reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ja ogólnie od kilku dni odczuwam taki dziwny spokój, jak nigdy. Zawsze przed @ dostawałam ku*wy, że tak ładnie powiem [emoji12] a w tym cyklu wyjątkowo nie, jestem miła dla M, nie krzyczę na niego za dużo, wykazuje wobec niego dużo cierpliwości [emoji3] jak nie ja! Może to przez to, że żelazo wróciło do normy? [emoji12] biorę teraz 3 opakowanie Tardyferonu i lepiej się po nim w końcu czuje, chociaż ten spokój jest taki dziwny :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
Może to jest dobry znak? [emoji6] ale by było fajnie [emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@M2b dziękuje :-) zdecydowanie raźniej :-)
@Lanvin Witaj :-) dzisiaj 18 dnień cyklu, cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, z moich obliczeń wychodzi że owulacje powinna być gdzieś w granicach 14-15.04. i takie mieliśmy przytulane Święta :-) Raczkuje dopiero w temacie planowania, obserwacji. Jeśli nie udało sie w tym cyklu, a niestety takie mam przeczucie, od następnego chyba zacznę mierzyć temperaturę. Z pierwszym dzieckiem było bardzo spontanicznie, bez szczególnych przygotowań, po prostu padła decyzja i udało sie chwile po. Generalnie zawsze miała tak ze czułam swoją owulacje( tak przynajmniej twierdzi mój gin) bo zawsze mniej więcej w połowie cyklu bolał mnie brzuch, jajnik raz jeden raz drugi itp. Teraz nie czułam nic, dlatego obawiam sie że cykl mógł być bezowulacyjny. @ mam mieć około 29.04. Pozostaje czekać.

Może to jest dobry znak? [emoji6] ale by było fajnie [emoji5]

Nie chcę się nastawiać, bo już przechodziłam wszystkie możliwe objawy, od mdłości i wymioty, po plamienie implantacyjne, którego nie było plamieniem implantacyjnym [emoji12] za to wierzę w tempke :)

@M2b dziękuje :-) zdecydowanie raźniej :-)
@Lanvin Witaj :-) dzisiaj 18 dnień cyklu, cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, z moich obliczeń wychodzi że owulacje powinna być gdzieś w granicach 14-15.04. i takie mieliśmy przytulane Święta :-) Raczkuje dopiero w temacie planowania, obserwacji. Jeśli nie udało sie w tym cyklu, a niestety takie mam przeczucie, od następnego chyba zacznę mierzyć temperaturę. Z pierwszym dzieckiem było bardzo spontanicznie, bez szczególnych przygotowań, po prostu padła decyzja i udało sie chwile po. Generalnie zawsze miała tak ze czułam swoją owulacje( tak przynajmniej twierdzi mój gin) bo zawsze mniej więcej w połowie cyklu bolał mnie brzuch, jajnik raz jeden raz drugi itp. Teraz nie czułam nic, dlatego obawiam sie że cykl mógł być bezowulacyjny. @ mam mieć około 29.04. Pozostaje czekać.
Kto wie, może coś się z tego wykluje :) ja w tym cyklu też nie czułam, a wg temperatury owu była 10 dni temu :) także różnie bywa, a jak się nie uda, to tak jak mówisz, spróbuj z temperaturą :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Pierwsze wybory są najlepsze :) tak ja od początku jak jeszcze nie znałam płci, wiedziałam, że będzie Filip i żadne imię nie pasowało, teraz widzę, że to był dobry wybór :)

Nie ogarniam tych kalkulatorów... Ktoś pamięta jak ręcznie się to liczyło??

O, to sporo :)

A wiesz, czy owu była?? Bo jak dzisiaj masz załóżmy 15 lub 16 dc, a owu jeszcze nie było, to ten termin się przesuwa :) jak wpisałam Twoje dane, to pokazuje że do zapłodnienia doszło 16.04, a przecież owu wtedy nie było, jeśli np miałabyś dzisiaj, to termin powinien być na 12.01, zapłodnienie dziś :)

A pokażesz wykresy??

Kciuki, kochana! [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png
mialo byc wiecej, ale to bym musiala na bank napasc zeby je wyprawic :D mamy 75 zl za osobe, plus ubrac sie, malego ubrac, ksiedzu dac itp

A ja ogólnie od kilku dni odczuwam taki dziwny spokój, jak nigdy. Zawsze przed @ dostawałam ku*wy, że tak ładnie powiem [emoji12] a w tym cyklu wyjątkowo nie, jestem miła dla M, nie krzyczę na niego za dużo, wykazuje wobec niego dużo cierpliwości [emoji3] jak nie ja! Może to przez to, że żelazo wróciło do normy? [emoji12] biorę teraz 3 opakowanie Tardyferonu i lepiej się po nim w końcu czuje, chociaż ten spokój jest taki dziwny :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
A może to po prostu brak pms tym razem zwiastujacy ......[emoji5]
Prosze cykle:
Przykładowe listopad 2016 temp mierzona w buzi
1492589333-aaaaaa.jpeg

