Jejus dziewczyny w zyciu was nie nadrobię
Raz samopoczucie do D...
Dwa dziś dostałam takiego krwotoku z nosa ,że już po karetkę miałam dzwonić. 30minut leciała ciurkiem ,ani okład ,ani sok z cytryny...nic nie pomagało.
Z zakupów ja większość ubranek na pierwszy miesiąc życia mam. Łącznie z kombinezonem i czapeczka na zimę. Jeszcze kocyki ,ciepłe pajacyki i pieluchy tetrowe kupie. Potem to już kwestia płci bo rzeczy unisex jest strasznie mało. No ,ale jak coś to gołe dziecko ze szpitala nie wyjdzie
Bo mam
-8szt body z długim rękawem,
-2pajace,
-6szt spodenek ze stopkami,
-11par skarpetek,
-6par rękawiczek niedrapek,
-7czapeczek,
-kombinezon,
-czapka na wyjście,
-cieple papucie.
Rzeczy ww są w rozmiarze 50-56
,a mam też kilka 0-3 i 3-6 bo były na wyprzedażach za grosze.
Generalnie ja na 100% wykorzystam te najmniejsze bo mam nauczkę po pierwszym i drugim porodzie ,że dzieci topiły się w tych standardowych rozmiarach.
Nie wiem jak kto ,ale ja mam prostą zasadę kupowania po min 7szt. Tj body ,pajace niedrapki i tetrowe 7szt to takie minimum.
Teraz jeszcze komodę muszę kupic na te wszystkie ubranka
Co do łóżeczka kwestia co kto woli ja ani z drewnianego ,ani turystycznego nie byłam zadowolona 100%.
A drewniane to niestety wspominam tragicznie po tym jak córka wsadziła nogę powyżej kolana i byłam gotowa juz rozwalać.
Zresztą wszystko zależy od dziecka. Syn spał z nami i innego wyjscia nie było bo miał reflux ,więc musiał być tuż obok mnie. Za to córka od początku spała w kołysce bo jednak różnica miedzy zdrowym ,a chorym dzieckiem jest.
Teraz chyba kupimy jednak drewniane ,ale śmieje sie ze ochraniacz od gory do dołu dam
A drewniane pod względem trzypoziomowej regulacji i materaca jest jednak lepsze od turystycznego.
No a co do ruchów dziecka to mój maż wczoraj poczuł pierwszy raz. Leżeliśmy tak spokojnie i trzymał rękę na moim brzuchu. Szczerze sądziłam ,że marne szanse by poczuł ,ale dzidzius chyba wyczuł i dał mocno o sobie znać