reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych nawet nie wiem jak to działa. Zawsze czułam kiedy są te dni.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nom tez tak zawsze mialam. Po tabsach 2 cykl i musi to dojsc do siebie . 1 cykl ovu byla pozniej..cykl dluzszy i w tym wychodzi ze tak samo hmmmmm wolalabym krotkie cykle akurat teraz hehe

reklama
Monia aaaaaaa

aga tzn jak dlugo. Do konca cyklu ? I ona jasniala

Ciekawe co piszecie
WycYtalam wlasnie ze laski piaaly ze jak testowa jest ciemniejsza to prawdopodobienstwo ciazy a jak jasniejsza to nie hmm

Ogolnie na tescie druga kreska pojawia sie tylko jak jest ten hormon LH czyli w okresie owulacji przed i po owulce juz nie pokazuje drugiej kreski a jak jest ciaza to pokaze najpierw slaba a potem coraz mocniejsza kreske,bo jak mi lekarz tlumaczyl hormon hcg i lh sa podobne i test ich nie rozroznia poprostu wykrywa oba, wiec jak ja robilam od owulki jeszcze kilka dni i caly czas byly dwie kreski to zrobilam wtedy ciazowy :)

Ogolnie na tescie druga kreska pojawia sie tylko jak jest ten hormon LH czyli w okresie owulacji przed i po owulce juz nie pokazuje drugiej kreski a jak jest ciaza to pokaze najpierw slaba a potem coraz mocniejsza kreske,bo jak mi lekarz tlumaczyl hormon hcg i lh sa podobne i test ich nie rozroznia poprostu wykrywa oba, wiec jak ja robilam od owulki jeszcze kilka dni i caly czas byly dwie kreski to zrobilam wtedy ciazowy :)

Czytalam o tym
Wiem tez ze przy pco zassze pozytyw wychodzi
Czytalam tez ze dziewczynom wyszedl pozytyw a na monitoringu było woadome ze owulka byla 1/2 dni wczesniej
Ja uzylam czulosc 20 alw laski pisza ze sa czulsze tylko jesli tak to logiczne ze ppzytyw wyjdzie wczesniej jak przy 20? Chociaz faktem jest ze kazda kobieta moze miec inny poziom hmm

Zagmatwane to
Wazne ze byly czulosci przed ovu i w ovu
Mam nadzoeje ze tym razem nie przepczylam ovu bo w tamtym kpchalismy sie 3/4 dni wcześniej jakoś lol

Czytalam o tym
Czytalam tez ze dziewczynom wyszedl pozytyw a na monitoringu było woadome ze owulka byla 1/2 dni wczesniej
Ja uzylam czulosc 20 alw laski pisza ze sa czulsze tylko jesli tak to logiczne ze ppzytyw wyjdzie wczesniej jak przy 20? Chociaz faktem jest ze kazda kobieta moze miec inny poziom hmm

Ja nie mam pco na szczescie, test wyszedl mi wczoraj pozytywny a na monitoringu powiedzieli zeby dzialac sobota i niedziela wiec sie praktycznie zgadza.

Czytalam o tym

Zagmatwane to
Wazne ze byly czulosci przed ovu i w ovu
Mam nadzoeje ze tym razem nie przepczylam ovu bo w tamtym kpchalismy sie 3/4 dni wcześniej jakoś lol
Czemu przy pcos zawsze pozytyw wychodzi? A akurat chcialam zaczac robic by trafic dobrze w owulacje.

Monia aaaaaaa

aga tzn jak dlugo. Do konca cyklu ? I ona jasniala

Ciekawe co piszecie
WycYtalam wlasnie ze laski piaaly ze jak testowa jest ciemniejsza to prawdopodobienstwo ciazy a jak jasniejsza to nie hmm
15-18dc negatyw
18dc ciemniejsza niż przedtem
19dc ciemna
20dc bordo
21dc bordo
22dc jasna
23dc negatyw

Zrobiłam z ciekawości ok 26dc i była ciemniejsza niż 23dc

Dzisiaj też zrobiłam ale z porannego a pisze, że nie powinno się i wyszedł negatyw

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, moim skromnym zdaniem trochę za bardzo rozkminiacie z tymi testami. Trza poluzować trochę. Wiem, ze to nie jest łatwa sprawa ale kurka trzeba. Na początku w sumie tez tak miałam a teraz przy 11 podejściu w sumie olewam wszystko. Nauczyłam się mega galaktycznej cierpliwości i taki z tego wszystkiego plus. Objawy tez już ignoruje bo można oszaleć. Takie jest moje skromne zdanie :)

reklama
A raz już tak sobie wmowilam ciaze, ze na teście który był oczywiście bielszy od bieli wizira widziałam druga kreskę! Serio. Oglądałam pod każdym możliwym światłem i pod lupą i tak mi psycha siadła, ze ja widziałam! Rozwaliłam nawet test na części pierwsze żeby ta tasiemkę ze środka wyciągnąć, bo a nóż będzie lepiej widać. Potem było mi tak przykro, ze powiedziałam sobie DOŚĆ! Nie chce tak żyć [emoji846]

Do góry