reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Zdecydowanie czuję bardzo nieprzyjemne ciągnięcie w dole brzucha... Coraz rzadziej ale jest. Za to teraz jeszcze czuję ciągnięcie co chwila w randomowych miejscach a czasami kłucie jakby jelito mi weszło pod żebro 😅 a co do porodu to będzie mój pierwszy i dobrze wiem, że bardzo często pierwsze porody są trudne i ciężkie. Mieszkam w sporej aglomeracji w której mam do dysponowania całkiem pokaźną liczbę szpitali :) zasiegnelam opinii na temat znieczuleń i w jakim szpitalu jest taka możliwość i mam dwa do wyboru. Lekarze sami przychodzą i pytają się czy podać bo teraz jest idealny czas na to, więc w tym temacie zrobiłam duży research 😅 pewnie według niektórych jestem zbyt nastawiona, ale uważam że jak się dobrze podejdzie do tematu to naprawdę można osiągnąć cel :) gdybym nie bała się długiego dochodzenia do siebie przy cesarce to bym wybrała tą opcję, bo wiem że pewnymi sposobami i to się da załatwić. Moje motto! Dla chcącego nic trudnego xD jak wyjdzie to się okaże, ale robię wszystko żeby znieczulenie dostać :)
Fajnie, że są szpitale w których podają ZZO. W Poznaniu i okolicach jest tylko jeden taki szpital, w pozostałych nawet nie na takiej opcji. Ja wpisałam w plan porodu że proszę o znieczulenie i potem to w kółko powtarzałam 🙈 myślę że mogli mieć mnie dosyć ale było warto ♥️ także trzymam kciuki żeby było tak jak sobie wymarzyłas

reklama
Marzenia się spełniają 😁😁😁 ja teraz z kolei mam jakieś inne obawy. Czy wszystko będzie w porządku nawet jak się przekręcam na łóżku to się martwię czy wszystko ok🤣 i co lepsze , że to nie jest pierwsza ciąża a zachowuje się jakbym nie wiedziała wielu rzeczy 🤔 dziewczyny nie wiem jak wy , ale ja zamówiłam wózek i to w zasadzie pierwszy krok zakupowy😊 ale wózek piękny 🙃 nooo ... Przynajmniej mi się podoba😁 pozdrawiam Was serdecznie😊

Marzenia się spełniają 😁😁😁 ja teraz z kolei mam jakieś inne obawy. Czy wszystko będzie w porządku nawet jak się przekręcam na łóżku to się martwię czy wszystko ok🤣 i co lepsze , że to nie jest pierwsza ciąża a zachowuje się jakbym nie wiedziała wielu rzeczy 🤔 dziewczyny nie wiem jak wy , ale ja zamówiłam wózek i to w zasadzie pierwszy krok zakupowy😊 ale wózek piękny 🙃 nooo ... Przynajmniej mi się podoba😁 pozdrawiam Was serdecznie😊
Na jaki się zdecydowałaś?

ja sie wlasnie musze zaczac rozgladac za wozkiem i fotelikiem 😃 juz powazniejsze zakupy zaczna wchodzic 😃

Na jaki się zdecydowałaś?
Bebetto loren premium Claas Stella. Powiem tak .. ja sobie z ciekawości oglądałam wózki na początku ciąży i znalazłam wózek dla dziewczynki , ale nie wiedziałam jeszcze że to będzie dziewczynka. Podobał mi się bardzo i w duchu myślałam że jakby się udało to chciałabym taki. No i się udało 😁😉

ja sie wlasnie musze zaczac rozgladac za wozkiem i fotelikiem 😃 juz powazniejsze zakupy zaczna wchodzic 😃
Wózek mam zamówiony więc się czeka , łóżeczko mam po młodszych dzieciach i nic poza tym😁 ale już chyba zacznę pomału zakupy 😊 wszystko ładnie pięknie , ale nie wiem jak u Was , bo u mnie sił coraz mniej. Chęć do zrobienia jest ogromna , ale odczuwam już brzuszek i sił jest mniej.

Wózek mam zamówiony więc się czeka , łóżeczko mam po młodszych dzieciach i nic poza tym😁 ale już chyba zacznę pomału zakupy 😊 wszystko ładnie pięknie , ale nie wiem jak u Was , bo u mnie sił coraz mniej. Chęć do zrobienia jest ogromna , ale odczuwam już brzuszek i sił jest mniej.
ja mialam ostatnio powera tylko jeden dzien, ze moglam gory przenosic 😂 teraz dupa siadła. Ale moze jak przyjdzie ochlodzenie to sie cos ogarnie bo aktualnie męczy mnie przejscie 100metrow i mam takiego lenia ..

Oj tak, też to zauważyłam. Nawet mówiłam do męża że początek ciąży miałam rewelacyjny, to końcówka da mi się we znaki 🙂

reklama
Oj tak, też to zauważyłam. Nawet mówiłam do męża że początek ciąży miałam rewelacyjny, to końcówka da mi się we znaki 🙂
Rano jak idę zaprowadzić syna do przedszkola to już czuję brzuch. Bardzo dokucza mi jakąś kółka po prawej stronie no i ból pleców w odcinku lędźwiowym. Nie mogę leżeć w ogóle na plecach bo nie mogę wstać i chodzić bo ból mi wchodzi w plecy. Są dni że zrobię dużo tak jak wczoraj. Zaczyna mi to przeszkadzać bo wydaje mi się że ogólnie jestem obrotna🤣🤣🤣 a teraz trochę kuleje🫣

Do góry