sie meczymy ciagle a w kolko slysze tylko o probiotykach i espumisanie od lekarza .. i ze na brzuszku klasc .. nic nie pomaga ani termofor ani nic :( a jak slysze ze minie w 3 miesiacu to mi slabo
Tak, pediatra nas skierowała, bo parę razy młody zwymiotował po 1h/1,5h takim mlekiem już strawionym i żółcią. Więc będą sprawdzać czy to nie refluks. Ale jak się okazuje jak dziecko normalnie przybiera na wadze to się nie leczy 😅

Super, że wszystko jest w porządku. Wyobrażam sobie jaka jesteś szczęśliwa🥰 moja tulisia bardzo jest rozpieszczana. Moja mama się śmieje ze mnie i mówi, że co ja wyprawiam z tą małą😁 no ale co poradzić jak to takie cudo. Moja malutka ważyła 3660 i 53 mierzyła😊 jak wychodziliśmy ze szpitala to ważyła 3400 a teraz waży 5 kg. Położna mówi że ładnie przybiera na piersi. Wygląda jak pyza ❤️ cieszę się naprawdę bardzo z tego , że wszystkie, które tu byłyśmy i jesteśmy na forum donosilysmy ciążę i mamy zdrowe dzieci❤️

A teraz inna sprawa: jestem trochę zmartwiona dziewczyny 😔 mój Franio jest przeziębiony bo w przedszkolu jeden wielki wirus. Mnie od rana boli gardło a u malutkiej pokazał się katar🥺 jestem przerażona, bo nigdy nie chorowało mi takie malutkie dziecko. Martwię się. Boje się żeby nie miała problemu z oddychaniem😔
Masz aspirator do noska? Niektóre łóżeczka można też opuścić lekko w dół jedna strona żeby katar lepiej spływał ( a jak nie to książkę podłożyć pod nogi łóżka od strony głowy dziecka) Może się dalej nie rozwinie i na katarku się skończy i tego Ci życzę

My już mieliśmy wizyty u doradcy laktacyjnej, neonatolog i neurologopedy 🤣 a mamy trochę ponad 2 tygodnie 🤣 u nas problemem jest też dysfunkcja jamy ustnej, źle zasysa. Cyca ciumka a nie je i często się denerwuje (od początku) a z butelki dużo powietrza je... Mamy zalecone masaże twarzy jak chcemy żeby jadł z piersi. Ja cały czas odciągam i podajemy mu z butelki. Najciężej jest w nocy, bo zamiast nakarmić odbić i do spania idę jeszcze do salonu odciągać przez 20 minut przelać mleko, wyczyścić wszystko... Ehhhhh

A odnośnie przygód to nie mówiłam wam, że idąc z auta na IP zgubiłam dowód osobisty i ,,miła" pani przyjmująca do szpitala poinformowała mnie że jak chce rodzic to wzywa policję 😅 także na dzień dobry się zestresowałam i popłakałam. Na szczęście położne powiedziały mi że nic się nie stało i mam myśleć o dziecku.
Dowód ktoś oddał do szpitala dzień po porodzie 😅 ale co się stresu najadłam to moje. Zwłaszcza że ja z reguły poukładana jestem

A odnośnie przygód to nie mówiłam wam, że idąc z auta na IP zgubiłam dowód osobisty i ,,miła" pani przyjmująca do szpitala poinformowała mnie że jak chce rodzic to wzywa policję 😅 także na dzień dobry się zestresowałam i popłakałam. Na szczęście położne powiedziały mi że nic się nie stało i mam myśleć o dziecku.
Dowód ktoś oddał do szpitala dzień po porodzie 😅 ale co się stresu najadłam to moje. Zwłaszcza że ja z reguły poukładana jestem
O matko 😅 bardzo miła pani 🤣

reklama
Masz aspirator do noska? Niektóre łóżeczka można też opuścić lekko w dół jedna strona żeby katar lepiej spływał ( a jak nie to książkę podłożyć pod nogi łóżka od strony głowy dziecka) Może się dalej nie rozwinie i na katarku się skończy i tego Ci życzę
Mam aspirator a mała śpi jak na razie ze mną 🙈😁Oby tylko na katarku się skończyło... Szkoda mi tej małej, bo katar umeczy dorosłego a co dopiero dziecko takie malutkie. Zobaczymy ...

reklama
Do góry