reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Przepis na dziewczynkę - kochać się kilka dni przed owu - wówczas te silne, żywotne plemniki z chromosami XX się ostaną i poczekają na jajko, a te szybkie XY popędzą ale się nie doczekają:) To tak po krótce. Do tego dieta - dużo nabiału, przestrzegać horoskopu chińskiego - wedle niego dopieru w październiku moglibyśmy zrobić dziewczynkę (tam się sprawdza wiek mamy + miesiąc zapłodnienia), kochać się w pozycji tradycyjnej - to się chyba nazywa "na misjonarza" - chociaż wątpię, że misjonarze mieli z tym coś wspólnego :) :) :) i kobieta nie powinna mieć orgazmu, bo się pH zmienia i wybija te dziewczyńskie plemniki. Szczerze - to do mnie przemawia jedynie punkt 1 - żeby kochać się ze dwa dni przed - ale jak widać my się kochaliśmy 5 dni przed i pewnie wszystkie plemniki wyginęły:) Reszta punktów to chyba taki żart:)
To dokładnie tak samo jak u mnie. Tylko punkt 1 ma sens. Tylko jak tu teraz policzyć jak mi się właśnie ostatni cykl wydłużyl jak na złość :/
Chiński sprawdziłam ... jeszcze 2 cykle na dziewczynkę a później posucha do marca hehe [emoji12]
Nic, działamy według poprzednich i do tego testy owu zobaczę co mi tam pokażą.
A jak się nie uda to pewnie, jak u Ciebie, nie doczekają biedaki do owulki [emoji12]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Możliwe, że źle działa na płód który pobiera pokarm od matki... hmmm
Wielokrotnie spotkałam się też z opinią lekarzy i położnych ze dziecko do któregoś tyg nie dostaje wszystkiego... ze jak ktoś nie wiedział ze jest w ciazy to pił palil solarium antybiotyki itp... ze dziecko do któregoś tyg jest bezpieczne..... hmmm sama już niewiem;/

Wielokrotnie spotkałam się też z opinią lekarzy i położnych ze dziecko do któregoś tyg nie dostaje wszystkiego... ze jak ktoś nie wiedział ze jest w ciazy to pił palil solarium antybiotyki itp... ze dziecko do któregoś tyg jest bezpieczne..... hmmm sama już niewiem;/
Właśnie o to mi chodziło :) Bardzo możliwe, że dopiero po jakimś czasie bycia w ciąży są te tabletki niebezpieczne bo docierają do dziecka :)

Ja slyszalam ze do 5 tyg.. Tzn czytalam. Ze odkad zaczyna sie 5 tydzien ciazy dziecko juz pobiera wszystko od matki..

To dokładnie tak samo jak u mnie. Tylko punkt 1 ma sens. Tylko jak tu teraz policzyć jak mi się właśnie ostatni cykl wydłużyl jak na złość :/
Chiński sprawdziłam ... jeszcze 2 cykle na dziewczynkę a później posucha do marca hehe [emoji12]
Nic, działamy według poprzednich i do tego testy owu zobaczę co mi tam pokażą.
A jak się nie uda to pewnie, jak u Ciebie, nie doczekają biedaki do owulki [emoji12]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
No mi się całkowicie wszystko poprzestawiało. Owu jakby nie nastąpiła - choć zawsze jak w zegarku.
Chyba psyche działa i stąd te zaburzenia:)

Ja slyszalam ze do 5 tyg.. Tzn czytalam. Ze odkad zaczyna sie 5 tydzien ciazy dziecko juz pobiera wszystko od matki..
Wiecie co Dziewczyny - najczęściej to jest tak, że jak się zajdzie w końcu w ciążę, to człowiek jest zaskoczony - nawet jak się stara. I ja dwa razy jak zaszłam, to akurat raz byłam w turnee po Francji - u Wujka i piłam wino, jadłam sery pleśniowe, krwistą polędwicę - generalnie chyba udało mi się zaliczyć wszystko czego nie można w ciąży. To samo z drugim synkiem - też była jakaś impreza z alkoholem - a dzieci urodziły się zdrowe.
Z tabletkami jest tak samo = one nie działają od razu - trzeba regularnie brać przez dłuższy okres czasu aby zaczęły działać - najlepszy przykład: kwas foliowy - zalecają brać 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę aby jego poziom w organizmie wzrósł. Koncerny farmaceutyczne muszą robić bardzo drogie badania, aby móc zamieścić na ulotce że kobiety w ciąży mogą dane lekarstwo przyjmować. Łatwiej i taniej dla nich jest napisać, że są niewskazane w ciąży lub, że trzeba się poradzić lekarza. Ostatnio odkryłam wpis z tym radzeniem się na ulotce paracetamolu oraz nospy!!! Myślę, że nic złego się nie stało - jeśli się martwisz to porozmawiaj z lekarzem, bo po co się denerwować.

reklama
Dzień dobry wszystkim, jeszcze raz gratuluję wszystkim podwójnym kreseczką i czekamy na kolejne. Mnie od wczoraj brzuch napieprza ale pewnie to wina wiadra śliwek które zeżarłam

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry