reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

MArtusia - a jak teraz się czujesz ? normalnie w miare? Leć do tego kardiologa lepiej dmuchac na zimne :)

Justi - miłej pracy, bez bólu :) Ja w domu to raz posiedze raz poleze :) Ide zraz na kawe i sniadanko :)

Dobrze ze mamy wolne od tego 25-tego. akurat potem 2 tygodnie to bedzie po wynikach juz, wiec nie bede musiała sie dodatkowo praca denerwowac, zjame sie mieszkanaiem :)

Miłego dnia :)

Musisz z lekarzem przeanalizować swoja diete to po pierwsze czy jesz wszystko ci potrzebujesz i sprawdzic układ krążenia bo moze nie daje rady i stad ten kardiolog moze tez byc cukrzyca ciążowa wiec nie bagatelizować tylko kontrolowac !!

*martusia* ja tez się szybko mecze i marze żeby już urodzić i mieć to za sobą wczoraj nawet była u mnie kolezanka i mowi do mnie tak"pewnie niemozesz się doczekać pierwszych ruchów"a ja do niej nie porodu,chce już być w 9mcu i urodzić:-D
ja dopiero po śniadanku teraz musze się ogarnąć i leciec do sklepu

Martusia, poza tym pamiętaj, że każda ciąża jest inna. I nie ma co porównywać pierwszej i tej. Wtedy też miałaś więcej czasu i możliwości, żeby bardziej o siebie zadbać, wypoczywać. Teraz masz trzylatka obok i mniej czasu dla samej siebie.

Trzymaj się dzielnie. Przebadaj się.

Ja na razie czekam z utęsknieniem na pierwsze ruchy. Bardzo bym chciała już je poczuć. Ale na razie nic...

dzieki dziewczyny za mile slowa, obgadam z lekarzem to wszystko bo moze cos przegapilam. w 1 ciazy tez to mialam ale juz pod koniec a tu dopiero 15 tc. czuje sie momentami jak kula u nogi, zadnego ze mnie pozytku, az sie mi plakac chce ze taka bezuzyteczna sie stalam. tyle mialam planow na wakacje, na plaze, do zoo, nad Wisle i... nie dam rady. :wściekła/y::no::-(;-(

reklama
dzieki dziewczyny za mile slowa, obgadam z lekarzem to wszystko bo moze cos przegapilam. w 1 ciazy tez to mialam ale juz pod koniec a tu dopiero 15 tc. czuje sie momentami jak kula u nogi, zadnego ze mnie pozytku, az sie mi plakac chce ze taka bezuzyteczna sie stalam. tyle mialam planow na wakacje, na plaze, do zoo, nad Wisle i... nie dam rady. :wściekła/y::no::-(;-(

Najelepiej z lekarzem ale jak masz możliwość konsultacji u dietetyka ciążowego to powinien pomoc bo dobra dieta to podstawa! Moze juz były bledy Martusia w pierwszej ciazy - nie łam sie tylko działaj i na potegę rob wyniki krwi to duzo tez powie, koniecznie cukier sprawdz

Czekam wlasnie u lekarza i jest male opoznienie... :( a zaraz do pracy jade. Dobrze ze szef wyrozumialy i powiedzial ze mam sie ogolnie nie spieszyc hihi ^^

Moje drogie a od poniedzialku zaczynam odpoczywanie od pracy zawodowej. Od 4 lat nie mialam urlopu i tak sie ciesze :)

Marcepanek - gratulacje :) Super nowiny :)

MArtusia - co jeszcze lekarz mówił? Masz jakies zalecenia?

tylko tyle ze mam sie oszczedzac, zglosic to prowadzacemu i do kardiologa sie udac. w 1 ciazy mialam tachykardie zatokowa, holtery cisnieniowe i ekg. echo serca nie wykazalo zmian czy wad, lekka niedomykalnosc zastawki podobno fizjologiczna. mialam takze cukrzyce. mam niedoczynnosc. wiec chyba scenariusz sie powtarza... tylko nie to.

Martusia właśnie doczytałam. Współczuje bardzo takiego złego samopoczucia. To miałaś przeboje w pierwszej ciąży. Emenems ma rację, koniecznie jakaś dieta w tej cukrzycy musi być. Trzymaj się kochana i tak jesteś silna babka. Przechodziłaś to już raz, więc jesteś o te doświadczenia mądrzejsza. Może nie będzie tak ciężko.

Widziałyście, że pojawiły się już Marcówki 2016?:szok: Ale ten czas leci.

Martusia! Jak bezużyteczna?! Tworzysz w sobie nowe życie! Widzisz kiedyś było tak, ze akurat w ciąży to kobiety miały łatwiej. Żyło się w wielopokoleniowych rodzinach, gdzie obowiązkami można się było wymieniać z rodzina i pozwolić ciężarnej odpocząć. Dzisiaj oprócz tego ze wszystko na Twojej głowie to jeszcze jeżeli nie dajesz rady to się obwiniasz ze nie jesteś robotem. Kochana spokojnie na pewno wszystko się ułoży. Dbaj o siebie.

reklama
Czesc moje styczniowki! Od kilku dni jestem niedozycia!! Poprostu niewyspana mimo iz sie bardzo duzo w nocy. Zasypiam o 22 a wstaje przed 8 ale ciagle czuje ze to malo :-( a w dzien niemoge zasnac :-(
U was dobre wiesci bardzo sie ciesze :-) ja we wtorek wizyta u gina i zobacze moja dzidzie :-) a poboedzialek dentysta :-(

Do góry