reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To chyba ja :) mnie dziś kuł jajnik najpierw prawy później lewy, a dziś przewiduje że to ostatni dzień @. W sumie może i jest tak jak piszesz :)

To musi byc to bo juz sama nie wiem heee
Pozatym jest taka kolejnosc..
Przysadka zaczyna pobudzac wydzielanie FSH ..hormon ten pobudza wzrost pecherzykow.prace jajnikow.. Nastepnie najwiekszy pecherzyk zaczyna wydzielac estrogen wciaz dojrzewajac co idzie zauwazyc po zmianie sluzu na lepki
Wzrost estrogenow pobudza wydzielanie LH...itd.
Sobie tak to uproscilam:)

Oczywiscie to kiedy sie to zaczyna zalezy tez jak dlugie sa cykle hmm

reklama
To musi byc to bo juz sama nie wiem heee
Pozatym jest taka kolejnosc..
Przysadka zaczyna pobudzac wydzielanie FSH ..hormon ten pobudza wzrost pecherzykow.prace jajnikow.. Nastepnie najwiekszy pecherzyk zaczyna wydzielac estrogen wciaz dojrzewajac co idzie zauwazyc po zmianie sluzu na lepki
Wzrost estrogenow pobudza wydzielanie LH...itd.
Sobie tak to uproscilam:)

Oczywiscie to kiedy sie to zaczyna zalezy tez jak dlugie sa cykle hmm
Pięknie ujęte [emoji7]
Ja może na tych śluzach i pęcherzykach to ni jak się znam ale nie byłam na medycynie... Mój brat jest [emoji23]
Za to liceum biologia mój konik i matura rozszerzona z biologii i jedyną radę mam jak jakaś młoda klientka mnie pyta o biologie:
Biologię trzeba po prostu zrozumieć, nie uczyć się na pamięć. Bo biologia to proces który idzie w kolejny proces itd. Nie da się na pamięć a na logikę, łańcuchem powiązań :) coś prowadzi do czegoś itd

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja obiecałam sobie , że już nic nie będę czytać w tym miesiącu o objawach ciąży itp. Poczekam do owu i czekam cierpliwie żadnych testów nic nic. Jak będę coś wymyślać o dolegliwościach to proszę mi w tyłek dać kopa.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja obiecałam sobie , że już nic nie będę czytać w tym miesiącu o objawach ciąży itp. Poczekam do owu i czekam cierpliwie żadnych testów nic nic. Jak będę coś wymyślać o dolegliwościach to proszę mi w tyłek dać kopa.

Podpinam się pod to. Jak jednak okresu dostanę to proszéę mnie opieprzyc jak poowu będę o objawach cokolwiek pisać

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Podpinam się pod to. Jak jednak okresu dostanę to proszéę mnie opieprzyc jak poowu będę o objawach cokolwiek pisać

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
A teraz jak po raz kolejny przeczytałam to co napisałam to mówię sama do siebie ale Ty głupia przecież i tak nie wytrzymasz[emoji14]
Elodia więc pilnujemy się nawzajem [emoji4]

Tak jak pisałam rano tak się sprawdziło @ się skończyła to tylko czekanie do ovu :) a że mój wraca dopiero 17 lub 18 nie jest pewny jeszcze. To może być cykl stracony bo będzie już po ovu. No mówi się trudno :(

Pięknie ujęte [emoji7]
Ja może na tych śluzach i pęcherzykach to ni jak się znam ale nie byłam na medycynie... Mój brat jest [emoji23]
Za to liceum biologia mój konik i matura rozszerzona z biologii i jedyną radę mam jak jakaś młoda klientka mnie pyta o biologie:
Biologię trzeba po prostu zrozumieć, nie uczyć się na pamięć. Bo biologia to proces który idzie w kolejny proces itd. Nie da się na pamięć a na logikę, łańcuchem powiązań :) coś prowadzi do czegoś itd

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez lubilam Biologie:)

Ewarut ja tez walcze ze soba zajmujac sobie czas czyms zupelnie innym:) temu czasen dluzej sie nie odzywam

Tak jak pisałam rano tak się sprawdziło @ się skończyła to tylko czekanie do ovu :) a że mój wraca dopiero 17 lub 18 nie jest pewny jeszcze. To może być cykl stracony bo będzie już po ovu. No mówi się trudno :(
A jak dlugi cykl i kiedy owu?
A noz sie uda. A noz owulka przypadnie w inny dzien niz podany przez kalendarzyk

reklama
A jak dlugi cykl i kiedy owu?
A noz sie uda. A noz owulka przypadnie w inny dzien niz podany przez kalendarzyk
Wg kalendarzyka ovu mi wypada 18 to było by idealnie, gorzej jak będzie wcześniej. Już dziwne że @ się skończyła w połowie 5dnia a zawsze miałam 6dni czasem nawet 7dnia jeszcze plamienia,a teraz od południa już koniec. To 4i pół dnia. A biorę tylko Ovarin i to dopiero od można powiedzieć 1dc to raczej nie wina jego

Do góry