reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a jak leki? jeśli działają, dziecko rośnie w normie i przepływy ok to spokojnie dotrwasz min. do 37tc. Ciąża już wysoka, więc i większe szanse, że dziecko da radę, może nawet nie potrzebować wspomagania oddechowego i inkubatora.
Też miałam nadciśnienie plus inne rzeczy i u mnie cc w 36tc

Jestem na 7 dopegytach teraz tona magnezu i teraz jeszcze jakies dostalam tabletki 2 dziennie musze brac a cisnienie nadal 140pare na 90cos .
I jak maluch z 36tc?

reklama
@Spark doradco, czy mogę duphaston brać 13 dni? Dostałam globulki na 12 dni na wyleczenie i jeśli przedłużę dupka to pójdę na wymaz, a po okresie na hsg.
Co wy na to kochane????
Jeden dzionek nie zrobi różnicy :) z tego co wiemm to dziewczyny po 14dni nawet brały, tylko wtedy pewnie @ chwilkę później :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A po cholerę mam wylazic, taka aura wokół mnie ze więcej ze mnie może być szkody niż pożytku [emoji1] [emoji8]
Nadal czekam kuźwa... Jak ja takie cykle będę miewac to nie wyrobie z bzykaniem, dajta spokój [emoji23] dzisiaj 39dc, pewnie to jeden z tych corocznych, niekończących się cykli... Ale czytam was i kibicuje! I motywuje macice żeby wróciła z urlopu [emoji1]
Hmm może jakiś teścik? [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A po cholerę mam wylazic, taka aura wokół mnie ze więcej ze mnie może być szkody niż pożytku [emoji1] [emoji8]
Nadal czekam kuźwa... Jak ja takie cykle będę miewac to nie wyrobie z bzykaniem, dajta spokój [emoji23] dzisiaj 39dc, pewnie to jeden z tych corocznych, niekończących się cykli... Ale czytam was i kibicuje! I motywuje macice żeby wróciła z urlopu [emoji1]

:-* :-*
Och ta krwawka Twoja cholerna... jak nie urok to sraczka :-D

Idę do krzaków spać :-* lecę na orbitę snów bajo do jutra ;-*

Jestem na 7 dopegytach teraz tona magnezu i teraz jeszcze jakies dostalam tabletki 2 dziennie musze brac a cisnienie nadal 140pare na 90cos .
I jak maluch z 36tc?
e to dużo strasznie tych leków zwłaszcza że to ciśnienie nie jest tragiczne. Ja miewalam 280/140 ( w ciąży ważne by to dolne było max 90) i brałam tylko 2dopegytu. Miałam też bialkomocz, więc stan przedrzucawkowy mimo acardu od 13tc, bo wyszło mi ryzyko stanu przedrzucawkowego.
Córka z hipotrofią się urodziła, czyli za mała na wiek płodowy (też było tego ryzyko). W 34tc dostałam sterydy na rozwój płuc.
Poród przez złe przepływy.
8pkt/10 ostatecznie 9/10. 8dni w inkubatorze, 10wyszlysmy. Oddychała sama, tylko w drugiej dobie miała extra tlen do inkubatora.
Rehabilitacja przez obniżone napięcie mięśniowe. Inteligentna, pyskata, nadaktywna ;) jedyny nasz problem związany jest z hipotrofią to niskorosłość- jest za mała jak na swój wiek, ale na to jest lekarstwo, więc luz
trochę stresu, trochę lekarzy i mega dużo frajdy ;)

Laski, pytanko, bo ja zielona w temacie jestem.
Czy jak bede brala Duphaston w 16-25 dc to jest sens robic testy owu, czy wynik bedzie przeklamany. Nigdy takich testow nie robilam...

Ps. Ktora z Was jest z Lodzi;)?

reklama
Dziewczyny mam kolejny pogrzeb!!!zmarła babcia mojego. Tydzień temu dziadek teraz babcia. A miesiąc temu dziadek. Co to się dzieje!!! Nie mam już siły!!!

o kurcze! :( Bardzo mi przykro

Dziś zrobiło mi się przykro, własna siostra mnie nie rozumie. Ona zaszla w ciaze odrazu. A dzisiaj mi powiedziała, że ciąży nie ma, a ja to bym już torbę do szpitala pakowala. A rano jeszcze sama pytała czy robiłam test. Powiedziałam jej wcześniej, że jakby się teraz udało termin mam w urodziny mojego M. A ona wie, że sprawdzałam to dlatego, że w lipcu kończy mi się umowa o pracę akurat w czasie urlopu. I nie chciałam zajść w ciaze tak ze umowa mi sie kończy przed koncem pierwszego trymestru, bo wtedy nie musza mi przedłużyć. Kolejna dostane napewno, ale nie jak sie dowiedzą o ciazy. Ehh przykro. Tym bardziej, ze wie, ze juz kiedys sie nie zabezpieczaliśmy z rok i ciazy nie bylo. Ciekawe jakby ona sie czula...

No wlasnie tak to czesto jest, ktos kto nie mial z tym problemow to nie zrozumie, i wiem ze od rodziny boli jeszcze bardziej. Ja mialam kiedys tez bardzo przykra sytuacje i to z moja wlasna mama! Jak zaszlam w pierwsza ciaze to oczywiscie wielka radosc i wszystkim powiedzielismy w tym rowniez mojej babci. A jak stracilam i bylam u babci z mama to babcia jeszcze nic o tym nie wiedziala i pyta jak tam ciaza na co szybko moja mama ze ja nie bylam w ciazy ze tylko okres mi sie spoznial!!! Bylo mi tak strasznie przykro! Jak wyszlysmy powiedzialam jej to ze to nie tylko brak okresu ale stracilam dziecko! A ona ze babci nie chciala stresowac! Niby to rozumiem ale i tak tego nigdy nie zapomne!

witam się po pracy. Dostałam @. :( Kolejna 09.05

szkoda :( Przynajmniej minie termin grudniowy i powitasz nowy rok na porodowce :)

Do góry