reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Syla bede robic chyba ta wiec wkleje ci tez przepis:

Lista składników:

250 g penne
200 g surowych krewetek tygrysich
1 brokul
1maly yogurt
zabek czosnku
ziola do smaku-oregano,bazylia
chili- pol lyzeczki
sol, pieprz
sok z polowy cytryny
swieza kolendra- pol peczka.

jezeli ktos chce wiecej warzywa- mozna dodac pomidory, kukurydze, lub odrobine rukoli.


Sposób przygotowania:

grillujemy krewetki doprawione sokiem z cytryny,chili,sola , pieprzem. kiedy z koloru szarego stana sie rozowe-sa gotowe, sciagamy z grilla i odstawiamy do ostygniecia.
gotujemy brokol podzielony na rozyczki na pol twardo, gotujemy penne al dente.
robimy sos z yoghurtu ( mozna dodac lyzke majonezu jak ktos lubi) czosnku, ziol i polowy kolendry.
do miski dodajemy makaron,brokul i krewetki, polewamy sosem,mieszamy delikatnie, posypujemy dodatkowa kolendra. smacznego.
 

Załączniki

  • e12f29e853b186eaed809ff96e2422c6.jpg
    e12f29e853b186eaed809ff96e2422c6.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny, szukam inspracji na jakąś nowa rybkę na Wigilię.
Będę miała pstrąga w galarecie, mintaja albo grenadiera z sosem po grecku. I dwa rodzaje śledzia: jeden w zalewie octowej z przyprawami i celubą podawany z sosem musztardowo-śmietanowym i drugi w śmietanie z przysmażaną cebulka i jabłkiem.

No i zrobiłabym coś nowego. Może być tez śledź albo inna rybka, ale raczej na zimno, na przystawkę. Albo jakas dobra sałatka śledziowa?
Macie jakieś rady/pomysły?
 
Mamootku, moja mama ma super przepis. Zeskanuję Ci w poniedziałek i prześlę. Kawałki dowolnej rybki podsmażone w gęstym naleśnikowym cieście i wszystko w zalewie z papryczką i innymi dodatkami ;-) Znika ze stołu w kilka minut
 
Kasia wklej tu przepis bo brzmi naprawde wysmienicie :-)
Mamootku a Ty jak mozesz daj przepisa na ten sos musztardowo-smietanowy :-)
Ja lubie zwykle sledzie pod pierzynka...taka prosta warstwowa salatka-zjadam czasami pol michy na raz :-D
 
reklama
Pati, to nie rób smaka, tylko dawaj przepis :-)

Sos do sledzi w occie robię banalnie: ilość śmietany i majonezu taka sama i musztarda do smaku. Jak ma być lżejsze, to mniej majonezu, a za to więcej smietany. Albo możne smietane zastąpic jogurtem.
W zalezności od rodzaju musztardy tez wyjdzie różny efekt na koniec. Ale na pewno dobry. :-)
Można jeszcze dosolić albo dopieprzyć, ale mi wystarcza słony majonez w sosie i lekko ostra musztarda.
 
Do góry