reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Rano jak idę zaprowadzić syna do przedszkola to już czuję brzuch. Bardzo dokucza mi jakąś kółka po prawej stronie no i ból pleców w odcinku lędźwiowym. Nie mogę leżeć w ogóle na plecach bo nie mogę wstać i chodzić bo ból mi wchodzi w plecy. Są dni że zrobię dużo tak jak wczoraj. Zaczyna mi to przeszkadzać bo wydaje mi się że ogólnie jestem obrotna🤣🤣🤣 a teraz trochę kuleje🫣
ja jak leze na plecach to mi tak ciezko.. oddech nie taki . A jak sie przewracam z boku na bok to o matko nie dosc ze wszystkie flaki sie wywracaja to jeszcze kregoslup boli 😂 a taka bylam gibka przed ciążą 😂 ostatnio sobie leze i cos mnie skurcz zlapal i podnioslam noge w powietrzu a moj sie zaczal smiac : ty tak nie szalej 😂😂😂

reklama
Mi dzisiaj trochę lepiej bo pada od rana 💕 nigdy nie lubiłam deszczu ale teraz czuję ulgę 😊 chociaż moi chłopacy trenują żagle i piłkę nożną i akurat dzisiaj mają treningi... Ale oni się deszczem nie przejmują, wręcz przeciwnie.
Ja w ciąży nie umiem podjąć żadnych decyzji i czuję że się nie wyrobie z kupnem wózka. Wszystkie mi się podobają a na końcu nie umiem się zdecydować i kupić 🙈
A co do fotelika to mam po starszaku cybexa i bardzo byliśmy zadowoleni

Mi dzisiaj trochę lepiej bo pada od rana 💕 nigdy nie lubiłam deszczu ale teraz czuję ulgę 😊 chociaż moi chłopacy trenują żagle i piłkę nożną i akurat dzisiaj mają treningi... Ale oni się deszczem nie przejmują, wręcz przeciwnie.
Ja w ciąży nie umiem podjąć żadnych decyzji i czuję że się nie wyrobie z kupnem wózka. Wszystkie mi się podobają a na końcu nie umiem się zdecydować i kupić 🙈
Dlatego ja juz przy pierwszej wizycie w sklepie z wózkami wybrałam model i nie szukam więcej bo byłoby pewnie tak samo że co trochę inny by mi sie podobal i miałabym dylemat 😄

ja to jak czytam jakie sa te wozki .. takie owakie ten ma taka amortyzacje a ten taka .. mowie cholera jasna rodze w zimie 😃 gdzie ja bede z ta gondola chodzic? po domu? Max przychodnia? wiecej pewnie w auto i wio . Spacerowka to jo bo juz dzidzia w lato bedzie konkret na spacery to mozna sie zastanowic 😃

ja to jak czytam jakie sa te wozki .. takie owakie ten ma taka amortyzacje a ten taka .. mowie cholera jasna rodze w zimie 😃 gdzie ja bede z ta gondola chodzic? po domu? Max przychodnia? wiecej pewnie w auto i wio . Spacerowka to jo bo juz dzidzia w lato bedzie konkret na spacery to mozna sie zastanowic 😃
Ja to będę latać non stop na spacery! Kocham spacery zimą a do tego ogromny plus rodzenia zimą, nie musisz się zastanawiać jak ubrać dziecko 😅 wiesz, że po prostu ciepło. A jak latem to nie wiesz czy czapeczka to dobre rozwiązanie a może skarpetki, czy zamknąć budkę, bo wieje ale w sumie jest 30 stopni i jak zamkniesz budkę to będzie tam jeszcze cieplej 😅 opiekowałam się kiedyś dzieckiem rodziny z Norwegii i bardzo weszło mi w krew wychodzenie na spacery w każdą pogodę. Polecam każdemu ❤️

A w sumie jeszcze mi się tak wydaje że nasze styczniowe dzieci to raczej jeszcze tak do lipca na spokojnie w gondoli będą jeździć

Ja wiem że nic nie wiem 😂 moj już 9 latek płakał na sam widok gondoli 🙈 cały czas buczał w wózku nie ważne czy lato czy zima czy miał mc czy rok. A młodszy 5 latek- ideał na spacerach. Nie zdążyłam go włożyć do wózka a on już spał 💕 i potrafił przespać kilka godzin nawet jak już byłam w domu. Dodam, ze wózek mieli ten sam- bebetto. Także planuje spacerować, zwłaszcza że chłopacy mają dużo treningów i i tak na nich czekam więc warto to wykorzystać- a co z tego wyjdzie, życie pokaże 🤷

Ja wiem że nic nie wiem 😂 moj już 9 latek płakał na sam widok gondoli 🙈 cały czas buczał w wózku nie ważne czy lato czy zima czy miał mc czy rok. A młodszy 5 latek- ideał na spacerach. Nie zdążyłam go włożyć do wózka a on już spał 💕 i potrafił przespać kilka godzin nawet jak już byłam w domu. Dodam, ze wózek mieli ten sam- bebetto. Także planuje spacerować, zwłaszcza że chłopacy mają dużo treningów i i tak na nich czekam więc warto to wykorzystać- a co z tego wyjdzie, życie pokaże 🤷
Miałam jedną taką pod opieką co też wózek parzył 😅 ale się nie poddawałam, trochę ryku było aż się przyzwyczaiła 😅 później się okazało że to nie wózek jest problemem 🤣 do tej pory nie lubi wychodzić na dwór, woli bawić się w domu a ma 5 lat 😅 oczywiście jak mówisz że idziemy na lody to pierwsza stoi przy drzwiach ubrana 🤣

reklama
Ja to będę latać non stop na spacery! Kocham spacery zimą a do tego ogromny plus rodzenia zimą, nie musisz się zastanawiać jak ubrać dziecko 😅 wiesz, że po prostu ciepło. A jak latem to nie wiesz czy czapeczka to dobre rozwiązanie a może skarpetki, czy zamknąć budkę, bo wieje ale w sumie jest 30 stopni i jak zamkniesz budkę to będzie tam jeszcze cieplej 😅 opiekowałam się kiedyś dzieckiem rodziny z Norwegii i bardzo weszło mi w krew wychodzenie na spacery w każdą pogodę. Polecam każdemu ❤️
Ale za to latem nie masz problemu z kupa gdy już jest maluch ubrany 🙈 a zima wez rozbieraj gdy dopiero opatulilas w te wszystkie kombinezony i otulacze 😅

Do góry