reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@oczekiwanie u mnie dzisiaj podobny wykres :) jestem ciekawa co z tego wyniknie i czy clo pomoże. W klasie starszego dwie mamy są w ciąży z trzecim dzieckiem, jedna urodziła trzecie w zeszłym roku. Cholernie chciałabym do nich dołączyć...
upload_2017-6-4_18-12-27.png

Dzisiaj odpoczywam, bo wczoraj starszy zaprosił kolegów na urodziny i cały dzień byłam na nogach. Najpierw zakupy, potem sprzątanie i zrobiłam dzieciakom pizzę, wypieliłam ogródek, posadziłam nowe kwiatki i wieczorem padłam. Dzisiaj wcześniej się kładę ;) Buziaki dla wszystkich :)

Załączniki

• upload_2017-6-4_18-12-27.png
    upload_2017-6-4_18-12-27.png
    41,8 KB · Wyświetleń: 514
reklama
Hej dziewczyny [emoji6] ale jutro będzie testujących ! [emoji33] trzymam kciuki za was [emoji110]️ ja też miałam cichą nadzieje, że moja @ nie przyjdzie ale dzień moich urodzin nie jest dla mnie szczęśliwy.. mam już różowe nitki krwi i brzuch pobolewa jak na @ także pewnie już jutro zawita [emoji53][emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji6] ale jutro będzie testujących ! [emoji33] trzymam kciuki za was [emoji110]️ ja też miałam cichą nadzieje, że moja @ nie przyjdzie ale dzień moich urodzin nie jest dla mnie szczęśliwy.. mam już różowe nitki krwi i brzuch pobolewa jak na @ także pewnie już jutro zawita [emoji53][emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie też pewnie zawita jutro lub pojutrze :(

Cześć Kochane moje [emoji10]
Chyba się trochę pozbieralam. Bardzo pomógł mi ostatni artykuł mamyginekolog o poronieniech. Odpoczywam na chorobowym A od poniedziałku mam urlop.

W piątek byłam na wizycie u mojej Pani doktor. W macicy zostało jeszcze trochę jakiegoś płynu, który powinien zejść razem z pierwszą @. Powiedziałam jej co mówiła lekarka w klinice,która stwierdziła mi poronienie, że powinnam porozmawiać że swoim lekarzem o diagnostyce dlaczego ronię. I wiecie co usłyszałam? Ze nie ma potrzeby robić żadnych badań bo widocznie Bóg tak chciał i powinnam się modlić dużo i że nic na siłę bo mam już jedno zdrowe dziecko i mam się z tego cieszyć... Ręce mi opadły. Muszę iść chyba do Niemca bo 2 Polaków ginwkologow w okolicy już przerobilam i się zawiodłam strasznie.

Co poza tym? Podjęłam wyzwanie odchudzania siebie i mojego synka. Wykupiła dietę Vitalii i od jutra zaczynamy działać. Dodatkowo muszę zdiagnozować mojego Igorka w kierunku nietolerancji lub alergii pokarmowych.

No to ja spadam się pomodlić...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba się trochę pozbieralam. Bardzo pomógł mi ostatni artykuł mamyginekolog o poronieniech. Odpoczywam na chorobowym A od poniedziałku mam urlop.

W piątek byłam na wizycie u mojej Pani doktor. W macicy zostało jeszcze trochę jakiegoś płynu, który powinien zejść razem z pierwszą @. Powiedziałam jej co mówiła lekarka w klinice,która stwierdziła mi poronienie, że powinnam porozmawiać że swoim lekarzem o diagnostyce dlaczego ronię. I wiecie co usłyszałam? Ze nie ma potrzeby robić żadnych badań bo widocznie Bóg tak chciał i powinnam się modlić dużo i że nic na siłę bo mam już jedno zdrowe dziecko i mam się z tego cieszyć... Ręce mi opadły. Muszę iść chyba do Niemca bo 2 Polaków ginwkologow w okolicy już przerobilam i się zawiodłam strasznie.

Co poza tym? Podjęłam wyzwanie odchudzania siebie i mojego synka. Wykupiła dietę Vitalii i od jutra zaczynamy działać. Dodatkowo muszę zdiagnozować mojego Igorka w kierunku nietolerancji lub alergii pokarmowych.

Ci lekarze to debile, nie chce im się zając problemem, najłatwiej powiedzieć, że tak musiało być, cieżko im dać skierowanie na badania i ustalić przyczynę. Odchudzanie na pewno wyjdzie na zdrowie i lepsze samopoczucie :) Trzymam kciuki. :)

Ręce mi opadły i zabrakło słów normalnie! Poszukaj fachowca, który umie coś więcej niż odesłać do siły wyższej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@siwa brak słów na takich lekarzy. Ja też zmieniałam. Teraz trafiłam na odpowiedniego. A dieta- super pomysł. Zawsze kilka kg mniej.

Możesz sobie zrobić badania na własną rękę wiem że to kosztuje. Ale będziesz spokojniejsza. Tsh? Prolaktyna? Morfologia? Kiedy robiłaś?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@siwa brak słów na takich lekarzy. Ja też zmieniałam. Teraz trafiłam na odpowiedniego. A dieta- super pomysł. Zawsze kilka kg mniej.

Możesz sobie zrobić badania na własną rękę wiem że to kosztuje. Ale będziesz spokojniejsza. Tsh? Prolaktyna? Morfologia? Kiedy robiłaś?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana właśnie nie mogę, bo już dawno bym zrobiła. Mieszkam w Niemczech i to nie ma jako takich samodzielnych laboratoriów. Nie można również iść do lekarza prywatnie. Każdy lekarz ma swoją praktykę lekarską i u siebie laboratorium. Jedynie jak jestem na urlopie w Polsce to robię badania krwi. Ostatnio w styczniu robiłam tsh, prolaktyne i progesteron to były w normie.

reklama
Siwa ciężko z tymi lekarzami nawet nie tylko z ginekologii ogólnie mówiąc porażka pracuje w małym mieście gdzie służba zdrowia jest znana na cale województwo od tej najgorszej strony.
Ja jezdze i będę rodzic w szpitalu kilkadziesiąt km stad choć wiem ze wszędzie może być roznie.
Nie rozumiem po co nie którzy kończą studia potem wiedzy i podejścia do pacjenta brak. A podejdscie jest bardzo ważne i chęć pomocy

Do góry