reklama
Hejo! Pisałam kilka dni temu, że straciłam fasolkę. Nie skończyło się na tym. Krwawienie nie ustawało, pojawił się ból. Diagnoza: ciąża pozamaciczna. Jestem teraz 3 dni po usunięciu jajowodu. Więc wracać do gry będę z szansami pomniejszonymi o połowę. Ponoć jajowód był nieprawidłowy. Martwię się tylko, co z drugim...
Teraz już jest ok, cieszę się, że po wszystkim, ale za mną 2 tygodnie ostrego stresu. Pamiętacie, jak się cieszyłam z dużego przyrostu bety przed świętami? O kant tyłka tę betę rozbić, u mnie nie oznaczała prawidłowej ciąży.
Wypoczywam sobie teraz i trzymam kciuki za Wasze kreseczki. Ja na razie nie mam ochoty wracać do gry a i tak mam zakaz.
Trzymaj sie Kochana :* Bedzie dobrze !
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Wezcie dziewczyny potrzymajcie kciuki zebym ja juz okres dostala, blagam. Widze ze jeszcze nie spadl mi do konca poziom bhcg bo testy sa lekko dodatnie (od razu mowie ze nie ma szans na ciaze nowa bo to ciagle po zabiegu, w tym miesiacu nawet nic nie bylo wiec te testy wykazuja nadal hormon z poprzedniej ciazy). Martwi mnie to z jednej strony bo to juz 3 miesiace po poronieniu ale w sumie miesiac po zabiegu gdzie przy duzej ilosci pozostalosci logiczne ze hormony sie utrzymywaly. Na wypisie po lyzeczkowaniu mialam napisane zrobic test po 3 tyg, zapomnialam i zrobilam po 4 i cien cienia nadal jest. Boje sie jak cholera ze cos jest znowu spaprane i ze nie dostane tej miesiaczki i ze beda dalsze konsekwencje. Wiec blagam, o losie, niech juz bedzie ten okres, zebym mogla isc spokojnie na kontrole i uslyszec ze wszytsko jest ok.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
mala.wiedzma.
Fanka BB :)
Nie pamiętam jak się to fachowo nazywało, ale chodziło o to, że jej organizm traktował ciążę jako zagrożenie dla niego i robił wszystko, żeby się jej pozbyć. (Z tym się już kiedyś spotkałam, ale nie aż na taką skalę, jak u niej) coś na zasadzie jak walczy z wirusami podczas przeziębienia.15 razy ? Czegoś takiego jeszcze nie slyszalam ale znaleziono przyczynę tych poronien? Medal się jej należy! !dla męża też
Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasienka dziekuje :* strasznie bym chciala zeby mnie porzadnie przebadali i znalezli przyczyne. Boje sie ogromnie kolejnej straty ale rownoczesnie nie moge sie doczekac kolejnych staran... tak mocno pragne tego dziecka. I jakkolwiek to zabrzmi, jestem gotowa przejsc przez kolejne poronienia jesli w pewnym momencie sie uda i donosze zdrowe dziecko.
Ja w lutym kończę 33 i nie czuję się za stara...Ja będę miała 31 przy porodzie, tylko okaże się czy już skończone czy nie bo termin mam różny z moimi urodzinami o kilka dni i jakoś nie czuję się stara jak na pierwsze dziecko
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Spoko dziewczyny. Ja fizycznie mam 29 a czuje sie na ponad 40 zawsze chcialam urodzic wszystkie dzieci przed 30 skoro wczesnie zaczelam no ale chyba mi sie jednak juz nie uda. Ba, raczej na pewno sie nie uda. No ale coz, nakwyzej sie mi troche wydluzy macierzynstwo
Kasienka3b
A przypomnij masz juz dzieci?Spoko dziewczyny. Ja fizycznie mam 29 a czuje sie na ponad 40 zawsze chcialam urodzic wszystkie dzieci przed 30 skoro wczesnie zaczelam no ale chyba mi sie jednak juz nie uda. Ba, raczej na pewno sie nie uda. No ale coz, nakwyzej sie mi troche wydluzy macierzynstwo
lili78
Mmie ostatnio spoznil sie okres 4 dni ale niestety przyszedł....oczywiscie u Ciebie moze sie nie zjawic, czego Ci zycze[emoji4]Hejka spoznia mi sie @3dzien, kluja mnie jajniki raz prawy i lewy i czuje takie ciagniecia w dole brzucha, robilam test w dniu @ale wyszedl negatywny do konca niewiem kiedy byla owulka powtorze test za kilka dni, myslicie czy jest nadzieja? czy mialyscie podobnie
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
lili78
Ja pierwsze urodzilam majac 33 lata i urodzilam go w trzy godziny bez zadnych komplikacji a 6 tygodni pozniej juz przebieglam pierwsze 5km[emoji4] teraz za rowny tydzien koncze 40 lat i staram sie o kolejne dziecko a czuje sie lepiej i mlodziej niz kiedy mialam 30 lat[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]Spoko dziewczyny. Ja fizycznie mam 29 a czuje sie na ponad 40 zawsze chcialam urodzic wszystkie dzieci przed 30 skoro wczesnie zaczelam no ale chyba mi sie jednak juz nie uda. Ba, raczej na pewno sie nie uda. No ale coz, nakwyzej sie mi troche wydluzy macierzynstwo
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Kasienka mam 2 synow. Pierwszego urodzilam majac 20 lat a drugiego 24. Dlatego stwierdzilam juz wtedy ze 3 dziecko chce przed 30 urodzic i skoro zaczelam wczesnie to i wczesniej skonczyc a po 30 trocbe odespac i odzyc, isc do pracy na spokojnie itp, itd.
O malucha staramy sie juz 2 i pol roku. W tym czasie bylam w ciazy 3 razy i wszystkie stracilam dlatego jestem pewna ze nie uda mi sie zrealizowac planow i marzenia o zakonczeniu macierzynstwa do 30, tym bardziej ze ogolnie chcialabym.miec 4 dzieci. A jak narazie nawet 3 nie moze mi sie udac
Jotka haha a to tak wczesna ciaza no to ja trzymam kciuki
Lili bo wszystko wlasnie tkwi w tym na ile sie czujemy. Ja sie czuje staro, zycie mna nie malo sponiewieralo od najmlodszych lat. Mam nadzieje ze kiedys sie poczuje mlodziej niz pokazuje moja metryczka
Udalo sie babki 1dc! Pierwszy raz od dlugiego czasu ciesze sie z okresu. Nareszcie.
O malucha staramy sie juz 2 i pol roku. W tym czasie bylam w ciazy 3 razy i wszystkie stracilam dlatego jestem pewna ze nie uda mi sie zrealizowac planow i marzenia o zakonczeniu macierzynstwa do 30, tym bardziej ze ogolnie chcialabym.miec 4 dzieci. A jak narazie nawet 3 nie moze mi sie udac
Jotka haha a to tak wczesna ciaza no to ja trzymam kciuki
Lili bo wszystko wlasnie tkwi w tym na ile sie czujemy. Ja sie czuje staro, zycie mna nie malo sponiewieralo od najmlodszych lat. Mam nadzieje ze kiedys sie poczuje mlodziej niz pokazuje moja metryczka
Udalo sie babki 1dc! Pierwszy raz od dlugiego czasu ciesze sie z okresu. Nareszcie.
Ostatnia edycja: