reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mnie raz na jakis czas piknie jajnik, niekiedy cos w cycku [emoji43] ale szczerze -nic nie czuje,jestem pewna ze dostane @ Bo duzo jem, a to u mnie oznaka. Wiec lipa...

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

reklama
Mnie raz na jakis czas piknie jajnik, niekiedy cos w cycku [emoji43] ale szczerze -nic nie czuje,jestem pewna ze dostane @ Bo duzo jem, a to u mnie oznaka. Wiec lipa...

Mnie podbrzusze boli tak jakbym @ dostała, no i dziś zaczęły mnie cycki boleć czyli też lipa bo mam tak przed każdą @ :/
Jedyne co to sutki mnie bolą przy dotknięciu i od razu twardnieja jak nawet bluzka poszoruje... Ale to też raczej nic nie oznacza

Hej dziewczyny. Chwilę mnie nie było bo nie chce się nakręcać tylko wrzucić na luz. Testy owu nadal w ruchu. Powiedzcie- jak wyjdą dwie grube kruchy na owu które w kolejnych dwóch dniach slabna to jak długu uskuteczniac nasza romantic prokreacje? [emoji6]

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też kusi zawsze przed @ testować. W tym cyklu wstrzymam się. Wyjeżdżamy w góry i prawie termin @ zbiega się z wyjazdem. Zrobię test w górach i jak będą II to będzie piękna pamiątka :-D

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Chwilę mnie nie było bo nie chce się nakręcać tylko wrzucić na luz. Testy owu nadal w ruchu. Powiedzcie- jak wyjdą dwie grube kruchy na owu które w kolejnych dwóch dniach slabna to jak długu uskuteczniac nasza romantic prokreacje? [emoji6]

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak już słabną to jest po owulacji, podobno najlepiej przez 3 dni przed i 1 po

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też kusi zawsze przed @ testować. W tym cyklu wstrzymam się. Wyjeżdżamy w góry i prawie termin @ zbiega się z wyjazdem. Zrobię test w górach i jak będą II to będzie piękna pamiątka :-D

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A moja @ wypada w rocznicę związku i 5 miesiąc ślubu ;D także też fajnie jakby wtedy wyszły 2 kreseczki :) kolejny powód do świętowania :D

A co takiego kochana wyczytalas na tych forach? Ja tez zainteresowana :-)

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Przepis na dziewczynkę - kochać się kilka dni przed owu - wówczas te silne, żywotne plemniki z chromosami XX się ostaną i poczekają na jajko, a te szybkie XY popędzą ale się nie doczekają:) To tak po krótce. Do tego dieta - dużo nabiału, przestrzegać horoskopu chińskiego - wedle niego dopieru w październiku moglibyśmy zrobić dziewczynkę (tam się sprawdza wiek mamy + miesiąc zapłodnienia), kochać się w pozycji tradycyjnej - to się chyba nazywa "na misjonarza" - chociaż wątpię, że misjonarze mieli z tym coś wspólnego :) :) :) i kobieta nie powinna mieć orgazmu, bo się pH zmienia i wybija te dziewczyńskie plemniki. Szczerze - to do mnie przemawia jedynie punkt 1 - żeby kochać się ze dwa dni przed - ale jak widać my się kochaliśmy 5 dni przed i pewnie wszystkie plemniki wyginęły:) Reszta punktów to chyba taki żart:)

Jutro będzie 8dpo lekarz kazał zbadać. Więc słucham lekarza. A z tego co wiem to tak się bada 7/8 dpo owulacji.

A mi endokrynolog zlecił zbadać progesteron w 22 dniu cyklu. U mnie to pewnie chciał sprawdzić czy nie mam menopauzy:) :) :) Ten 22 dc wypada w ten piątek.
I jeszcze zlecił szereg innych hormonów - LH, Estradiol, AMH - to jest np. hormon służący do oceny rezerwy jajnikowej - tzn, na ile lat mamy jeszcze komórek jajowych. Oprócz tego TSH (bo mam chorobę Hashimoto) i muszę być pod stałą kontrolą.

Przepis na dziewczynkę - kochać się kilka dni przed owu - wówczas te silne, żywotne plemniki z chromosami XX się ostaną i poczekają na jajko, a te szybkie XY popędzą ale się nie doczekają:) To tak po krótce. Do tego dieta - dużo nabiału, przestrzegać horoskopu chińskiego - wedle niego dopieru w październiku moglibyśmy zrobić dziewczynkę (tam się sprawdza wiek mamy + miesiąc zapłodnienia), kochać się w pozycji tradycyjnej - to się chyba nazywa "na misjonarza" - chociaż wątpię, że misjonarze mieli z tym coś wspólnego :) :) :) i kobieta nie powinna mieć orgazmu, bo się pH zmienia i wybija te dziewczyńskie plemniki. Szczerze - to do mnie przemawia jedynie punkt 1 - żeby kochać się ze dwa dni przed - ale jak widać my się kochaliśmy 5 dni przed i pewnie wszystkie plemniki wyginęły:) Reszta punktów to chyba taki żart:)
Hehe dobre [emoji106][emoji4]

reklama
Mnie podbrzusze boli tak jakbym @ dostała, no i dziś zaczęły mnie cycki boleć czyli też lipa bo mam tak przed każdą @ :/
Jedyne co to sutki mnie bolą przy dotknięciu i od razu twardnieja jak nawet bluzka poszoruje... Ale to też raczej nic nie oznacza
Ja jeszcze okresowego bolu nie mam,niekiedy jajnik da sie we znak....mnie po owu piekly sutki przez 4 dni, a jak przestalo tozaczelo sie pod pachami tam gdzie sa wezly chlonne..
Do okresu jeszcze 8 dni ale pewnie i mi na dniach sie zaczna bole, staralam sie w tym cyklu a czuje ze bedzie lipa.
Aha szyjka nisko i zamknieta, na okres powinna sie otworzyc [emoji39]

Do góry