reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Inis a gdzie pracujesz ?

Ja mam to szczescie ze kazdy u nas wie ze robiliśmy in vitro wczoraj szef zdjecie testu oglądał i sam mowi ze teraz musze spokojnie pracowac . Jak dopadną to coz..... Trzebabedzie pic napar z imbiru :D

Inis nie bój sie kochana na zapas

reklama
Witam :)

Dziewczyny ale mnie glowa drugi dzien boli, ledno funkcjonuje :(
Witam nowe Styczniówki :)

Emenems - wcale nie musisz się roztyć, ja schudłam po ciaży :) dopiero teraz niedawo prawie wróciłam do swojej wagi sprzed pierwszej ciąży :D a co do mdłosci to mi się zaczeły w 7 tygodniu jakos poprzednim razem.. i trwały do 14 :) ze swoja sylwetka nie masz sie co obawiac,na pewno szybko wrocisz do formy :) ja tez wole rano sprzątac :D tak sobe zawsze wieczorem mówie a potem rano też lubie pospac hahaha :D ale czasem cos ogarne.. a czasem myśle aaa przyjade z pracy na chwile.. (bo tez mam jedną piosenke max ) a potem mysle aaa w sobote ogarne :)

Iza K - u mnie tez zero objawów :( tylko ta głowa boli ale to od żołądka i tak czesto mam ;/ ale cos mi długo niedobrze bo od wczoraj nie moge jesc :( troche sie boje bo ostatnie mnie brzuch tak mocno zakuł a od tamtej pory juz nic nie boli ;/ ani piersi ani brzuch, martwie sie :( M mnietylko pociesza ze przecież nie musi być tak jak za pierwszym razem, że teraz może juz mniej hormony bedą szaleć :p mdli mnie po kawie tylko ale smakuje bardzo :)

inis chyba sporzystam z przepisu na inke :D przekonaąłs mnie tą cekoladą :d ja ostatnio dodawałam do kawy kakao, takie rozpuszczalne dla dzieci .. tez pyszotka :)

jakos tak nijak się dzisiaj czuje :( jakby mnie ktośwalcm rozjechał ;/ dobrze ze dzis ta wizyta :) dzis rano tak mi sie nie chcciało syzkowac do pracy .. jeszcze młodą budzić - też nie lubi wstawać :( - dzis sie przekonała tym ze zabawki swoją mogą brać :D, nabrałą torbe lalek i poszła zadowolona :p) no ale pisałam ze mi sie nie chciało wstawac.. i tak sobie pomyslałam, ze jest opcja na to ze od poniedziałku mogłabym juz w domu lezeć :D alee by było :D i jakos od razu leiej mi sie szykowało :p ale pewnie marzenie ściętej głowy :p

Aktina to masz jakis punkt odniesienia - pierwsza ciaza a ka wiesz 33 lata na karku i całe zycie Ajmowalam sie soba mezem i przyenosciami :)

Teraz musze sie ogarnac nauczyć sie byc odpowiedzialna zorganizowana itp - ehh ciekawe ile głupot zrobie jeszcze

Emenems dzięki za radę:) zorientuje sie w wolnej chwili i dam znać. Mam jeszcze ostatnia wizytę za 1,5 tyg w ramach invitro. Liczę ze cos zobaczę na usg:) a biorę i luteinę i dupiastym. Kiedy miałaś transfer zarodka i który tydzień ciazowanie u Ciebie? Pytam bo nie wim jak sobie policzyć w którym tygodniu jestem, kalkulatory rożnie mówią.
Ja piłam 1-2 ławy dziennie, a teraz przerzuciłam sie na 1 filiżankę dziennie słabej kawy z ekspresu z mlekiem. Taka ilośc nie powinna zaszkodzić.
No i nadal nie mam żadnych objawów poza tym ze w nocy sie budzę i czyje sie pobudzona jak fabryka na wysokich obrotach.
Iris trYmaj sie, jutro sobota:)

Joa - jedna dziewczyna na in vitro mi wyliczyła :)
A wiec pobranie miałam 22 kwietnia i to wychodzi teraz 4 tydzien i 3 dzien czyli w piątym tygodniu chyba.
A ty kiedy Mialas punkcję ?

I wyszedł mi termin 12.01 porodu ale za 3 tygodnie na usg sie dowiem prwnie wiecej :)

A u kogo jests? w invikcie sie leczysz? ( leczylas :D)

Ja tez miałam pobranie 22:) transfer był 25 kwietnia, to pewnie mamy podobnie. Leczyłam sie w Gdyni w Gamecie u dr Czecha.
Odnośnie leków to mam brać co najmniej do wizyty.

No widzisz a ja kurde juz niby mam odstawić . Miałam tylko Lutinusa zadnych innych Magnezow nosp itp.

Slyszlam i nim duzo pozytywnych opinii :) super.

Czyli jak ja z tym ze ja transfer w piatek 24 miałam. No to mamy 5 tydzien poki co z terminem na 12.01 hehe pieknie

emenems - noo to ja wlasnie o staranaich nic nie wiem, u mnie to bach i już, jak i za pierwszym raze, tak samo teraz.. musze sie porządnie zabezpieczać, szczerze to z mezem liczylismy ze bedzie nam dane postarac sie dłużej :p a tu nic z tego :) Wszystko ma swoje dobre i zle strony :p

Joa.Le , Emenems - fajnie ze Wam się udało :) dwie czy trzy ostatnie soboty podczas przatania ogladałam sobie polsat cafe i leciał progam o in vitro, normalnie się rozklejalam za kazdym razem jak się parom udawało :) Super sprawa, ze można troszkę naturze pomóc i ze to działa :)
hmm a transfer to odpowiada owulaji czy zagnieżdzeniu ?? Zagnieżdzeniu, no nie??

reklama
Aktina - pobieranie komórek czyli punkcja to odpowiednik owulacji , transfer to moment zainstalowania zarodka w macicy dopiero około 6/7 dni od punkcji ( pobrania komórek ) jest zagnieżdżenie.
Bo zaraz po pobraniu komórek sa one zapładniane czyli wiesz, masz transfer i ja miałam 2dniowe zarodki kolezanka Joa 3 dniowe ale zagnieżdżenie. Następuje w 6/7 dobie po zapłodnieniu ( czyli u nas w dniu pobrania :)

To jakos zgrabnie brzmi ???:)

No to gratuluje ci takiej płodności !!!:D

Do góry