Sama prawda, ale w takich sytuacjach zawsze szłam do pobliskiej galerii albo kawiarni i przy okazji już kawę brałam ale co się człowiek przy okazji napocić to jego. Ale jakoś dla mnie więcej plusów zimowego dziecka niż letniegoAle za to latem nie masz problemu z kupa gdy już jest maluch ubrany a zima wez rozbieraj gdy dopiero opatulilas w te wszystkie kombinezony i otulacze
reklama
Msszczotka
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Ja się właśnie martwię jak ja ogarnę ubieranie malucha zimą i w zasadzie nie bardzo jeszcze wiem co potrzebne. Jaki koc do wózka i takie tam do tej pory rodziłam w ciepłym sezonie i ubierać za bardzo nie trzeba było. Fakt jest taki , że do przyszłego lata nasze pociechy będą już ciut odchowane
Dużo osób poleciło mi otulacz do fotelika samochodowego i faktycznie wydaje się fajnym rozwiązaniem. Wystarczy cieplej ubrać dziecko ale nie w kombinezon i tym otulaczem okryć. Oczywiście nie na długie spacery tylko jazdę autem co przy naszym porannym rozwożeniu dzieci do przedszkola i szkoły wydaje się być fajną opcja. A do wózka mamy gruby śpiwór i chyba z 3 kombinezony ( w spadku po starszych ) także jestem dobrejy myśli
Dla mnie łatwiej ubrać leżące dziecko zimą jak ruszające i biegające zimą bo leżące to opatulisz i super, do tego w gondoli i cieplutko. A jak biega?! O matko, żeby się nie spociło ani żeby nie zmarzłoJa się właśnie martwię jak ja ogarnę ubieranie malucha zimą i w zasadzie nie bardzo jeszcze wiem co potrzebne. Jaki koc do wózka i takie tam do tej pory rodziłam w ciepłym sezonie i ubierać za bardzo nie trzeba było. Fakt jest taki , że do przyszłego lata nasze pociechy będą już ciut odchowane
Dokładnie to jest super, wystarczy wtedy wełniany kombinezon i jest super nie dość że bezpieczniej bo pasy można dobrze ściągnąć to jeszcze wygodniejDużo osób poleciło mi otulacz do fotelika samochodowego i faktycznie wydaje się fajnym rozwiązaniem. Wystarczy cieplej ubrać dziecko ale nie w kombinezon i tym otulaczem okryć. Oczywiście nie na długie spacery tylko jazdę autem co przy naszym porannym rozwożeniu dzieci do przedszkola i szkoły wydaje się być fajną opcja. A do wózka mamy gruby śpiwór i chyba z 3 kombinezony ( w spadku po starszych ) także jestem dobrejy myśli
Hej dziewczyny, prowadzę ciążę u gina prywatnie, korzystam z pakietu luxmed, mam konflikt serologiczny i potrzebuje dostać immunoglobine, chciałabym to ogarnąć na NFZ, rozumiem że nie ma innej drogi tylko potrzebuje się umówić osobno do lekarza na NFZ i poprosić o receptę?
Cześć
Trochę mnie nie było, sporo pracy miałam.
Obecnie mam juz weekendzik, więc trochę luzu.
Zaczęłam odkopywać dom. Muszę przygotować miejsce dla maluszka, a nie wiadomo jak będzie za miesiąc, bo brzuszek juz jest spory.
Ja też mam dziwne ciągnięcia i bóle w dole, wydaje mi się, ze oprocz mięśni obłych boli mnie też w okolicach spojenia łonowego.
Dla dziecka mam juz wiekszosc rzeczy. W listopadzie będę kupować kosmetyki , pieluszki i przybory.
Trochę mnie nie było, sporo pracy miałam.
Obecnie mam juz weekendzik, więc trochę luzu.
Zaczęłam odkopywać dom. Muszę przygotować miejsce dla maluszka, a nie wiadomo jak będzie za miesiąc, bo brzuszek juz jest spory.
Ja też mam dziwne ciągnięcia i bóle w dole, wydaje mi się, ze oprocz mięśni obłych boli mnie też w okolicach spojenia łonowego.
Dla dziecka mam juz wiekszosc rzeczy. W listopadzie będę kupować kosmetyki , pieluszki i przybory.
reklama
Hej dziewczyny, prowadzę ciążę u gina prywatnie, korzystam z pakietu luxmed, mam konflikt serologiczny i potrzebuje dostać immunoglobine, chciałabym to ogarnąć na NFZ, rozumiem że nie ma innej drogi tylko potrzebuje się umówić osobno do lekarza na NFZ i poprosić o receptę?
Mimo prywatnych wizyt, recepty powinnaś mieć wypisane na zniżkę, ja tak mam.