reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a jak leki? jeśli działają, dziecko rośnie w normie i przepływy ok to spokojnie dotrwasz min. do 37tc. Ciąża już wysoka, więc i większe szanse, że dziecko da radę, może nawet nie potrzebować wspomagania oddechowego i inkubatora.
Też miałam nadciśnienie plus inne rzeczy i u mnie cc w 36tc

Jestem na 7 dopegytach teraz tona magnezu i teraz jeszcze jakies dostalam tabletki 2 dziennie musze brac a cisnienie nadal 140pare na 90cos .
I jak maluch z 36tc?

reklama
@Spark doradco, czy mogę duphaston brać 13 dni? Dostałam globulki na 12 dni na wyleczenie i jeśli przedłużę dupka to pójdę na wymaz, a po okresie na hsg.
Co wy na to kochane????
Jeden dzionek nie zrobi różnicy :) z tego co wiemm to dziewczyny po 14dni nawet brały, tylko wtedy pewnie @ chwilkę później :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A po cholerę mam wylazic, taka aura wokół mnie ze więcej ze mnie może być szkody niż pożytku [emoji1] [emoji8]
Nadal czekam kuźwa... Jak ja takie cykle będę miewac to nie wyrobie z bzykaniem, dajta spokój [emoji23] dzisiaj 39dc, pewnie to jeden z tych corocznych, niekończących się cykli... Ale czytam was i kibicuje! I motywuje macice żeby wróciła z urlopu [emoji1]
Hmm może jakiś teścik? [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A po cholerę mam wylazic, taka aura wokół mnie ze więcej ze mnie może być szkody niż pożytku [emoji1] [emoji8]
Nadal czekam kuźwa... Jak ja takie cykle będę miewac to nie wyrobie z bzykaniem, dajta spokój [emoji23] dzisiaj 39dc, pewnie to jeden z tych corocznych, niekończących się cykli... Ale czytam was i kibicuje! I motywuje macice żeby wróciła z urlopu [emoji1]

:-* :-*
Och ta krwawka Twoja cholerna... jak nie urok to sraczka :-D

Idę do krzaków spać :-* lecę na orbitę snów bajo do jutra ;-*

Jestem na 7 dopegytach teraz tona magnezu i teraz jeszcze jakies dostalam tabletki 2 dziennie musze brac a cisnienie nadal 140pare na 90cos .
I jak maluch z 36tc?
e to dużo strasznie tych leków zwłaszcza że to ciśnienie nie jest tragiczne. Ja miewalam 280/140 ( w ciąży ważne by to dolne było max 90) i brałam tylko 2dopegytu. Miałam też bialkomocz, więc stan przedrzucawkowy mimo acardu od 13tc, bo wyszło mi ryzyko stanu przedrzucawkowego.
Córka z hipotrofią się urodziła, czyli za mała na wiek płodowy (też było tego ryzyko). W 34tc dostałam sterydy na rozwój płuc.
Poród przez złe przepływy.
8pkt/10 ostatecznie 9/10. 8dni w inkubatorze, 10wyszlysmy. Oddychała sama, tylko w drugiej dobie miała extra tlen do inkubatora.
Rehabilitacja przez obniżone napięcie mięśniowe. Inteligentna, pyskata, nadaktywna ;) jedyny nasz problem związany jest z hipotrofią to niskorosłość- jest za mała jak na swój wiek, ale na to jest lekarstwo, więc luz
trochę stresu, trochę lekarzy i mega dużo frajdy ;)

Laski, pytanko, bo ja zielona w temacie jestem.
Czy jak bede brala Duphaston w 16-25 dc to jest sens robic testy owu, czy wynik bedzie przeklamany. Nigdy takich testow nie robilam...

Ps. Ktora z Was jest z Lodzi;)?

reklama
Dziewczyny mam kolejny pogrzeb!!!zmarła babcia mojego. Tydzień temu dziadek teraz babcia. A miesiąc temu dziadek. Co to się dzieje!!! Nie mam już siły!!!

o kurcze! :( Bardzo mi przykro

Dziś zrobiło mi się przykro, własna siostra mnie nie rozumie. Ona zaszla w ciaze odrazu. A dzisiaj mi powiedziała, że ciąży nie ma, a ja to bym już torbę do szpitala pakowala. A rano jeszcze sama pytała czy robiłam test. Powiedziałam jej wcześniej, że jakby się teraz udało termin mam w urodziny mojego M. A ona wie, że sprawdzałam to dlatego, że w lipcu kończy mi się umowa o pracę akurat w czasie urlopu. I nie chciałam zajść w ciaze tak ze umowa mi sie kończy przed koncem pierwszego trymestru, bo wtedy nie musza mi przedłużyć. Kolejna dostane napewno, ale nie jak sie dowiedzą o ciazy. Ehh przykro. Tym bardziej, ze wie, ze juz kiedys sie nie zabezpieczaliśmy z rok i ciazy nie bylo. Ciekawe jakby ona sie czula...

No wlasnie tak to czesto jest, ktos kto nie mial z tym problemow to nie zrozumie, i wiem ze od rodziny boli jeszcze bardziej. Ja mialam kiedys tez bardzo przykra sytuacje i to z moja wlasna mama! Jak zaszlam w pierwsza ciaze to oczywiscie wielka radosc i wszystkim powiedzielismy w tym rowniez mojej babci. A jak stracilam i bylam u babci z mama to babcia jeszcze nic o tym nie wiedziala i pyta jak tam ciaza na co szybko moja mama ze ja nie bylam w ciazy ze tylko okres mi sie spoznial!!! Bylo mi tak strasznie przykro! Jak wyszlysmy powiedzialam jej to ze to nie tylko brak okresu ale stracilam dziecko! A ona ze babci nie chciala stresowac! Niby to rozumiem ale i tak tego nigdy nie zapomne!

witam się po pracy. Dostałam @. :( Kolejna 09.05

szkoda :( Przynajmniej minie termin grudniowy i powitasz nowy rok na porodowce :)

Do góry