Fajnie, że są szpitale w których podają ZZO. W Poznaniu i okolicach jest tylko jeden taki szpital, w pozostałych nawet nie na takiej opcji. Ja wpisałam w plan porodu że proszę o znieczulenie i potem to w kółko powtarzałam myślę że mogli mieć mnie dosyć ale było warto także trzymam kciuki żeby było tak jak sobie wymarzyłasZdecydowanie czuję bardzo nieprzyjemne ciągnięcie w dole brzucha... Coraz rzadziej ale jest. Za to teraz jeszcze czuję ciągnięcie co chwila w randomowych miejscach a czasami kłucie jakby jelito mi weszło pod żebro a co do porodu to będzie mój pierwszy i dobrze wiem, że bardzo często pierwsze porody są trudne i ciężkie. Mieszkam w sporej aglomeracji w której mam do dysponowania całkiem pokaźną liczbę szpitali zasiegnelam opinii na temat znieczuleń i w jakim szpitalu jest taka możliwość i mam dwa do wyboru. Lekarze sami przychodzą i pytają się czy podać bo teraz jest idealny czas na to, więc w tym temacie zrobiłam duży research pewnie według niektórych jestem zbyt nastawiona, ale uważam że jak się dobrze podejdzie do tematu to naprawdę można osiągnąć cel gdybym nie bała się długiego dochodzenia do siebie przy cesarce to bym wybrała tą opcję, bo wiem że pewnymi sposobami i to się da załatwić. Moje motto! Dla chcącego nic trudnego xD jak wyjdzie to się okaże, ale robię wszystko żeby znieczulenie dostać
reklama
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Marzenia się spełniają ja teraz z kolei mam jakieś inne obawy. Czy wszystko będzie w porządku nawet jak się przekręcam na łóżku to się martwię czy wszystko ok i co lepsze , że to nie jest pierwsza ciąża a zachowuje się jakbym nie wiedziała wielu rzeczy dziewczyny nie wiem jak wy , ale ja zamówiłam wózek i to w zasadzie pierwszy krok zakupowy ale wózek piękny nooo ... Przynajmniej mi się podoba pozdrawiam Was serdecznie
Na jaki się zdecydowałaś?Marzenia się spełniają ja teraz z kolei mam jakieś inne obawy. Czy wszystko będzie w porządku nawet jak się przekręcam na łóżku to się martwię czy wszystko ok i co lepsze , że to nie jest pierwsza ciąża a zachowuje się jakbym nie wiedziała wielu rzeczy dziewczyny nie wiem jak wy , ale ja zamówiłam wózek i to w zasadzie pierwszy krok zakupowy ale wózek piękny nooo ... Przynajmniej mi się podoba pozdrawiam Was serdecznie
Palinka13
Moderator
ja sie wlasnie musze zaczac rozgladac za wozkiem i fotelikiem juz powazniejsze zakupy zaczna wchodzicMarzenia się spełniają ja teraz z kolei mam jakieś inne obawy. Czy wszystko będzie w porządku nawet jak się przekręcam na łóżku to się martwię czy wszystko ok i co lepsze , że to nie jest pierwsza ciąża a zachowuje się jakbym nie wiedziała wielu rzeczy dziewczyny nie wiem jak wy , ale ja zamówiłam wózek i to w zasadzie pierwszy krok zakupowy ale wózek piękny nooo ... Przynajmniej mi się podoba pozdrawiam Was serdecznie
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Bebetto loren premium Claas Stella. Powiem tak .. ja sobie z ciekawości oglądałam wózki na początku ciąży i znalazłam wózek dla dziewczynki , ale nie wiedziałam jeszcze że to będzie dziewczynka. Podobał mi się bardzo i w duchu myślałam że jakby się udało to chciałabym taki. No i się udałoNa jaki się zdecydowałaś?
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Wózek mam zamówiony więc się czeka , łóżeczko mam po młodszych dzieciach i nic poza tym ale już chyba zacznę pomału zakupy wszystko ładnie pięknie , ale nie wiem jak u Was , bo u mnie sił coraz mniej. Chęć do zrobienia jest ogromna , ale odczuwam już brzuszek i sił jest mniej.ja sie wlasnie musze zaczac rozgladac za wozkiem i fotelikiem juz powazniejsze zakupy zaczna wchodzic
Palinka13
Moderator
ja mialam ostatnio powera tylko jeden dzien, ze moglam gory przenosic teraz dupa siadła. Ale moze jak przyjdzie ochlodzenie to sie cos ogarnie bo aktualnie męczy mnie przejscie 100metrow i mam takiego lenia ..Wózek mam zamówiony więc się czeka , łóżeczko mam po młodszych dzieciach i nic poza tym ale już chyba zacznę pomału zakupy wszystko ładnie pięknie , ale nie wiem jak u Was , bo u mnie sił coraz mniej. Chęć do zrobienia jest ogromna , ale odczuwam już brzuszek i sił jest mniej.
Oj tak, też to zauważyłam. Nawet mówiłam do męża że początek ciąży miałam rewelacyjny, to końcówka da mi się we znakiWózek mam zamówiony więc się czeka , łóżeczko mam po młodszych dzieciach i nic poza tym ale już chyba zacznę pomału zakupy wszystko ładnie pięknie , ale nie wiem jak u Was , bo u mnie sił coraz mniej. Chęć do zrobienia jest ogromna , ale odczuwam już brzuszek i sił jest mniej.
reklama
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Rano jak idę zaprowadzić syna do przedszkola to już czuję brzuch. Bardzo dokucza mi jakąś kółka po prawej stronie no i ból pleców w odcinku lędźwiowym. Nie mogę leżeć w ogóle na plecach bo nie mogę wstać i chodzić bo ból mi wchodzi w plecy. Są dni że zrobię dużo tak jak wczoraj. Zaczyna mi to przeszkadzać bo wydaje mi się że ogólnie jestem obrotna a teraz trochę kulejeOj tak, też to zauważyłam. Nawet mówiłam do męża że początek ciąży miałam rewelacyjny, to końcówka da mi się we znaki