reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mi czasami ciemnieją przed @. Myślę, że to kwestia hormonów. Jednym ciemnieją innym nie. Byc moze to na takiej samej zasadzie jest jak bóle miesiaczkowe czy PMS. Niektore to praiwe nic nie czują bólu a inne ruszać się nie mogą. Mi czasami pryszcze wyskakują i to ba, w swoich stalych miejscach. W tym cyklu póki co pryszczy nie bylo jeszcze.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

U mnie takich typowych okresowych pryszczy też nie... ale cały dzieñ tak ciągnie mnie dół lewy brzucha i złości mnie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki mam takie pytanie. Może któraś też ma takie spostrzeżenia. Pierwsza ciąża to była wpadka, zaszłam w trakcie używania globulek dopochwowych na grzybicę. Moje trzy koleżanki też. Pytałam Pani dr o to czy globulki mogą się przyczynić do szybszego zafasolkowania to powiedziała że nie. Ale mi sie zdaje, że to nie przypadek. Może polepszają florę bakteryjną kobiety czy coś takiego?

...marzenia mają wielką moc...
W sumie nie wiem. U mnie pierwsza ciąża to była wpadka i w tym czasie żadnych leków nie brałam. Myślę że lekarz wie lepiej i skoro uważa że nie, to może tylko tak ci się wydaje i z tymi przypadkami twoich koleżanek to tylko zbieg okoliczności :)

A czemu cesarke? O ile można wiedziec
Pierwsza miałam cesarkę po 7,5h sn. Nigdy więcej...ja mam wąska miednicę więc koniec końców dobrze że cc bo młody by się zaklinował. Bóle krzyżowe takie jakby mi ktoś kręgosłup łamał że już traciłam świadomość, mimo oksytocyny zero postępów a hole jeszcze gorsze. A po cc po 12h biegałam :) dziecka nikomu nie oddawałam :) sama cały czas się nim zajmowałam. Teraz mi 'z urzędu' przysługuje CC bo pierwszy poród był CC. Poza tym po tym co przeszłam nawet nie chce próbować sn. Nie chcę powtórki z rozrywki ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A pytałam giną swojego i powiedział że bez problemu CC się umówimy :)

To chyba zależy od przypadku i chęci lekarza. Na ogół nie są chętni wykonywać CC ze względów ekonomicznych. Ja z obawy o dziecko (pierwsze urodzone w zamartwicy) też bym chciała CC, ale zobaczymy co z lekarzem da sie ustalić.

Pierwsza miałam cesarkę po 7,5h sn. Nigdy więcej...ja mam wąska miednicę więc koniec końców dobrze że cc bo młody by się zaklinował. Bóle krzyżowe takie jakby mi ktoś kręgosłup łamał że już traciłam świadomość, mimo oksytocyny zero postępów a hole jeszcze gorsze. A po cc po 12h biegałam :) dziecka nikomu nie oddawałam :) sama cały czas się nim zajmowałam. Teraz mi 'z urzędu' przysługuje CC bo pierwszy poród był CC. Poza tym po tym co przeszłam nawet nie chce próbować sn. Nie chcę powtórki z rozrywki ;)

Czyli mi też przysługuje CC?
Mi też próbowali wywołać najpierw pierwszego dnia jakieś kroplówki i nic,później drugiego, skurcze masakryczne przez cały dzień ale tylko tyle w końcu o 20:00 zrobili CC

Witajcie [emoji4]
Tak po pierwszym CC należy się druga cesarka bez żadnych ale...
Też miałam CC i to było najpiękniejsze co może być. Nic mnie nie bolało.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli mi też przysługuje CC?
To zależy od podejścia lekarza. Kolega z pracy opowiadał ze jego żona pierwszy poród miała CC rok i 4 miesiace temu i teraz miała rodzić i lekarze w jednym szpitalu chcieli zeby rodziła naturalnie. Jedynie z obawy, że podczas porodu szwy na macicy się rozejdą, bo nie upłyneły nawet dwa lata od CC to zrobili jej drugie CC. Teraz ma bezwzględny zakaz zachodzenia w ciążę przez minimum 2 lata.

reklama
Witajcie [emoji4]
Tak po pierwszym CC należy się druga cesarka bez żadnych ale...
Też miałam CC i to było najpiękniejsze co może być. Nic mnie nie bolało.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A jakiego argumentu użyć w rozmowie z lekarzem, bo oni to wiecznie mają jakieś ''ale'' jeśli chodzi o cesarki.

Do góry