reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja już po badaniu krwi. Teraz czekam na telefon od lekarza. Długie czekanie ostatnio dzwonił o 17.30. Strasznie jestem ciekawa jak mój progesteron.

reklama
odebrałam wyniki, może któraś z Was mi coś podpowie?

Progesteron 44,13 nmol/l
Progesteron (jedn.tradyc.) 13,857ng/ml
Ferrytyna 5,62ng/ml
Estradiol 775,6
Estradiol (jedn.tradyc.) 211,74 pg/ml

robione w 20 dc, około 8 dni po owu

Dziewczyny mam pytanie moze sie orientujecie bo wizytę u gina mam dopiero za tydzien. Chodzi o tsh wcześniej miałam niedoczynnosc i brałam eutyrox tsh w granicach 1,7-1,3 czyli ok. Teraz robiłam badania i tsh 0,3032 przy normie 0,3500-4,9400.
Czy to bardzo zły wynik ? Czy to moze zaszkodzić maluchowi ??kurcze denerwuje sie bardzo a tydzien niepewności mnie chybawykończy.
Ja też biorę euthyrox ale u mnie z racji za wysokiego wyniku dla starającej się o dziecko lekarz kazał mi brać 1,5 tabletki. Po porodzie wynik mi spadł do 0.3 i kazał całkiem odstawić. Ale jak byłam w pierwszej ciąży to z miesiąca na miesiąc wynik wzrastał. Myślę że nie masz się czym martwić. Lekarz pewnie zmniejszy Ci dawkę i stopniowo będzie zwiększał, bo dzidzia później dużo pobiera hormonów tarczycy. Dużo zdrówka i nie martw się!:)

A u mnie jutro test. Ale nie nastwiam się... Temp dziś spadła do 36.9 a przez kilka dni była po 37 a nawet 37.3. a jestem trochę przeziębiona więc może stąd temperatura wyższa. Tylko zastanawia mnie śluz, bo mam go sporo i jest taki lekko kremowy i ciągnący a raczej przed @ zawsze susza była... Jutro 43dc więc zobaczymy. Zrobię test a jak nie wyjdzie to znów z tydzień poczekam i się zobaczy. Ktoś jeszcze jutro testuje?

A u mnie jutro test. Ale nie nastwiam się... Temp dziś spadła do 36.9 a przez kilka dni była po 37 a nawet 37.3. a jestem trochę przeziębiona więc może stąd temperatura wyższa. Tylko zastanawia mnie śluz, bo mam go sporo i jest taki lekko kremowy i ciągnący a raczej przed @ zawsze susza była... Jutro 43dc więc zobaczymy. Zrobię test a jak nie wyjdzie to znów z tydzień poczekam i się zobaczy. Ktoś jeszcze jutro testuje?
43 Dc???????? To ilu dniowe masz cykle???

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
odebrałam wyniki, może któraś z Was mi coś podpowie?

Progesteron 44,13 nmol/l
Progesteron (jedn.tradyc.) 13,857ng/ml
Ferrytyna 5,62ng/ml
Estradiol 775,6
Estradiol (jedn.tradyc.) 211,74 pg/ml

robione w 20 dc, około 8 dni po owu
Wczoraj na innym watku widzialam ze podeyzszony progesteron moze wskazywac na ciaze. osobiscie nie wiem, nie chce cie wprowadzac w blad.

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Do góry