reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To ja mozna powiedziec rodzilam ekspresowo bo w trzy godziny tyle, ze mialam takie bóle krzyżowe, ze pękła mi kosc ogonowa...a do szpitala dojechalam z rozwarciem 6 cm bo konczylam piec tort dla brata na urodziny, bolola mnie ale wody nie odeszly wiec myslalam, ze to tylko przepowiadajace... [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To tylko pozazdrościć.

...marzenia mają wielką moc...

reklama
To tylko pozazdrościć.

No tak ale naprawdę myslalam, ze mi tyłek urwie[emoji23] nie jest to jakies mistyczne przeżycie wbrew temu co mówią...pozniej wiadomo, ze tak ale sama akcja porodowa masakra[emoji1] mialam ochote mężowi przywalic ale sily nie mialam[emoji13]

To chyba zależy od przypadku i chęci lekarza. Na ogół nie są chętni wykonywać CC ze względów ekonomicznych. Ja z obawy o dziecko (pierwsze urodzone w zamartwicy) też bym chciała CC, ale zobaczymy co z lekarzem da sie ustalić.

No .. Ja rodzilam sn...pelne rozwarcie ..parcie i brak tetna...takze bylam na koncowce hee ...szybko cc i dzieciak urodzony w zaMartwicy:( Na szczescie wszystko jest wporzadku :))) a jak U ciebie??
Ja tez smiagalam szybko po cc i wszystko robilam i chcialam robić sama przy malym ale bedac tu tylko z M chcialam rodzić sn i udalo sie:)

U Mnie 6 dpo badz 7 jakos terazna 20dc i nie czuje nic hmmmmm no teraz jakies ledwo zauwazalne uklucie lollll

Ola tez czekam do 16 listopada hihi

Czyli mi też przysługuje CC?
Mi też próbowali wywołać najpierw pierwszego dnia jakieś kroplówki i nic,później drugiego, skurcze masakryczne przez cały dzień ale tylko tyle w końcu o 20:00 zrobili CC
Jeżeli pierwszy poród jest cc a ty chcesz sn to musisz podpisać zgodę na sn.
Ja jakbym taki papier dostała to bym nie podpisała i musielibu robić mi cc.
Ale ze mam fajnego ginekologa to on nie będzie mi robił problemu tylko wcześniej ustalimy termin Cc i to on będzie mi cc robił :)
Prowadził pierwsza ciążę, pamięta mnie i jakie przeboje miałam w ciąży, w trakcie porodu i po i dlatego jak go pytałam o to to od razu powiedział Pank Kasiu u Pani CC bez problemu będziemy robić :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A jakiego argumentu użyć w rozmowie z lekarzem, bo oni to wiecznie mają jakieś ''ale'' jeśli chodzi o cesarki.

A pierwszy poród też CC ?
Bo różnica jest cesarka na żądanie, co innego z powodów zdrowotnych a jeszcze co innego jak pierwszy poród był CC i czas na drugi

Na razie chodzę na nfz, a jak znajdę w ciążę mam zamiar iść prywatnie do jednego z lekarzy pracyjących w szpitalu, chyba powinno być łatwiej.

Ja też chodzę na NFZ a mój ginekolog jest świetnym specjalistą, nie wyobrażam sobie z drugą ciąża chodzić do kogokolwiek innego i nie robi problemów z tym żeby drugie CC było

reklama
To ja mozna powiedziec rodzilam ekspresowo bo w trzy godziny tyle, ze mialam takie bóle krzyżowe, ze pękła mi kosc ogonowa...a do szpitala dojechalam z rozwarciem 6 cm bo konczylam piec tort dla brata na urodziny, bolola mnie ale wody nie odeszly wiec myslalam, ze to tylko przepowiadajace... [emoji23]

No to ja od boli krzyżowych myślałam że mi ktoś kręgosłup łamie.. nie mogłam stać, kucać, leżeć, siedzieć, chodzić po prostu odpływałam.

Do góry