reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Syla bede robic chyba ta wiec wkleje ci tez przepis:

Lista składników:

250 g penne
200 g surowych krewetek tygrysich
1 brokul
1maly yogurt
zabek czosnku
ziola do smaku-oregano,bazylia
chili- pol lyzeczki
sol, pieprz
sok z polowy cytryny
swieza kolendra- pol peczka.

jezeli ktos chce wiecej warzywa- mozna dodac pomidory, kukurydze, lub odrobine rukoli.


Sposób przygotowania:

grillujemy krewetki doprawione sokiem z cytryny,chili,sola , pieprzem. kiedy z koloru szarego stana sie rozowe-sa gotowe, sciagamy z grilla i odstawiamy do ostygniecia.
gotujemy brokol podzielony na rozyczki na pol twardo, gotujemy penne al dente.
robimy sos z yoghurtu ( mozna dodac lyzke majonezu jak ktos lubi) czosnku, ziol i polowy kolendry.
do miski dodajemy makaron,brokul i krewetki, polewamy sosem,mieszamy delikatnie, posypujemy dodatkowa kolendra. smacznego.
 

Załączniki

  • e12f29e853b186eaed809ff96e2422c6.jpg
    e12f29e853b186eaed809ff96e2422c6.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny, szukam inspracji na jakąś nowa rybkę na Wigilię.
Będę miała pstrąga w galarecie, mintaja albo grenadiera z sosem po grecku. I dwa rodzaje śledzia: jeden w zalewie octowej z przyprawami i celubą podawany z sosem musztardowo-śmietanowym i drugi w śmietanie z przysmażaną cebulka i jabłkiem.

No i zrobiłabym coś nowego. Może być tez śledź albo inna rybka, ale raczej na zimno, na przystawkę. Albo jakas dobra sałatka śledziowa?
Macie jakieś rady/pomysły?
 
Mamootku, moja mama ma super przepis. Zeskanuję Ci w poniedziałek i prześlę. Kawałki dowolnej rybki podsmażone w gęstym naleśnikowym cieście i wszystko w zalewie z papryczką i innymi dodatkami ;-) Znika ze stołu w kilka minut
 
Kasia wklej tu przepis bo brzmi naprawde wysmienicie :-)
Mamootku a Ty jak mozesz daj przepisa na ten sos musztardowo-smietanowy :-)
Ja lubie zwykle sledzie pod pierzynka...taka prosta warstwowa salatka-zjadam czasami pol michy na raz :-D
 
reklama
Pati, to nie rób smaka, tylko dawaj przepis :-)

Sos do sledzi w occie robię banalnie: ilość śmietany i majonezu taka sama i musztarda do smaku. Jak ma być lżejsze, to mniej majonezu, a za to więcej smietany. Albo możne smietane zastąpic jogurtem.
W zalezności od rodzaju musztardy tez wyjdzie różny efekt na koniec. Ale na pewno dobry. :-)
Można jeszcze dosolić albo dopieprzyć, ale mi wystarcza słony majonez w sosie i lekko ostra musztarda.
 
Do góry