reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ale za to latem nie masz problemu z kupa gdy już jest maluch ubrany 🙈 a zima wez rozbieraj gdy dopiero opatulilas w te wszystkie kombinezony i otulacze 😅
Sama prawda, ale w takich sytuacjach zawsze szłam do pobliskiej galerii albo kawiarni i przy okazji już kawę brałam 😅 ale co się człowiek przy okazji napocić to jego. Ale jakoś dla mnie więcej plusów zimowego dziecka niż letniego 😍

reklama
Ja się właśnie martwię jak ja ogarnę ubieranie malucha zimą i w zasadzie nie bardzo jeszcze wiem co potrzebne. Jaki koc do wózka i takie tam🫣 do tej pory rodziłam w ciepłym sezonie i ubierać za bardzo nie trzeba było. Fakt jest taki , że do przyszłego lata nasze pociechy będą już ciut odchowane 🥰

Dużo osób poleciło mi otulacz do fotelika samochodowego i faktycznie wydaje się fajnym rozwiązaniem. Wystarczy cieplej ubrać dziecko ale nie w kombinezon i tym otulaczem okryć. Oczywiście nie na długie spacery tylko jazdę autem co przy naszym porannym rozwożeniu dzieci do przedszkola i szkoły wydaje się być fajną opcja. A do wózka mamy gruby śpiwór i chyba z 3 kombinezony ( w spadku po starszych ) także jestem dobrejy myśli 😊

Ja się właśnie martwię jak ja ogarnę ubieranie malucha zimą i w zasadzie nie bardzo jeszcze wiem co potrzebne. Jaki koc do wózka i takie tam🫣 do tej pory rodziłam w ciepłym sezonie i ubierać za bardzo nie trzeba było. Fakt jest taki , że do przyszłego lata nasze pociechy będą już ciut odchowane 🥰
Dla mnie łatwiej ubrać leżące dziecko zimą jak ruszające i biegające zimą 😅 bo leżące to opatulisz i super, do tego w gondoli i cieplutko. A jak biega?! O matko, żeby się nie spociło ani żeby nie zmarzło 🤪

Dużo osób poleciło mi otulacz do fotelika samochodowego i faktycznie wydaje się fajnym rozwiązaniem. Wystarczy cieplej ubrać dziecko ale nie w kombinezon i tym otulaczem okryć. Oczywiście nie na długie spacery tylko jazdę autem co przy naszym porannym rozwożeniu dzieci do przedszkola i szkoły wydaje się być fajną opcja. A do wózka mamy gruby śpiwór i chyba z 3 kombinezony ( w spadku po starszych ) także jestem dobrejy myśli 😊
Dokładnie to jest super, wystarczy wtedy wełniany kombinezon i jest super :) nie dość że bezpieczniej bo pasy można dobrze ściągnąć to jeszcze wygodniej :)

Hej dziewczyny, prowadzę ciążę u gina prywatnie, korzystam z pakietu luxmed, mam konflikt serologiczny i potrzebuje dostać immunoglobine, chciałabym to ogarnąć na NFZ, rozumiem że nie ma innej drogi tylko potrzebuje się umówić osobno do lekarza na NFZ i poprosić o receptę?

Cześć 👋
Trochę mnie nie było, sporo pracy miałam.
Obecnie mam juz weekendzik, więc trochę luzu.
Zaczęłam odkopywać dom. Muszę przygotować miejsce dla maluszka, a nie wiadomo jak będzie za miesiąc, bo brzuszek juz jest spory.

Ja też mam dziwne ciągnięcia i bóle w dole, wydaje mi się, ze oprocz mięśni obłych boli mnie też w okolicach spojenia łonowego.

Dla dziecka mam juz wiekszosc rzeczy. W listopadzie będę kupować kosmetyki , pieluszki i przybory.

reklama
Hej dziewczyny, prowadzę ciążę u gina prywatnie, korzystam z pakietu luxmed, mam konflikt serologiczny i potrzebuje dostać immunoglobine, chciałabym to ogarnąć na NFZ, rozumiem że nie ma innej drogi tylko potrzebuje się umówić osobno do lekarza na NFZ i poprosić o receptę?

Mimo prywatnych wizyt, recepty powinnaś mieć wypisane na zniżkę, ja tak mam.

Do góry