Paraplu
Fanka BB :)
12 lipca USG jesli nic niepokojacoego wczesniej nie bedzie sie dziac.Spokojnie. Znam przypadki, że matka całą ciążę kwasu foliowego nie brała a dziecko zdrowe. Jeśli chodzi o wysiłek fizyczny to Twój organizm jest przyzwyczajony, kiedyś w ddtvn był nawet reportaż o kobietach które w ciąży podnosiły zawodowo ciężary i ciąże zdrowe co do alko i papierosów to fakt jest taki, że z jednej strony nie wiadomo kiedy i jaka ilość może wywołać fas, ale też z tego co czytałam przez 2 pierwsze tyg po zapłodnieniu dziecko jest chronione, bo nie jest jeszcze "podpięte pod organizm matki".
Co do tarczycy to ja mam niedoczynność i robie teraz wyniki co 4 tygodnie. Teraz robiłam w 6 tc i juz tsh podskoczyło. Z tym że ja robie tsh i ft4.
Myślę, że wszytko bd ok.
Super niespodzianka na rocznicę Wam wypadła.
Paraplu ja się po tabletkach męczyłam 18 h i tak niewiele wyleciało. Inne dziewczyny w 5 h były po wszystkim. W czasie działania tabletek krwawienie miałam silne, potem już takie lekkie.
Kiedy kontrola?
Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisius zatrzymal sie jakos na przelomie 8/9tc a dzisiaj zaczalby sie 12tc. Podobnie wiec jak u Ciebie.Paraplu ja musiałam wziąść 5 tabletek poronnych, żeby coś się u mnie ruszyło.Pierwsze 3 brałam po 8.00 a następne o 14.00. Przez 5 godzin nic mnie nie ruszało.Lekkie ćmienie w podbrzuszu.U mnie dopiero zaczęło się po 14.30.Ale zanim wydaliłam zarodka to parę godzin upłynęło.Ja jakoś specjalnie skurczy nie miałam, moja ginka była zdziwiona, że żadnych leków przeciwbólowych nie chciałam. Pierwszego dnia faktycznie więcej leciało ale drugiego już mniej. Następnego dnia miałam zabieg bo jeszcze jakieś resztki zostały. Miałam dwa wyjścia: pierwsze wziąść jeszcze tabletki do domu i przez 2 tyg. oczyszczać się, po 2 tyg. przyjść do szpitala na usg i wtedy oni podejmą decyzję czy zabieg konieczny, drugie od razu poddać się zabiegowi. Nie chciałam zabiegu, moja ginka wierzyła że sama się oczyszczę, ale inni lekarze mi doradzili zabieg i ja też już chciałam mieć to za sobą a nie czekać jeszcze 2 tygodnie jak na bombie i znów potem wracać do szpitala. Po badaniach histopatologicznych okazało się jednak, że dobrze zrobiłam bo trochę tego było i sama raczej nie oczyściłabym się. Z tym że u mnie ciąża zatrzymała się w 9 tygodniu a zabieg był w 12 tyg. Ty chyba jesteś na wcześniejszym etapie.
Bardzo bym chciala aby obeszlo sie bez zabiegu bo to opozni bardzo powrot do normalnych cykli.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom