reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jeżeli pierwszy poród jest cc a ty chcesz sn to musisz podpisać zgodę na sn.
Ja jakbym taki papier dostała to bym nie podpisała i musielibu robić mi cc.
Ale ze mam fajnego ginekologa to on nie będzie mi robił problemu tylko wcześniej ustalimy termin Cc i to on będzie mi cc robił :)
Prowadził pierwsza ciążę, pamięta mnie i jakie przeboje miałam w ciąży, w trakcie porodu i po i dlatego jak go pytałam o to to od razu powiedział Pank Kasiu u Pani CC bez problemu będziemy robić :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to ja też nie podpisze że zgadzam się na sn,to nie będą mieli wyjścia i zrobią cc :D Ja się sn boję :( wtedy tak mnie dwa dni męczyli,jakbym rodziła naturalnie to by się mi dziecko udusiło, bo praktycznie przed samym porodem się owinął pępowiną szczęście że zrobili cc w porę. A urodziłam w 41 tygodniu,tak zwlekali tylko aby sn było, miałam okropnego lekarza prowadzącego ciążę,na szczęście już tam nie pracuje :) A nie pracuje bo uwaga! Przyjmował pacjentki pod wpływem alkoholu i jakaś kobitka wyczuła i powiadomiła ordynatora ten policję i wykazało mu ze pijany

reklama
Ooo to ja też nie podpisze że zgadzam się na sn,to nie będą mieli wyjścia i zrobią cc :D Ja się sn boję :( wtedy tak mnie dwa dni męczyli,jakbym rodziła naturalnie to by się mi dziecko udusiło, bo praktycznie przed samym porodem się owinął pępowiną szczęście że zrobili cc w porę. A urodziłam w 41 tygodniu,tak zwlekali tylko aby sn było, miałam okropnego lekarza prowadzącego ciążę,na szczęście już tam nie pracuje :) A nie pracuje bo uwaga! Przyjmował pacjentki pod wpływem alkoholu i jakaś kobitka wyczuła i powiadomiła ordynatora ten policję i wykazało mu ze pijany
Mojego lekarza prowadzącego akurat wtedy na dyżurze nie było. Ale też byli fajni i chwała im za to że zlitowali się i po 7,5h cc zrobili. bo mogliby zwlekać jeszcze dłużej. Ale to też w nocy było może chcieli iść spać też [emoji23][emoji23][emoji23]
Zawsze możesz iść prywatnie do psychiatry że się boisz że masz tokofobie i Ci świstek wystawi który będzie podstawą do cc

Mojego lekarza prowadzącego akurat wtedy na dyżurze nie było. Ale też byli fajni i chwała im za to że zlitowali się i po 7,5h cc zrobili. bo mogliby zwlekać jeszcze dłużej. Ale to też w nocy było może chcieli iść spać też [emoji23][emoji23][emoji23]
Zawsze możesz iść prywatnie do psychiatry że się boisz że masz tokofobie i Ci świstek wystawi który będzie podstawą do cc

Tym się będę martwić później :D Najważniejsze aby się udało i żebym zaszła w ciążę :D

No to ja od boli krzyżowych myślałam że mi ktoś kręgosłup łamie.. nie mogłam stać, kucać, leżeć, siedzieć, chodzić po prostu odpływałam.

Ja na podłodze , na czworakach.... jak to pozniej moj maz stwierdził czlowiek jak każdy jeden ssak rodzi...[emoji23] chlopy to pojecia nie maja o życiu oni.to nawet okresu nie przetrwaliby[emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O tu macie o moim lekarzu co prowadził mi pierwszą ciążę Link do: Pijany ginekolog przyjmował pacjentki w radzyńskim szpitalu
Masakra.... Mój lekarz jak prowadził mi ciążę z Aleksem to był jeszcze rezydentem. Ale ja przerobiłam paru gin i on mimo że rezydent to najlepszy moim zdaniem.
Wszystko wyjaśni, wszystkie powie, uspokoi, pozartuje, mnóstwo skierowan na różne badania, tłumy pacjentek że od października do końca roku nie ma terminów na NFZ. Ale np teraz jakbym zaszła w ciążę idę listopad i grudzień prywatnie a od stycznia na NFZ. Nie naciąga na siłę na płacenie kasy prywatnie - wprost przeciwnie. Wszystkie ciężarne pacjentki NFZ. USG 3d u nas w Rzeszowie 250-300 zł , on swoim pacjentkom robi za 150 zł . Więc różnica spora. lekarz marzenie... Jeszcze młody i przystojny [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja na podłodze , na czworakach.... jak to pozniej moj maz stwierdził czlowiek jak każdy jeden ssak rodzi...[emoji23] chlopy to pojecia nie maja o życiu oni.to nawet okresu nie przetrwaliby[emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też tak myślę [emoji23] ale też tracą co najpoważniejsze - noszenie pod sercem nowego życia, nie czują pierwszych ruchów.

No .. Ja rodzilam sn...pelne rozwarcie ..parcie i brak tetna...takze bylam na koncowce hee ...szybko cc i dzieciak urodzony w zaMartwicy:( Na szczescie wszystko jest wporzadku :))) a jak U ciebie??
Ja tez smiagalam szybko po cc i wszystko robilam i chcialam robić sama przy malym ale bedac tu tylko z M chcialam rodzić sn i udalo sie:)

U Mnie 6 dpo badz 7 jakos terazna 20dc i nie czuje nic hmmmmm no teraz jakies ledwo zauwazalne uklucie lollll

Ola tez czekam do 16 listopada hihi
Po paru godzninach i kroplowkach odesłali na patologie ciąży, a jak przez przypadek lekarz się dowiedział że siostra jest dziennikarką to jakiejś dziwnej empatii dostał do mnie i ktg i usg i inne badania i na stół. Syn urodził się z 2 punktami, siny bez oddechu, reanimowany, zaintubowany, ustabilizowali stan i karetką do Centrum Zdrowia Dziecka w stanie ciężkim. Po 2 tgodniach zaczął samodzielnie oddychać. Diagnoza na dzień dzisiejszy Mózgowe Porażenie Dziecięce czterokończynowe z większym zajęciem strony prawej, niedosłuch, zez. Stan po wieloogniskowym wylewie krwi do mózgu. Groźnie brzmi, ale lepiej wygląda bo biega, skacze, kłóci się, tylko trochę gorzej niż zdrowe dzieci. Cieszę się ze tylko tak się to skończyło.

...marzenia mają wielką moc...

reklama
Do góry