reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej. Ja dzisiaj od rana poszłam z ciekawości na badania krwi anty tpo i anty tg. Tsh ft3 i ft4 jest w normie. A anty tpo mam wynik 283,74 (norma do 5,61) i anty tg mam 7,54 (norma do 4,11). Znalazłam panią doktor ginekolog endryknolog ale wolny termin ma na 22.05. (poniedzialek)A dni płodne mam teraz na weekend. I co ja mam teraz zrobić?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, zrób usg tarczycy. Wygląda to na Hashimoto. Ja też bez leków mam tsh w normie, ale jak na starania za wysoko. Teraz mi wyszło 2,7 i muszę coś z tym zrobić (przy hashi kontroluje tsh co 3 mce).

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się dzisiaj z pociągu. Jadę służbowo do Warszawy [emoji846]
A już myślałam, że nie dam rady. Wzięłam wczoraj ten cholerny bromergon i myślałam, że w nocy umrę [emoji33] Miałam takie helikopterki jak przy dobrym piciu [emoji12] mdłości, wymioty i w drodze do toalety prawie odpadłam [emoji853] No ki czort [emoji33] Masakra. Jak tak to ma wyglądać cały czas to ja chyba podziękuję. Miałyście tak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie brałam leku to nie wiem. Ale swego czasu jak chciałam zakończyć karmienie (bo on też przepisywany jest na zahamowanie laktacji) i czytałam o nim to się właśnie nie zdecydowałam ze wzg.na skutki uboczne.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dzisiaj z pociągu. Jadę służbowo do Warszawy [emoji846]
A już myślałam, że nie dam rady. Wzięłam wczoraj ten cholerny bromergon i myślałam, że w nocy umrę [emoji33] Miałam takie helikopterki jak przy dobrym piciu [emoji12] mdłości, wymioty i w drodze do toalety prawie odpadłam [emoji853] No ki czort [emoji33] Masakra. Jak tak to ma wyglądać cały czas to ja chyba podziękuję. Miałyście tak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę Dostinex, jak przeczytałam ulotkę to postanowiłam wziąć pierwsza dawkę w piątek, żeby przez weekend dojść do siebie. Ale póki co nic się nie dzieje, więc jak coś to polecam.

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

a lekarze mówili Ci jaka jest szansa? U mnie mówili że 15%. Głowa do góry, wiadomo że to nie jest fajne, ale co zrobisz?nie udało się tym razem i trzeba patrzeć przed siebie, tego co za Tobą już nie zmienisz.
Ja mam 36 lat 3 lata starań za sobą i coraz częściej myślę że to nie jest dobre tak się przeciwstawiać naturze... Zaczynam otwierać się na inne opcje.
Powodzenia następnym razem !! [emoji4]

Hej dziewczyny. Wiem długo tu nie zaglądałam ale musiałam trochę zluzować i odpocząć od forum. Niestety nie nadrobię Was. Poczytałam tylko ostatnie wpisy.
@bertha szkoda że pierwsza próba nieudana ale trzymam kciuki za następną.
@Lanvin jak Twoje cykle?

U mnie niestety dalej nic tzn dziś mam chyba 68 dc. W zeszłym tygodniu byłam u gina i wszystko w środku dobrze , żadnych torbieli. Za to jajniki bardzo aktywne z pięknymi pęcherzykami. Podejrzewam że miałam owulację w niedzielę bo temperatura na to wskazuje ale zobaczy jutro bo będzie trzeci pomiar. Gin kazała zrobić hormony i wczoraj odebrałam wynik i dziś idę z nimi na wizytę. Wrzucę wyniki jak dojadę do pracy bo właśnie turlam się pociągiem.

Postaram się Was nadrobić i czytać przynajmniej raz dziennie. Mam nadzieję że się uda.
@Paraplu super pokoik- zdolniacha z Ciebie.

Miłego dnia dziewczyny. U nas dziś 20 stopni.
Hej, miałam Cię dziś znowu wywoływać :) biedna jesteś z tym cyklem, mam nadzieje, ze kolejny z dongiem będzie krótszy...mi bardzo pomógł. 2 cykle temu 49 dni, cykl temu 40, w tym cyklu 30 :) czekamy na Twoje wyniki w takim razie :)

Musisz zacząć mierzyć temp. Mi to pomogło konkretnie ustalić kiedy się tam coś dzieje i czy się dzieje.

Ja w grudniu i teraz, podwójne cycuchy i ból . A co jest jeszcze objawem to nie czytalam. I nic nie dopasowywalam. Endo mi powiedziała, że może być ze przez leczenie tarczycy ta prolaktyna zwariowała. Ale musiała mi obniżyć bo w grudniu miałam tsh 4,92 :/
@Kurcia dzięki za info, może zrobię za tydzień.

Faktycznie wysokie, a tsh ile miałaś??
U mnie temp ładnie w dół dzisiaj. Normalnie książkowe wszystko , tylko czemu w tą stronę
Zobacz załącznik 806645
Nie podoba mi się Twoja temperatura :(

O nie, bardzo mi przykro :(

U mnie dzisiaj temperatura wygląda tak:

1494915318-aaaaaa.png

Skacze w tej drugiej fazie jak głupia :|

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Wiem długo tu nie zaglądałam ale musiałam trochę zluzować i odpocząć od forum. Niestety nie nadrobię Was. Poczytałam tylko ostatnie wpisy.
@bertha szkoda że pierwsza próba nieudana ale trzymam kciuki za następną.
@Lanvin jak Twoje cykle?

U mnie niestety dalej nic tzn dziś mam chyba 68 dc. W zeszłym tygodniu byłam u gina i wszystko w środku dobrze , żadnych torbieli. Za to jajniki bardzo aktywne z pięknymi pęcherzykami. Podejrzewam że miałam owulację w niedzielę bo temperatura na to wskazuje ale zobaczy jutro bo będzie trzeci pomiar. Gin kazała zrobić hormony i wczoraj odebrałam wynik i dziś idę z nimi na wizytę. Wrzucę wyniki jak dojadę do pracy bo właśnie turlam się pociągiem.

Postaram się Was nadrobić i czytać przynajmniej raz dziennie. Mam nadzieję że się uda.
@Paraplu super pokoik- zdolniacha z Ciebie.

Miłego dnia dziewczyny. U nas dziś 20 stopni.
Jakie hormony "w środku" cyklu?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze trochę strasznie to brzmi...ile człowiek musi znosić żeby osiągnąć cel czyli ciążę...a niektórym tak łatwo to przychodzi...

No chyba musisz poczekać do wizyty. To tylko tydzień...i miemy nadzieję że dobrze Ci doradzi

Jestem miesożercą[emoji1]a tak serio to i warzywa uwielbiam. Słodycze lubię ale jak mam do wyboru ciasto albo coś mięsnego,sałatkę to wolę to drugie. Ogólnie smak kwaśny słony i ostry[emoji6]

Ehh...niby nie tak prosto zajść w ciążę. A już w mnoga...ja tam bliźniaki bym chciała ale też wiem że to ciąża podwyższonego ryzyka...jeśli długo się starasz i nie masz jeszcze dzieci w ogóle(?) to chyba bym zaryzykowała...jak są 3 to może choć 1 się zapłodni...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam ąż 4 pęcherzyki dominujące.
Mąz na początku był chętny a wieczorem mu się odechciało chociaż seksik był w niedziele i zobaczymy może dziś podziałamy :
tez bym chciała bliżniaki, ale mogę mieć też trojaczki :p
nie mam jeszcze dzieci 2 ciaze poroniłam w zeszłym roku.

Ostatnia edycja:
Do góry