reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
dajcie jakis fajny przepis na letnią lekką sałatke najlepiej z makaronem
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
ja w kulinariach noga jestem..a makaronowych to juz wogole
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Syla bede robic chyba ta wiec wkleje ci tez przepis:
Lista składników:
250 g penne
200 g surowych krewetek tygrysich
1 brokul
1maly yogurt
zabek czosnku
ziola do smaku-oregano,bazylia
chili- pol lyzeczki
sol, pieprz
sok z polowy cytryny
swieza kolendra- pol peczka.
jezeli ktos chce wiecej warzywa- mozna dodac pomidory, kukurydze, lub odrobine rukoli.
Sposób przygotowania:
grillujemy krewetki doprawione sokiem z cytryny,chili,sola , pieprzem. kiedy z koloru szarego stana sie rozowe-sa gotowe, sciagamy z grilla i odstawiamy do ostygniecia.
gotujemy brokol podzielony na rozyczki na pol twardo, gotujemy penne al dente.
robimy sos z yoghurtu ( mozna dodac lyzke majonezu jak ktos lubi) czosnku, ziol i polowy kolendry.
do miski dodajemy makaron,brokul i krewetki, polewamy sosem,mieszamy delikatnie, posypujemy dodatkowa kolendra. smacznego.
Lista składników:
250 g penne
200 g surowych krewetek tygrysich
1 brokul
1maly yogurt
zabek czosnku
ziola do smaku-oregano,bazylia
chili- pol lyzeczki
sol, pieprz
sok z polowy cytryny
swieza kolendra- pol peczka.
jezeli ktos chce wiecej warzywa- mozna dodac pomidory, kukurydze, lub odrobine rukoli.
Sposób przygotowania:
grillujemy krewetki doprawione sokiem z cytryny,chili,sola , pieprzem. kiedy z koloru szarego stana sie rozowe-sa gotowe, sciagamy z grilla i odstawiamy do ostygniecia.
gotujemy brokol podzielony na rozyczki na pol twardo, gotujemy penne al dente.
robimy sos z yoghurtu ( mozna dodac lyzke majonezu jak ktos lubi) czosnku, ziol i polowy kolendry.
do miski dodajemy makaron,brokul i krewetki, polewamy sosem,mieszamy delikatnie, posypujemy dodatkowa kolendra. smacznego.
Załączniki
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
mniam sąłatka musi byc przepyszna chyab zrobię bo chodza za mną krewetki.
Dziewczyny, szukam inspracji na jakąś nowa rybkę na Wigilię.
Będę miała pstrąga w galarecie, mintaja albo grenadiera z sosem po grecku. I dwa rodzaje śledzia: jeden w zalewie octowej z przyprawami i celubą podawany z sosem musztardowo-śmietanowym i drugi w śmietanie z przysmażaną cebulka i jabłkiem.
No i zrobiłabym coś nowego. Może być tez śledź albo inna rybka, ale raczej na zimno, na przystawkę. Albo jakas dobra sałatka śledziowa?
Macie jakieś rady/pomysły?
Będę miała pstrąga w galarecie, mintaja albo grenadiera z sosem po grecku. I dwa rodzaje śledzia: jeden w zalewie octowej z przyprawami i celubą podawany z sosem musztardowo-śmietanowym i drugi w śmietanie z przysmażaną cebulka i jabłkiem.
No i zrobiłabym coś nowego. Może być tez śledź albo inna rybka, ale raczej na zimno, na przystawkę. Albo jakas dobra sałatka śledziowa?
Macie jakieś rady/pomysły?
Mamootku, moja mama ma super przepis. Zeskanuję Ci w poniedziałek i prześlę. Kawałki dowolnej rybki podsmażone w gęstym naleśnikowym cieście i wszystko w zalewie z papryczką i innymi dodatkami ;-) Znika ze stołu w kilka minut
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Kasia wklej tu przepis bo brzmi naprawde wysmienicie :-)
Mamootku a Ty jak mozesz daj przepisa na ten sos musztardowo-smietanowy :-)
Ja lubie zwykle sledzie pod pierzynka...taka prosta warstwowa salatka-zjadam czasami pol michy na raz
Mamootku a Ty jak mozesz daj przepisa na ten sos musztardowo-smietanowy :-)
Ja lubie zwykle sledzie pod pierzynka...taka prosta warstwowa salatka-zjadam czasami pol michy na raz
reklama
Pati, to nie rób smaka, tylko dawaj przepis :-)
Sos do sledzi w occie robię banalnie: ilość śmietany i majonezu taka sama i musztarda do smaku. Jak ma być lżejsze, to mniej majonezu, a za to więcej smietany. Albo możne smietane zastąpic jogurtem.
W zalezności od rodzaju musztardy tez wyjdzie różny efekt na koniec. Ale na pewno dobry. :-)
Można jeszcze dosolić albo dopieprzyć, ale mi wystarcza słony majonez w sosie i lekko ostra musztarda.
Sos do sledzi w occie robię banalnie: ilość śmietany i majonezu taka sama i musztarda do smaku. Jak ma być lżejsze, to mniej majonezu, a za to więcej smietany. Albo możne smietane zastąpic jogurtem.
W zalezności od rodzaju musztardy tez wyjdzie różny efekt na koniec. Ale na pewno dobry. :-)
Można jeszcze dosolić albo dopieprzyć, ale mi wystarcza słony majonez w sosie i lekko ostra musztarda.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 31
- Wyświetleń
- 18 tys
- Odpowiedzi
- 58
- Wyświetleń
- 18 tys
- Odpowiedzi
- 154
- Wyświetleń
- 28 tys
- Odpowiedzi
- 391
- Wyświetleń
- 49 tys
Podziel się: