reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny sorry ze draze temat, mowilam ze go zakoncze, ale mowilam ze tez zbieram ogolnie info z roznych zrodel odnosnie tej calej diety.. no i teraz wyslalam meza do przychodni po recepte na szczepionke 5 w 1 i mowie wez przy okazji zapytaj o rozszerzanie tej diety i z ta kupka malego, no to lekarka powiedziala ze podawac juz zupki, a maly pewnie nie robi kupy bo moje mleko mu juz nie wystarcza, nie ma z czego zrobic i o taki news...

No i smutno mi się zrobiło... :( ale słyszałam, że lekarze dalej tak zalecają...

reklama
Poza tym jak dziecko ma Anemię (a większość dzieci ja ma pomiędzy 4 a 6 miesiącem życia) to wtedy suplementuje się żelazo a nie rozszerza dietę. Bo żeby uzupełnić żelazo dietą trzeba by było jeść naprawdę dużo odpowiednich produktów. A u dziecka na początku rozszerzania to są zazwyczaj symboliczne ilości.

Mi pediatra przedwczoraj powiedziała że mała ładnie przybiera więc nie ma potrzeby JESZCZE rozszerzać diety, że SPOKOJNIE możemy poczekać jeszcze z miesiąc [emoji16] [emoji16] Uśmiałam się.

Co do tego argumentu ze mnie tak karmili i żyje mnie nie przekonuje. Mnie mama nie karmiła piersią przez moje wedzidelko ( wtedy o tym nikt nie wiedział a ja doszłam do tego dopiero jak sama kp i poznałam mamy które miały problem z wędzidełkami i zdiagnozowalam sobie sama ten problem u siebie) i karmiła mnie mm. Dosyć wcześnie rozszerzyła mi dietę. Niby żyje ale od wczesnego dzieciństwa mam problemy z AZS, z nadwagą, ze skaza białkowa, uczuleniami i fatalnym metabolozmem. Nie wiadomo czy to przez sposób karmienia mnie w okresie niemowlecym ale z badań wynika ze większe prawdopodobieństwo zapaniecia na ww choroby mają właśnie dzieci nieodpowiednio karmione.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ci lekarze czasem bzdury gadają a niby specjalisci:oo2: Jeśli dziecko dobrze przybiera i nie wyje ciągle głodne to jak może mu nie wystarczac mleka i nie robic z tego powodu kupy??:confused2:

reklama
Widziałyscie że już jest wątek Styczniowek 2017? Jak ten czas leci....! :D
Cieszę się że to maleństwo już jest obok do przytulania a nie w brzuchu ;)

Czas strasznie szybko leci dzis sie śmiałam z mężem jak zobaczyłam ciuszki na 68 i mowię do niego ze jak byłam w ciąży to patrzyłam i myślałam kiedy on w to wejdzie a dzis juz ledwo sie Mieści [emoji23] jeszcze troszkę i bedzie mamo ! A co to ?! A po co to ?! Haha ostatnio szlam z koleżanka ma 3 letniego synka i co chwile mamo a po co to , a czemu i tak w kółko [emoji23]

Do góry