reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny sorry ze draze temat, mowilam ze go zakoncze, ale mowilam ze tez zbieram ogolnie info z roznych zrodel odnosnie tej calej diety.. no i teraz wyslalam meza do przychodni po recepte na szczepionke 5 w 1 i mowie wez przy okazji zapytaj o rozszerzanie tej diety i z ta kupka malego, no to lekarka powiedziala ze podawac juz zupki, a maly pewnie nie robi kupy bo moje mleko mu juz nie wystarcza, nie ma z czego zrobic i o taki news...

No i smutno mi się zrobiło... :( ale słyszałam, że lekarze dalej tak zalecają...

reklama
Poza tym jak dziecko ma Anemię (a większość dzieci ja ma pomiędzy 4 a 6 miesiącem życia) to wtedy suplementuje się żelazo a nie rozszerza dietę. Bo żeby uzupełnić żelazo dietą trzeba by było jeść naprawdę dużo odpowiednich produktów. A u dziecka na początku rozszerzania to są zazwyczaj symboliczne ilości.

Mi pediatra przedwczoraj powiedziała że mała ładnie przybiera więc nie ma potrzeby JESZCZE rozszerzać diety, że SPOKOJNIE możemy poczekać jeszcze z miesiąc [emoji16] [emoji16] Uśmiałam się.

Co do tego argumentu ze mnie tak karmili i żyje mnie nie przekonuje. Mnie mama nie karmiła piersią przez moje wedzidelko ( wtedy o tym nikt nie wiedział a ja doszłam do tego dopiero jak sama kp i poznałam mamy które miały problem z wędzidełkami i zdiagnozowalam sobie sama ten problem u siebie) i karmiła mnie mm. Dosyć wcześnie rozszerzyła mi dietę. Niby żyje ale od wczesnego dzieciństwa mam problemy z AZS, z nadwagą, ze skaza białkowa, uczuleniami i fatalnym metabolozmem. Nie wiadomo czy to przez sposób karmienia mnie w okresie niemowlecym ale z badań wynika ze większe prawdopodobieństwo zapaniecia na ww choroby mają właśnie dzieci nieodpowiednio karmione.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ci lekarze czasem bzdury gadają a niby specjalisci:oo2: Jeśli dziecko dobrze przybiera i nie wyje ciągle głodne to jak może mu nie wystarczac mleka i nie robic z tego powodu kupy??:confused2:

reklama
Widziałyscie że już jest wątek Styczniowek 2017? Jak ten czas leci....! :D
Cieszę się że to maleństwo już jest obok do przytulania a nie w brzuchu ;)

Czas strasznie szybko leci dzis sie śmiałam z mężem jak zobaczyłam ciuszki na 68 i mowię do niego ze jak byłam w ciąży to patrzyłam i myślałam kiedy on w to wejdzie a dzis juz ledwo sie Mieści [emoji23] jeszcze troszkę i bedzie mamo ! A co to ?! A po co to ?! Haha ostatnio szlam z koleżanka ma 3 letniego synka i co chwile mamo a po co to , a czemu i tak w kółko [emoji23]

Do góry