reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny z innej beczki, miałyście/planujecie mieć sesje noworodkowa? Ja planowałam mieć ale coś czuję że może być problem z czasem bo mam termin na 09.02 😅 a dzidzia nadal w brzuchu. Co prawda moja fotograf mówi że ogarniemy coś później ale ona ma takie terminy że raczej tego nie widzę a nie chce prosto ze szpitala iść na sesję 😆🙈

reklama
Dziewczyny z innej beczki, miałyście/planujecie mieć sesje noworodkowa? Ja planowałam mieć ale coś czuję że może być problem z czasem bo mam termin na 09.02 😅 a dzidzia nadal w brzuchu. Co prawda moja fotograf mówi że ogarniemy coś później ale ona ma takie terminy że raczej tego nie widzę a nie chce prosto ze szpitala iść na sesję 😆🙈
Ja planuję, ale chyba nie na samym początku:) sesji brzuszkowej nie miałam, bo jakoś nie potrzebowałam:) ale takie małe dzieciątko to fajnie mieć na pamiątkę, jak wszystko pójdzie dobrze to chcemy:)

Nie usłyszałam tego co chce. Mój ziomeczek się nigdzie jeszcze nie wybiera. Ma 2 tyg czasu 😅 coś tam się podzialo, ale ewidentnie jest mu dobrze w brzuchu. Szyjka krótka, jakieś tam rozwarcie się robi powoli. Nie wiem czy moja gin chciała mnie pocieszyć, czy co ale mówi że może coś przez weekend albo przyszły tydzień 😅 co do sesji nie pomogę bo nie planowałam. Jakoś nawet o tym nie pomyślałam 🤣

Nie usłyszałam tego co chce. Mój ziomeczek się nigdzie jeszcze nie wybiera. Ma 2 tyg czasu 😅 coś tam się podzialo, ale ewidentnie jest mu dobrze w brzuchu. Szyjka krótka, jakieś tam rozwarcie się robi powoli. Nie wiem czy moja gin chciała mnie pocieszyć, czy co ale mówi że może coś przez weekend albo przyszły tydzień 😅 co do sesji nie pomogę bo nie planowałam. Jakoś nawet o tym nie pomyślałam 🤣
Jeżeli Cię to pocieszy to ja mam prawie 40 tyg i długą szyjkę 😆 rozwarcie na 1 cm, główka wysoko 🙈
Ale z uwagi na wagę najprawdopodobniej w piątek mam się stawić w szpitalu na dyżur do mojej gin a jak nie to w pon.

Jeżeli Cię to pocieszy to ja mam prawie 40 tyg i długą szyjkę 😆 rozwarcie na 1 cm, główka wysoko 🙈
Ale z uwagi na wagę najprawdopodobniej w piątek mam się stawić w szpitalu na dyżur do mojej gin a jak nie to w pon.
Może do piątku coś się zmieni. Trzymam kciuki. My mamy jeszcze czas. Chociaż z tą główką to bym nie pogardziła jakby była wyżej bo jak przywali w pecherz to aż mnie zgina w pół, a w sumie nic to nie wnosi 🤣

Cześć dziewczyny, jak tam u Was? U mnie mega brak energii, jeszcze tak nie miałam. Skurcze zapisują mi się na ktg, ale ich nie czuję. Jestem w 38 tygodniu. Jutro jadę na morfologię, żeby sprawdzić czy wszystko ok. A Wy jak się czujecie?:)

Melduje się rozpakowana idealnie w terminie. W środę moja gin mówiła że kompletnie nic się nie dzieje a dzisiaj się poryczalam 🤣 że faktycznie nigdy nie urodzę no i znaczyły się skurcze. O 17 w szpitalu powiedzieli że dzisiaj nie urodzę i mąż ma jechać do domu po czym po 20 było już po. Ledwo dojechał 🙈 Mała jest przecudowna 💕 wszystko z nami ok 💪
A na wywołanie porodu polecam się popłakać
Ps tak się reklamują zzo a na dzień dobry usłyszałam że nie ma opcji...
Powodzenia dziewczyny w dwupaku

Melduje się rozpakowana idealnie w terminie. W środę moja gin mówiła że kompletnie nic się nie dzieje a dzisiaj się poryczalam 🤣 że faktycznie nigdy nie urodzę no i znaczyły się skurcze. O 17 w szpitalu powiedzieli że dzisiaj nie urodzę i mąż ma jechać do domu po czym po 20 było już po. Ledwo dojechał 🙈 Mała jest przecudowna 💕 wszystko z nami ok 💪
Gratuluję!!!! Nareszcie!!!!🤗
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malutkiej♥️ super wiadomość😊
Napisz jak będziesz miała chwilkę jak poród i jak malutka.

gratulacje !! :) 😍 cieszcie sie teraz soba :) a z tym zzo niestety tak jest w wielu miejscach, ze sie reklamuja a anestezjologów brak :(

reklama
Gratulacje ❤️

Do góry