reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Przepis na dziewczynkę - kochać się kilka dni przed owu - wówczas te silne, żywotne plemniki z chromosami XX się ostaną i poczekają na jajko, a te szybkie XY popędzą ale się nie doczekają:) To tak po krótce. Do tego dieta - dużo nabiału, przestrzegać horoskopu chińskiego - wedle niego dopieru w październiku moglibyśmy zrobić dziewczynkę (tam się sprawdza wiek mamy + miesiąc zapłodnienia), kochać się w pozycji tradycyjnej - to się chyba nazywa "na misjonarza" - chociaż wątpię, że misjonarze mieli z tym coś wspólnego :) :) :) i kobieta nie powinna mieć orgazmu, bo się pH zmienia i wybija te dziewczyńskie plemniki. Szczerze - to do mnie przemawia jedynie punkt 1 - żeby kochać się ze dwa dni przed - ale jak widać my się kochaliśmy 5 dni przed i pewnie wszystkie plemniki wyginęły:) Reszta punktów to chyba taki żart:)
To dokładnie tak samo jak u mnie. Tylko punkt 1 ma sens. Tylko jak tu teraz policzyć jak mi się właśnie ostatni cykl wydłużyl jak na złość :/
Chiński sprawdziłam ... jeszcze 2 cykle na dziewczynkę a później posucha do marca hehe [emoji12]
Nic, działamy według poprzednich i do tego testy owu zobaczę co mi tam pokażą.
A jak się nie uda to pewnie, jak u Ciebie, nie doczekają biedaki do owulki [emoji12]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Możliwe, że źle działa na płód który pobiera pokarm od matki... hmmm
Wielokrotnie spotkałam się też z opinią lekarzy i położnych ze dziecko do któregoś tyg nie dostaje wszystkiego... ze jak ktoś nie wiedział ze jest w ciazy to pił palil solarium antybiotyki itp... ze dziecko do któregoś tyg jest bezpieczne..... hmmm sama już niewiem;/

Wielokrotnie spotkałam się też z opinią lekarzy i położnych ze dziecko do któregoś tyg nie dostaje wszystkiego... ze jak ktoś nie wiedział ze jest w ciazy to pił palil solarium antybiotyki itp... ze dziecko do któregoś tyg jest bezpieczne..... hmmm sama już niewiem;/
Właśnie o to mi chodziło :) Bardzo możliwe, że dopiero po jakimś czasie bycia w ciąży są te tabletki niebezpieczne bo docierają do dziecka :)

Ja slyszalam ze do 5 tyg.. Tzn czytalam. Ze odkad zaczyna sie 5 tydzien ciazy dziecko juz pobiera wszystko od matki..

To dokładnie tak samo jak u mnie. Tylko punkt 1 ma sens. Tylko jak tu teraz policzyć jak mi się właśnie ostatni cykl wydłużyl jak na złość :/
Chiński sprawdziłam ... jeszcze 2 cykle na dziewczynkę a później posucha do marca hehe [emoji12]
Nic, działamy według poprzednich i do tego testy owu zobaczę co mi tam pokażą.
A jak się nie uda to pewnie, jak u Ciebie, nie doczekają biedaki do owulki [emoji12]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
No mi się całkowicie wszystko poprzestawiało. Owu jakby nie nastąpiła - choć zawsze jak w zegarku.
Chyba psyche działa i stąd te zaburzenia:)

Ja slyszalam ze do 5 tyg.. Tzn czytalam. Ze odkad zaczyna sie 5 tydzien ciazy dziecko juz pobiera wszystko od matki..
Wiecie co Dziewczyny - najczęściej to jest tak, że jak się zajdzie w końcu w ciążę, to człowiek jest zaskoczony - nawet jak się stara. I ja dwa razy jak zaszłam, to akurat raz byłam w turnee po Francji - u Wujka i piłam wino, jadłam sery pleśniowe, krwistą polędwicę - generalnie chyba udało mi się zaliczyć wszystko czego nie można w ciąży. To samo z drugim synkiem - też była jakaś impreza z alkoholem - a dzieci urodziły się zdrowe.
Z tabletkami jest tak samo = one nie działają od razu - trzeba regularnie brać przez dłuższy okres czasu aby zaczęły działać - najlepszy przykład: kwas foliowy - zalecają brać 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę aby jego poziom w organizmie wzrósł. Koncerny farmaceutyczne muszą robić bardzo drogie badania, aby móc zamieścić na ulotce że kobiety w ciąży mogą dane lekarstwo przyjmować. Łatwiej i taniej dla nich jest napisać, że są niewskazane w ciąży lub, że trzeba się poradzić lekarza. Ostatnio odkryłam wpis z tym radzeniem się na ulotce paracetamolu oraz nospy!!! Myślę, że nic złego się nie stało - jeśli się martwisz to porozmawiaj z lekarzem, bo po co się denerwować.

reklama
Dzień dobry wszystkim, jeszcze raz gratuluję wszystkim podwójnym kreseczką i czekamy na kolejne. Mnie od wczoraj brzuch napieprza ale pewnie to wina wiadra śliwek które zeżarłam

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry