reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A gdzie kupowalyscie te termometry, w aptece, czy gdzieś na allegro?

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Lavin, masz racje ! My sie musimy dostosować do tego kiedy oni maja ochotę a prawda jest taka ze to my potem odwalamy cała robotę.. oni tylko dostarczają nasienie i jeszcze z tym jest problem eh..
A co do termometru to.. ja go musiałam kupić przed ślubem na zajęciach o rodzinie haha [emoji23] ale teraz sie przydaje [emoji6]

Lavin, masz racje ! My sie musimy dostosować do tego kiedy oni maja ochotę a prawda jest taka ze to my potem odwalamy cała robotę.. oni tylko dostarczają nasienie i jeszcze z tym jest problem eh..
A co do termometru to.. ja go musiałam kupić przed ślubem na zajęciach o rodzinie haha [emoji23] ale teraz sie przydaje [emoji6]
Ale, że w kościele? Na serio? :-D haha, nieźle!

Przed @ skoczę do apteki i zapytam o cenę, na allegro po 12 zł można dostać, to będą te same?

Basia, masz rację. Wiadomo, że coś tam pomogą, ale to na nas spoczywa w dużej mierze ciężar opieki. Potem się mówi, że kobiety odsuwaja ojców od dzieci, albo od siebie, a moim zdaniem nie do końca tak jest. Czasem oni sami się odsuwaja, bo karmimy, albo bo my zrobimy to lepiej, a później jak czegoś oczekują, to są zdziwieni, że coś się w relacji zmieniło. Nie mówię, że każdy jest taki, bo nie jest oczywiście :-) ale podobnie jest ze ślubem, jak facet stwierdzi, że się oswiadczy i jest gotowy, to mamy zielone światło. Bezsens...Sama się oswiadczac nie będę mimo wszystko :p ehhh, z nimi źle, bez nich też :p

qdkkx1hpzei65q7s.png

basia89 pisze:
Spark, ty chyba pytałaś dlaczego moj M nie chce drugiego dziecka.. to nie jest tak ze nie chce w ogóle tylko miedzy nami od pewnego czasu różnie sie układa i stwierdził ze należy najpierw odbudować nasze relacje.. wiem, ze ma racje ale z drugiej strony jest trochę samolubny bo uważa ze przy dwójce dzieci to juz w ogóle nie będę mu czasu poświęcać.. zobaczymy jak to bedzie w tym miesiącu.. a płodne sie zbliżają [emoji30]
Tak ja pytałam :) może faktycznie czuje, że zależy Ci tylko na dziecku a na Nim nie skupiasz uwagi? W każdym razie powodzenia kochana!

Lanvin a mi się osobiście wydaje, że z tą opieką nad dziecmi to trochę wina kobiet :) na początku jesteśmy tak zakochane w dzieciach, że najchetniej nikomu byśmy ich nie dawały nosic czy nawet przewijać, bo np. Zrobimy to lepiej, albo chcemy się nacieszyć dzieckiem, facet się przyzwyczaja do takiego stanu rzeczy i potem jest problem:) ja od początku chce rzucać swojego na głęboką wodę i chocby czasem na kilka h zostawiać go samego z maleństwem (jak się w końcu uda), ale zobaczymy jak to będzie :)

Lanvin, serio haha musiałam kupić termometr razem z kalendarzem obserwacji cyklu [emoji23]
A moj M miał tak, ze to on małego kąpał, karmił tez bo nasz alergik pił z butli, i w sumie wiecej sie opiekował a teraz jakby trochę poszedł w swoje zainteresowania i mniej mi pomaga.. ale Spark ma racje bo to my tak facetów uczymy.. bo ja zamiast chociaż raz w tyg lub miesiącu gdzieś wyjsć sama to nie.. i to moja wina niestety..

dziekuję :8 co ma być to będzie :) a sen może być proroczy :)

OBY! chociaz 2 cykle temu śniła mi sie cesarka i @ przyszła 2 dni wczesniej :baffled:

Mi średnio co dwa dni się śnią testy z dwoma kreskami. Dzisiaj to samo ;) Dzisiaj to dodatkowo oprócz testów miałam kilka kartek z wynikami bety i na każdej kartce był inny wynik.
Czasami w śnie też mam tak, że robię testy - z 10 - ale każdy innej firmy i je sobie układam i na nie patrzę.
Chora głowa :-D

Ja miałam schize w @, ze mimo niej jestem w ciazy, bo tak mi sie sniło :biggrin2: i powiem ci ze byłam bliska wyciągac test, którego nie zdąrzyłam zrobic :-) :)

Mi też kilka dni temu pozytywna beta się snila i wyluzowalam z myśleniem o ciąży bo sny zazwyczaj odwrotnie się sprawdzają.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Ja to taka czarownica troche jestem, sprawdzają mi sie tylko sny typowo symboliczne... Ale fakt, tak tez moze byc, oby nie :(

Morela, krecha ciemnieje, głowa do góry a nie ma zamarwiania! :*

reklama
Lanvin a mi się osobiście wydaje, że z tą opieką nad dziecmi to trochę wina kobiet :) na początku jesteśmy tak zakochane w dzieciach, że najchetniej nikomu byśmy ich nie dawały nosic czy nawet przewijać, bo np. Zrobimy to lepiej, albo chcemy się nacieszyć dzieckiem, facet się przyzwyczaja do takiego stanu rzeczy i potem jest problem:) ja od początku chce rzucać swojego na głęboką wodę i chocby czasem na kilka h zostawiać go samego z maleństwem (jak się w końcu uda), ale zobaczymy jak to będzie :)
Ja wcale nie uważam, że wszystko jest winą facetów, może źle to ujęłam :-) Masz rację, czasem to my jesteśmy zbyt nadgorliwe, jeśli chodzi o swoje dzieci, dlatego ja swojemu też czasem tłumaczę wiele rzeczy. Mój M nie jest ojcem Filipa, jak mały się urodził, to byłam sama, więc nie mam porównania, bo sama wszystko przy nim robiłam. Teraz jest tak, że Filip do wszystkiego woła mnie, ot tak z przyzwyczajenia i jest to czasem uciążliwe. M czasem jak się wkurzam, to mówi, że przecież Ciebie woła, nie mnie, a ja mu tłumaczę, że z takim podejściem, to zawsze będzie że wszystkim chodził do mamy, jeśli on nie będzie wkraczal "do akcji". My czasem odsuwamy facetów, ale oni robią dokładnie to samo.

Moja koleżanka urodziła dwa miesiące temu, jej mąż cały czas mówi jak to on się nie zajmuje małą, a ostatnio jak się z nią widziałam, to mi opowiadała, że owszem, weźmie ją rano, żeby ona się wyspala albo w nocy ją przyniesie do karmienia, ale jak mała płacze dłużej, niż 15 minut, to on zaraz ją oddaje "bo pewnie jest głodna", albo nie wie, co ma zrobić. Woli ogarnąć dom w tym czasie, a jak mała jest spokojna, to wkłada ją do lezaczka, bo nie wie co z nią robić.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Do góry