reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny jeszcze jedną sprawa! W piątek mam urodziny i planowałam je dużo szybszej więc zaprosiłam kilka koleżanek. Jak tu się wykręcic od %%?

z tego co ja wiem , to płyn w zatoce Douglasa świadczy o tym że była owulacja , pękł pecherzyk i płyn który się uwolnil jest tam . Ja przed owu zawsze mam napisane ,,zatoka Douglasa wolna ,, a po mam napisane ,, zatoka Douglasa z płynem ,, czy jakoś tak . Kiedy jak byłam , mówiłam że mega mnie boli podburze i czuję takie rozpieranie , wzdęcia ciężko powiedzieć ( teraz też to czułam sobota niedziela ) to powiedziała że mam dużo płynu w zatoce (byłam świeżo po owu ) i dlatego może mnie boleć bo ten płyn coś tam podrażnia i stąd ból
No ale właśnie to owulacja nie była, bo ja jestem 5 dni po okresie i właśnie to mnie zaczęło tak pobolewać dzień po miesiączce.

ale z tego co wiem , płyn może się tam znajdować z innej przyczyny . Może też wskazywać na jakiś problem ginekologiczny lub moczowy , coś mogło spowodować że on tam jest jeżeli nie była to owulacja
No nie była to owulacja właśnie. Pisze,że są ślady płynu w zatoce a nie płyn. Ginekolog nic nie mówił, że to zle.

Dziewczyny jeszcze jedną sprawa! W piątek mam urodziny i planowałam je dużo szybszej więc zaprosiłam kilka koleżanek. Jak tu się wykręcic od %%?
pytanie brzmi czemu chcesz się wykrecic to po 1 ?Na testowanie jesteś zapisana na 22 także jeszcze dużo dużo czasu ☺️ Po 2 czy koleżanki wiedzą że się starasz ? Jeśli nie i nie chcesz im tego mówić , zawsze możesz powiedzieć że jesteś na lekach bo miałaś np. zapalenie pęcherza czy coś .

No nie była to owulacja właśnie. Pisze,że są ślady płynu w zatoce a nie płyn. Ginekolog nic nie mówił, że to zle.
nie wiem czy źle w Twoim przypadku , napisałam tylko co może oznaczać . Jeżeli lekarze na sorze nie widzieli nic podejrzanego to dobrze . A nadal cię boli ? Ciekawe skąd te bóle skoro USG i wgl wszystko jest okej

Z tego co wiem to po owulacji może być plyn w zatoce Douglasa i może podrażniać jelita jak dobrze pamiętam.
Ja raz miałam plyn w zatoce Douglasa ale nie bolało mnie wtedy .

U nas w domu szpital
Syn tak chory gorączka kaszel katar aż słabo mu było.
Dostał antybiotyk bo głos już zmieniony .
Pojde do apteki chyba kupie test na grypę.
Mnie też gardło boli

reklama
Póki ciąży nie ma i testy negatywne to normalnie bym się napiła 😉
właśnie dlatego pytałam jaki jest powód chęci wykręcenia 😅 bo jeżeli ewentualną ciąża , to tak naprawdę za wcześnie , a póki testy negatywnie to jak to mówią trzeba żyć normalnie . Gdyby nie nasze staraczkowe podejście to w tym momencie nikt nawet nie podejrzewa że może być w ciąży i żyje normalnie 😅

Do góry