reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Dziewczyny macie jakies pomysly (sprawdzone czy tez nie). na fajne przystawki. W tym roku na swiatecznym obiedzie odpowiadamy za te czesc i nie mam pomyslu zupelnie. W Belgii nie ma tak okreslonych dan jak w polsce wiec mozna wszystko....

Sylka wszystko jedno...co nam do glowy wpadnie. Na glowne wedle tradycji ma byc cos z indykiem ...wiec pierwsze/przystawka zasasniczo moze byc wszystkim.
Zastanawialam sie nad wasza ryba w occie bo to dosc nietypowe ale nie wiem jak to by sie prezentowalo, no i z czym to podac... z tostem i zielenina?

Najczesciej tu na przystawke odaja wedznego lososia albo kacze watrobki (foie gras) - to akurat bardzo lubie wiec moglibysmy zrobic - tyle, ze takie oklepane juz....

Fajnie byloby cos niewielkiego a fajnego znalezc...no i co daloby sie latwo przygotwac dla wiekszej ilosci osob.

Ryba w occie wygląda pięknie np w dużym szklanym słoju (możesz zrobic np łososia) z kolorową cebula i dodatkowo z takimi małymi cebulkami do marynowania i kolorowym pieprzem, a poza tym to chyba wszystkim smakuje mniammmm

reklama
Sylka a jesli o te rybe chodzi to zanim ja octem zalejesz to ja najpierw smazysz? Tak normalnie czy w panierce/mace? No i z czym to najlepiej smakuje...?

Pati przegladalam juz ale jakos tak pomyslow kilka a do zadnego do konca nie jestem przekonanana.....
Myslalam, ze ktoras ma moze takiego asa w rekawie na specjalne okazje...powiedzmy przepis firmowy;-) Albo moze jadla ostatnio cos co bylo naprawde warte uwagi:-)

Do góry