reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

My składaliśmy na dwoje chociaż byłam przekonana ze tylko na Michała przyznają. A tu takie zaskoczenie :) no i fajnie bo spłacę wcześniej pralkę, kredyt i dzieciakom nic nie zabraknie i ja też będę mogła coś kupić dla siebie bez myślenia czy wystarczy na życie jak kupię te spodnie...

No i w tym wypadku będę w domu do 2 roku życia Michała oczywiście do żłobka zapisze i zobaczymy czy się dostanie czy nie i co dalej ;)

reklama
My jedziemy dzisiaj na wieś do mojej mamy. Chetnie pobyłabym tam troche z małą ale jak narazie moj mąż nie zgadza sie żebym sama z niunia jezdziła samochodem gdzieś dalej:p Mam nadzieje że bedzie grzeczna bo w sumie jesteśmy tam raz w miesiącu i nie zna ich dobrze, i ze spaniem to też nie to co u siebie;)

Niuniolek teraz nie wiem bo wlasnie skonczyl 4 m-ce, ale jak mial 3 m-ce to 66 dlugi i 6300 wagi, waga taka srednia ale wysoki :p moj maz ma prawie 2 m wzrostu wiec pewnie po tacie tak ma ;)

Mój synal tez długi jest teraz ma Ok 70 cm ja mam z mężem 175 wiec tak w normie ale od strony naszych ojców to kazdy wysoki moze poszedł w geny dziadków [emoji23]

Ja na brak pieniędzy na szczęście nie moge narzekać ale owniosek na 500+ złożyłam na drugie. Dlaczego miałabym tego nie zrobić? nic nikomu nie kradne ani nikt przez ze mnie mniej nie dostanie. Więc nie rozumiem oburzenia.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja też w 68 już. Ale z tymi rozmiarówkami różnie bywa. Spodenki 62, a do tego bluzeczka 68, a lada moment będzie 74 hehe. Ale Laura na wysoką nie wyrośnie bo nie ma po kim :p

Jak dla mnie to niech dostają bogatsi tylko powinien byc niższy prog dla tych troche biedniejszych żeby też mieli szanse na wsparcie ale lepiej o tym nie dyskutowac;)

Wszyscy mają szansę na wsparcie jeżeli mają więcej niż jedno dziecko. O to chodzi w tym programie, o wspieranie rodzin wielodzietnych a nie wszystkich.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Otóż to. Program miał zachęcić do przyrostu naturalnego, który w przyszłości miałaby przynieść efekt e postaci rozwoju gospodarczego. Nie znam nikogo kogo akurat ten program by zachęcił, ale faktem jest, że dla rodzin wielodzietnych to duża pomoc.

reklama
Widzę że i tu 500+ wywołuje skrajne emocje ;)

Mnie najbardziej wkurzona sytuacja kiedy rodzice mają odebrane prawa do dzieci, dzieci w rodzinach zastępczych czy domach dziecka i nagle pałają miłością jak dowiedzieli się o tym programie... akurat dla takich patologii to jestem na nie.

Do góry