Grudzień był bez owu bo ją zablokowałam całonocną jazdą samochodem. Styczeń też w buzi i tu zaszłam ale to było cp i 1 cykl z duphastonem
1492589404-aaaaaa.jpeg

Luty wiadomo wykres nic nie mówiący przez cp. I marzec 1 cykl z mierzeniem na dole
1492589447-aaaaaa.jpeg

I aktualny kwietniowy cykl. Mam brać teraz dupka 2 razy dziennie bo dalej bardzo uboga jestem w progesteron
1492589497-aaaaaa.jpeg

@Lanvin Do @ jeszcze 10 dłuuuuugich dni :-) zobaczymy, choć nie nastawiam sie żeby sie nie rozczarować, jak nie to zaczynam obserwacje. Kiedy masz termin @? może faktycznie Tobie sie udało, skoro czujesz sie inaczej niż zwykle przed. :-) W mojej pierwszej ciąży mój mąż mi powiedział że jestem jeszcze długo przed spodziewaną miesiączką. Własnie dlatego ze sie inaczej zachowywałam, śmiałam sie wtedy bo niby skąd on miał to wiedzieć, a po drugie tak przy pierwszym podejściu za dużo szczęścia w szczęściu, a jednak miał racje. Jak sobie przypominam to faktycznie czułam że coś jest na rzeczy, niby miałam objawy jak na @ ale jednak troszkę inaczej to odczuwałam, takie dziwne to było uczucie :-)

Cześć Basia! Witamy w naszym gronie![emoji6]
Co do tarczycy to po samym badaniu tsh nie jesteś w stanie stwierdzić czy działa prawidłowo. Tak naprawdę ft3 i ft4 dają obraz oraz przeciwciała które wskazują czy masz zapalenie tarczycy. Zmień lekarza jeśli nie robi badan żadnych oprócz tsh. No i oczywiście przy chorej tarczycy w ciaze można zajść ale trzeba być pod kontrolą lekarza bo niestety szalejace hormony w ciąży nie sprzyjają [emoji20]

Hej! Ft3 i ft4 są w porządku, tylko tsh lekko za wysokie także chyba nie ma tragedii... [emoji847]

[emoji64]

Witaj :) nie wiem jak moje koleżanki, ale ja czasami czuje dokładnie to co Ty, tylko ja mam już skończone 40 lat i niestety czasu bardzo mało :(
Nie napisze Ci, że następnym razem się uda, bo tego nie wiem. Zresztą u siebie już wątpię w cokolwiek...

Będę trzymała za Ciebie kciuki! Nie poddawaj się tylko!

[emoji64]

reklama
A może to po prostu brak pms tym razem zwiastujacy ......[emoji5]
Prosze cykle:
Przykładowe listopad 2016 temp mierzona w buzi
1492589333-aaaaaa.jpeg

Grudzień był bez owu bo ją zablokowałam całonocną jazdą samochodem. Styczeń też w buzi i tu zaszłam ale to było cp i 1 cykl z duphastonem
1492589404-aaaaaa.jpeg

Luty wiadomo wykres nic nie mówiący przez cp. I marzec 1 cykl z mierzeniem na dole
1492589447-aaaaaa.jpeg

I aktualny kwietniowy cykl. Mam brać teraz dupka 2 razy dziennie bo dalej bardzo uboga jestem w progesteron
1492589497-aaaaaa.jpeg
Dziękuję :) rozumiem, że badałaś progesteron?? Czemu coś z nim nie tak, na wykresie chyba nie wygląda to źle?? Nie znam się na tym. Ile dpo należy badac progesteron?? U mnie np 21 dc się nie sprawdzi, jeśli mój cykl jest z natury dłuższy.

@Lanvin Do @ jeszcze 10 dłuuuuugich dni :-) zobaczymy, choć nie nastawiam sie żeby sie nie rozczarować, jak nie to zaczynam obserwacje. Kiedy masz termin @? może faktycznie Tobie sie udało, skoro czujesz sie inaczej niż zwykle przed. :-) W mojej pierwszej ciąży mój mąż mi powiedział że jestem jeszcze długo przed spodziewaną miesiączką. Własnie dlatego ze sie inaczej zachowywałam, śmiałam sie wtedy bo niby skąd on miał to wiedzieć, a po drugie tak przy pierwszym podejściu za dużo szczęścia w szczęściu, a jednak miał racje. Jak sobie przypominam to faktycznie czułam że coś jest na rzeczy, niby miałam objawy jak na @ ale jednak troszkę inaczej to odczuwałam, takie dziwne to było uczucie :-)
Ja mam termin @ 24.04 lub 25.04, także jeszcze 5 dni czekania mi zostało :) chyba, że tempka zacznie w weekend spadać jak w poprzednim cyklu, to nie będzie już na co liczyć :) a Ty musisz się uzbroic w cierpliwość :) ale coś w tym jest, że czasem człowiek to czuje, choć w teorii nie powinien :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry