reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Renia , mąż się beznadziejnie zachował. Też bym foch a strzeliła. Mój też jest czasem leniem ale nigdy nie jest taki dla mnie w towarzystwie.

Wychodzi na to że i ja jestem zła matka bo też wymagam od dziecka. Może moja cora jeszcze za dużo nie robi , ale zabawki ma po sobie sprzątać, jak coś rozsypie bierze zmiotke i tyle ile potrafi zamiata itd. Nie rozumiem trochę tego podejścia że krzywda się dziecku dzieje jak musi coś zrobić.
@StorAnia wszędzie można :d

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niby masz rację, ale nie zapomnij że ja mam już skończone 40 lat ;)
Wiem ale koleżanka ma 36 więc wiesz:)mnie się wydaje ze to nie tylko chodzi o wiek ale o głowę bo popatrz nawet te młodsze mają problem z zajściem w ciążę.
A stara szopkę to koniecznie musicie zaliczyc;)taki spontan na dzialeczce pierwsza klasa:p

@Spark Ty mój doradco :-* cały dzień dziś rozkładam wszystko na czynniki pierwsze. Z hsg dooopa, ale mam w domu clo. Dziś 5 dc. Myślę czy nie wziąć dwa razy dziennie i pójść na żywioł. Mierzę temperaturę to chyba będę wiedziała kiedy luteinę zacząć brać. Pomożecie??? Mam wolne w pracy i od 29 do 7 maja będę na działce. D z nami do 5 maja, a w starej szopie bzykanko też można wykonać ;)
Co Wy na to???
Jestem bardzo na TAK [emoji8]

A to moj przyszły widok z okna [emoji1]
1493128818-aaaaaa.jpeg

Ta ziemia za ogrodzeniem też jest nasza. Całkiem sporo tego jest na 5 domów by starczyło [emoji6]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja przy mojej teściowej to zgłupiałam. Bo ona uważa ze nadal powinnam mężowi majty do pracy szykować [emoji33][emoji15][emoji15][emoji33]
Mężczyźni nie powinni w do u nic robić a już napewno nie w kuchni.
Nie uważam za krzywdę naukę odpowiedzialności za siebie i swoje otoczenie, mają obowiązki i musza sie wywiązywać z nich. Jestem marka samo zło i dobrze mi z tym [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moja tesciowa to jest ze mnie dumna ze jej syna tak wyprostowalam;)kiedyś też nic nie zrobił a teraz hohoho :)i mówi ze to moja zasluga:D

Niby masz rację, ale nie zapomnij że ja mam już skończone 40 lat ;)

Moja kolezanka starała sie o pierwsze dziecko 9 lat ... i w wieku 9 lat zginął w wypadku pod kościołem ... to była straszna tragedia.... zaczęła sie starać o następne i ma synka teraz dwuletniego także nic nie jest stracone ... tez była po 40
Tak jak my [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W niedziele rano po torty jeszcze jechałam jak wszyscy spali , dzwonie do mojego M zeby zszedł i mi pomógł je przyniesc na gore a ten ze dopiero wstał i ze moge oblecieć dwa razy... ah brak slow

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Chyba bymm go zabiła... albo odwiozla torty i kazała mu sobie po nie jechać

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisałam o grupie RB - rodzicielstwo bliskości. Założenie spoko, ale jak czytam czasami co dziewczyny tam piszą, to mi ręce opadają. Wczoraj chyba właśnie był post o sprzątaniu i część osób pisała, że 2 letnie dziecko ABSOLUTNIE nie powinno sprzątać, później ogólnie o sprzątaniu - jak nie chce sprzątać, to my to powinnyśmy robić :| Bo w przeciwnym razie to zmuszanie i "to nie jest rb". Ręce mi opadły, uznałam że w takim razie ja się tam nie wypowiadam, bo to nie ma sensu, jeszcze się okaże, że jestem tyranem dla mojego syna i go nie kocham :|

A ja chcę, żeby moje dziecko miało obowiązki od początku, niech wie, że życie nie składa się tylko z zabawy. Jak pójdzie do szkoły i nie będzie chciał odrabiać lekcji, to mam mu powiedzieć "dobrze, nie chcesz to nie rób?", bo inaczej będę go zmuszać? Bez jaj... Jak odloży zabawki na miejscu, powyciera kurze, odkurzy pokój, albo odniesie talerz po jedzeniu, to nie umrze od tego :| Później mamy takich maminsynków, których mamusie za wszystko wyręczają...
Mądre podejście... a Ci z tej grupy dopiero później będą żałować :/

@renia200 fajnie, ze komunia się udała. Szkoda, ze Twój facet tak się zachował. Nie rozumiem tego... jeszcze nie ma szacunku do Ciebie i przy innych Ci ubliza. Bardzo przykre zachowanie... mógł mieć gorszy dzień czy coś, ale to nie jest usprawiedliwienie. Na drugi raz zrób Kochana listę obowiązków co Ty a co on załatwia. Jak nie odbierze tortu to powiesz gosciom, ze on byl odpowiedzialny ale sie nie wywiazal niestety. Niech sie glupio poczuje.

Głowa do góry :*
Ooo to też dobry pomysł :D jak nasza dzidzia się urodzi to zastosuje przy chrzcie [emoji14]

reklama
Storuś co do pytania, jak nie masz już ŻADNYCH problemów z torbielami, to ja pewnie tak bym zrobiła. :) tylko pamiętaj o winku i orzechach na wszelki wypadek [emoji14] no i w sumie jakieś leki na bakterie powinnaś mieć pewnnie

Do góry