reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Inis a gdzie pracujesz ?

Ja mam to szczescie ze kazdy u nas wie ze robiliśmy in vitro wczoraj szef zdjecie testu oglądał i sam mowi ze teraz musze spokojnie pracowac . Jak dopadną to coz..... Trzebabedzie pic napar z imbiru :D

Inis nie bój sie kochana na zapas

reklama
Witam :)

Dziewczyny ale mnie glowa drugi dzien boli, ledno funkcjonuje :(
Witam nowe Styczniówki :)

Emenems - wcale nie musisz się roztyć, ja schudłam po ciaży :) dopiero teraz niedawo prawie wróciłam do swojej wagi sprzed pierwszej ciąży :D a co do mdłosci to mi się zaczeły w 7 tygodniu jakos poprzednim razem.. i trwały do 14 :) ze swoja sylwetka nie masz sie co obawiac,na pewno szybko wrocisz do formy :) ja tez wole rano sprzątac :D tak sobe zawsze wieczorem mówie a potem rano też lubie pospac hahaha :D ale czasem cos ogarne.. a czasem myśle aaa przyjade z pracy na chwile.. (bo tez mam jedną piosenke max ) a potem mysle aaa w sobote ogarne :)

Iza K - u mnie tez zero objawów :( tylko ta głowa boli ale to od żołądka i tak czesto mam ;/ ale cos mi długo niedobrze bo od wczoraj nie moge jesc :( troche sie boje bo ostatnie mnie brzuch tak mocno zakuł a od tamtej pory juz nic nie boli ;/ ani piersi ani brzuch, martwie sie :( M mnietylko pociesza ze przecież nie musi być tak jak za pierwszym razem, że teraz może juz mniej hormony bedą szaleć :p mdli mnie po kawie tylko ale smakuje bardzo :)

inis chyba sporzystam z przepisu na inke :D przekonaąłs mnie tą cekoladą :d ja ostatnio dodawałam do kawy kakao, takie rozpuszczalne dla dzieci .. tez pyszotka :)

jakos tak nijak się dzisiaj czuje :( jakby mnie ktośwalcm rozjechał ;/ dobrze ze dzis ta wizyta :) dzis rano tak mi sie nie chcciało syzkowac do pracy .. jeszcze młodą budzić - też nie lubi wstawać :( - dzis sie przekonała tym ze zabawki swoją mogą brać :D, nabrałą torbe lalek i poszła zadowolona :p) no ale pisałam ze mi sie nie chciało wstawac.. i tak sobie pomyslałam, ze jest opcja na to ze od poniedziałku mogłabym juz w domu lezeć :D alee by było :D i jakos od razu leiej mi sie szykowało :p ale pewnie marzenie ściętej głowy :p

Aktina to masz jakis punkt odniesienia - pierwsza ciaza a ka wiesz 33 lata na karku i całe zycie Ajmowalam sie soba mezem i przyenosciami :)

Teraz musze sie ogarnac nauczyć sie byc odpowiedzialna zorganizowana itp - ehh ciekawe ile głupot zrobie jeszcze

Emenems dzięki za radę:) zorientuje sie w wolnej chwili i dam znać. Mam jeszcze ostatnia wizytę za 1,5 tyg w ramach invitro. Liczę ze cos zobaczę na usg:) a biorę i luteinę i dupiastym. Kiedy miałaś transfer zarodka i który tydzień ciazowanie u Ciebie? Pytam bo nie wim jak sobie policzyć w którym tygodniu jestem, kalkulatory rożnie mówią.
Ja piłam 1-2 ławy dziennie, a teraz przerzuciłam sie na 1 filiżankę dziennie słabej kawy z ekspresu z mlekiem. Taka ilośc nie powinna zaszkodzić.
No i nadal nie mam żadnych objawów poza tym ze w nocy sie budzę i czyje sie pobudzona jak fabryka na wysokich obrotach.
Iris trYmaj sie, jutro sobota:)

Joa - jedna dziewczyna na in vitro mi wyliczyła :)
A wiec pobranie miałam 22 kwietnia i to wychodzi teraz 4 tydzien i 3 dzien czyli w piątym tygodniu chyba.
A ty kiedy Mialas punkcję ?

I wyszedł mi termin 12.01 porodu ale za 3 tygodnie na usg sie dowiem prwnie wiecej :)

A u kogo jests? w invikcie sie leczysz? ( leczylas :D)

Ja tez miałam pobranie 22:) transfer był 25 kwietnia, to pewnie mamy podobnie. Leczyłam sie w Gdyni w Gamecie u dr Czecha.
Odnośnie leków to mam brać co najmniej do wizyty.

No widzisz a ja kurde juz niby mam odstawić . Miałam tylko Lutinusa zadnych innych Magnezow nosp itp.

Slyszlam i nim duzo pozytywnych opinii :) super.

Czyli jak ja z tym ze ja transfer w piatek 24 miałam. No to mamy 5 tydzien poki co z terminem na 12.01 hehe pieknie

emenems - noo to ja wlasnie o staranaich nic nie wiem, u mnie to bach i już, jak i za pierwszym raze, tak samo teraz.. musze sie porządnie zabezpieczać, szczerze to z mezem liczylismy ze bedzie nam dane postarac sie dłużej :p a tu nic z tego :) Wszystko ma swoje dobre i zle strony :p

Joa.Le , Emenems - fajnie ze Wam się udało :) dwie czy trzy ostatnie soboty podczas przatania ogladałam sobie polsat cafe i leciał progam o in vitro, normalnie się rozklejalam za kazdym razem jak się parom udawało :) Super sprawa, ze można troszkę naturze pomóc i ze to działa :)
hmm a transfer to odpowiada owulaji czy zagnieżdzeniu ?? Zagnieżdzeniu, no nie??

reklama
Aktina - pobieranie komórek czyli punkcja to odpowiednik owulacji , transfer to moment zainstalowania zarodka w macicy dopiero około 6/7 dni od punkcji ( pobrania komórek ) jest zagnieżdżenie.
Bo zaraz po pobraniu komórek sa one zapładniane czyli wiesz, masz transfer i ja miałam 2dniowe zarodki kolezanka Joa 3 dniowe ale zagnieżdżenie. Następuje w 6/7 dobie po zapłodnieniu ( czyli u nas w dniu pobrania :)

To jakos zgrabnie brzmi ???:)

No to gratuluje ci takiej płodności !!!:D

Do góry