reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

Dzieki Mamootku- wiesz nawet dzis snilam ze mi probki sosow przyslalas w miseczkach :-D:-D

a sledzie pod pierzynka bardzooo prosto
kroisz sledzie na dno miski w kostke.. na to tarty ziemiak ugotowany,kolejna warstwa to sol,pieprz i majonez,nastepnie trzesz marchew tez ugotowana,kolejna wartwa to utarte jajko ugotowane na twardo znowu piepsz i sol i na koniec znowu majonez... mozna dac majonez co kazda warstwe...mozesz tez zamienic kolejnosc warst ;)
 
reklama
Specjalnie dala Was kopsnełam sie do mamy i spisałam ;-)


RYBA PO JAPOŃSKU

 1 kg filetów, np. z morszczuka – pokroić, posypać vegetą

Ciasto:
 2 szklanki mąki
 2 jajka
 1 szklanka wody
 2 łyżki vegety
Zrobić gęste ciasto naleśnikowe.
Rybę obtoczyć w cieście, smażyć na oleju

 4 duże cebule pokroić w kostkę – zeszklić, ostudzić
 1 słoik papryki marynowanej pokroić w paski
 1 słoik ogórków konserwowych pokroić w paski
W naczyniu układać usmażone ryby, przekładać papryką, ogórkami, cebulą na zmianę – całość zalać ostudzona zalewą

Zalewa:
 2 szklanko wody
 ½ szklanki oleju
 3 łyżki cukru
 2 łyżki octu 10%
 Mały przecier pomidorowy
 4 łyżki ketchupu
 Sól do smaku
 
Pati, apetyczny sen :-)

Pati, Kasiu, dzieki za przepisy!
Kasiu, i za poświęcenie w zdobyciu :-)

A ja dzis machnęłam kokosanki (pierwszy raz w życiu) i porcję pierniczków.
 
Ostatnia edycja:
Kasiu, jeszcze pytanie o Twój przepis. Jak rozumiem tej rybce dobrze robi, jak sobie pleży w tej zalewie z warzywami? Czy jak ją zrobie w czwartek wieczorem, to na kolację wigilijną będzie w sam raz?
 
reklama
Do góry