reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

My składaliśmy na dwoje chociaż byłam przekonana ze tylko na Michała przyznają. A tu takie zaskoczenie :) no i fajnie bo spłacę wcześniej pralkę, kredyt i dzieciakom nic nie zabraknie i ja też będę mogła coś kupić dla siebie bez myślenia czy wystarczy na życie jak kupię te spodnie...

No i w tym wypadku będę w domu do 2 roku życia Michała oczywiście do żłobka zapisze i zobaczymy czy się dostanie czy nie i co dalej ;)

reklama
My jedziemy dzisiaj na wieś do mojej mamy. Chetnie pobyłabym tam troche z małą ale jak narazie moj mąż nie zgadza sie żebym sama z niunia jezdziła samochodem gdzieś dalej:p Mam nadzieje że bedzie grzeczna bo w sumie jesteśmy tam raz w miesiącu i nie zna ich dobrze, i ze spaniem to też nie to co u siebie;)

Niuniolek teraz nie wiem bo wlasnie skonczyl 4 m-ce, ale jak mial 3 m-ce to 66 dlugi i 6300 wagi, waga taka srednia ale wysoki :p moj maz ma prawie 2 m wzrostu wiec pewnie po tacie tak ma ;)

Mój synal tez długi jest teraz ma Ok 70 cm ja mam z mężem 175 wiec tak w normie ale od strony naszych ojców to kazdy wysoki moze poszedł w geny dziadków [emoji23]

Ja na brak pieniędzy na szczęście nie moge narzekać ale owniosek na 500+ złożyłam na drugie. Dlaczego miałabym tego nie zrobić? nic nikomu nie kradne ani nikt przez ze mnie mniej nie dostanie. Więc nie rozumiem oburzenia.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja też w 68 już. Ale z tymi rozmiarówkami różnie bywa. Spodenki 62, a do tego bluzeczka 68, a lada moment będzie 74 hehe. Ale Laura na wysoką nie wyrośnie bo nie ma po kim :p

Jak dla mnie to niech dostają bogatsi tylko powinien byc niższy prog dla tych troche biedniejszych żeby też mieli szanse na wsparcie ale lepiej o tym nie dyskutowac;)

Wszyscy mają szansę na wsparcie jeżeli mają więcej niż jedno dziecko. O to chodzi w tym programie, o wspieranie rodzin wielodzietnych a nie wszystkich.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Otóż to. Program miał zachęcić do przyrostu naturalnego, który w przyszłości miałaby przynieść efekt e postaci rozwoju gospodarczego. Nie znam nikogo kogo akurat ten program by zachęcił, ale faktem jest, że dla rodzin wielodzietnych to duża pomoc.

reklama
Widzę że i tu 500+ wywołuje skrajne emocje ;)

Mnie najbardziej wkurzona sytuacja kiedy rodzice mają odebrane prawa do dzieci, dzieci w rodzinach zastępczych czy domach dziecka i nagle pałają miłością jak dowiedzieli się o tym programie... akurat dla takich patologii to jestem na nie.

Do góry