reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Beta 61,6!!! :-) płaczę. .. oby to szczęście trwało!
Suuuper !!!! Gratuluję!;mam nadIeje ze rozpoczelas sezon marcowek w staraczkach 2017

85993e3krgxydke3.png

reklama
Cześć dziewczyny!
Zarejestrowałam się bo właśnie odebrałam wynik Bety. Mam kilka obaw.
Na wstępie. Z mężem jesteśmy parą 11 lat, za miesiąc 1 rocznica ślubu. Mam 26 lat. Dużo trenuję, zdrowa dieta.
Byłam u ginekologa 14.06 powiedział, że jestem po owulacji. Teraz czekać na okres. Miałam owulację około 10-12.06 (nie robiłam pomiarów, termometr się zepsuł) tak podejrzewam. Dnia 15.06 kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Do tej pory nie dostałam okresu. Mąż mi tydzień temu powiedział, że wydaje mu się, że jestem w ciąży. Zaczęłam się śmiać. Bo i jak? Wcześniej tydzień przed wizyta u gina, był we mnie na dwa ruchy, tak to zawsze zabezpieczenie. Śmiałam się z niego. Okres powinien przyjść 23.06 około. Cykle mam między 32-35 dni, czasem zawirowania do 46, ale rzadko. Zrobiłam test 25.06 negatyw. Zrobiłam wczoraj sikany. Negatyw, po 50 min zmienił się na pozytyw (nie brałam pod uwagę). Dziś byłam na becie. Wyszło 41,4. Czyli wychodzi 3-4 tydzień ciąży.W piątek powtarzam, sprawdzając przyrost oczywiście. Mam jednak trochę obaw.
1. planowałam ciąże pod koniec roku, nie brałam kwasu. Dziś kupiłam folik i zaczełam brać. Myslicie, że będzie ok? Jem dużo jaj i warzyw, obym miała wystarczająco dużo kwasu w krwii..
2. Jest Euro, przez te 3 tygodnie, wypiłam kilka piw (do 4) i 2 lampki wina... plus spaliłam kilka papierosów. Nie palę od zeszłej soboty, nie że mi się nie chce. Nie odrzuca mnie. Zwyczajnie brak kasy. Oczywiście już nie ruszę. Boję się jednak... że jakoś to mogło wpłynąć.
3. Dość intensywnie trenuję. Kiedyś crossfit, teraz siłowo. Na pograniczach moje masy ciała 50-65 kg. Też nie oszczędzałam się ostatnio...
4. Właśnie 3 tygodnie temu zaczełam się leczyć na subkliniczną postać niedoczynności tarczycy. Biorę letrox 25 mg. Myślicie, że mógł jakos "podtrzymać" żywotność jajeczka... wspomóc zajście w ciąże?
5. 5 miesiecy temu zaczełam prace. Uwielbiam ją, nie chce zawieść szefa... W zasadzie to moja główna obawa. Pracuję przed kompem 8 h. Często jeżdżę autem. Na pewno nie powiem teraz... bo różnie to może być. Tylko nie wiem czy te 8 h przed kompem to powinnam

Myślicie, że będzie ok?
Nie mam dużej niedoczynności. TSH 2.65 Ft3 i 4 rozjechane, ale w normach. Zaczełam brać letrox, aby doprowadzić się do porządku i w końcu coś schudnąć ;) Tak "schudłam"... że teraz jestem w ciąży(oby)[emoji1]
Hej nie musisz się tak obawiać nawet jak wypiłaś kilka piweczek czy wina to nie powinno to zadziałać za dziecko , to za wczesna ciąża , dopiero się podpina pod twoj organizm .

Ćwiczenia czasmi nawet pomagają i są zalecane dla kobiet w ciazy u których ciaza jest zdrowa i silna . Myśle że wszystko jest ok .zrob betę za 2 dni .

I koniecznie musisz isć do lekarza jak leczysz się na tarczyce bo trzeba zrobić badania pod tym kontem , prawdopodobnie trzeba zwiekszyć dawkę jesli dawka bedzie za mała to grozi to poronieniem i stratą ciąży . Ja tez sie leczę na tarczyce i jak zajdę to mam brać o 25mg wiecej . Zadzwon do lekarza i zapytaj .
Tarczyca jest bardzo ważna w ciąży , trzeba trzymać dobry poziom tsh .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry