reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@bertha a przez ile czasu bierzesz te czopki? Ja je dostalam po laparoskopii na 12 dni i tyle... dodatkowo w czasie operacji mi wysmarowali flaki jakims żelem hialuronowym zeby sie nie pozrastaly znow...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ale ja nie mam pco...ani problemów z owu...
Tylko mam 37 lat więc jakość tych komórek na pewno jest gorsza niż 10 lat temu...

No i u nas wyniki nasienia słabe...w sumie tylko i aż morfologia poniżej normy. Reszta ok...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Może pomyliłam osoby i odpisałam nie tej co trzeba [emoji16][emoji16]

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Może pomyliłam osoby i odpisałam nie tej co trzeba [emoji16][emoji16]

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
No chyba jednak mi chciałaś odpisać[emoji6]pytałam o clo. Tylko że mi lekarz proponuje niby na polepszenie jakości...bo sama produkuje jajeczka i same pękają... Tylko ze względu na wiek najpewniej nie są już tak dobre jak kiedyś...nie w każdym cyklu...

Dzieki Dziewczyny, poddać na pewno się nie poddam.

Tak, w PL. Mam nadzieje ze przy kolejnym podejściu inne leki przepiszą skoro po tych jajca nie dały rady.

Byłam w Parens Kraków. Na razie chce dać jeszcze im szanse. Zobaczę jak się w końcu umówię na wizytę co mi zaproponują na kolejne podejście. Jak mi się nie spodoba ich podejście to będę szukać. Do gyncentrum (to w Katowicach?) miałabym bliżej.

Nieźle można się znaleźć w internecie, nie? :)

Przy ivf (in-vitro) dostajesz leki na stymulacje żeby wyprodukować więcej jajeczek. Ja miałam Menopur 225jedn + Orgalutran od 6dc. Mi urosły 3 pecherzyki, ale ostatnio jedna dziewczyna pisała ze pobrali jej 60!!! Z tym ze jest tak ze często im więcej tym gorsza jakość. Tym próbował mnie pocieszyć gin. Niestety moje 3 nie wystarczyły do sukcesu.
Jesteś monitorowana od ok 5dc, w odpowiednim momencie dostaje się zastrzyk Pregnyl/ovitrelle i po 36h ma się punkcję.
Punkcja jest w narkozie wiec sobie smacznie śpisz i budzisz się po wszystkim.
W tym samym czasie M oddaje nasienie.
Jeśli masz do 34 lat to mogą zapłodnić wg ustawy tylko 6 jajek, niezależnie ile ci pobrali. Resztę możesz zamrozić. Jak skończyłaś 35 lat to możesz zapłodnić wszystkie.
I laboratorium sobie działa - sprawdza jajka, selekcjonuje plemniki i zapładniają - czyli wstrzykują plemnika do jaja (a przy prostszej metodzie po prostu na szkiełku z jednym jajkiem wrzucają trochę plemników i się tam naturalnie odbywają seksy).
Na następny dzień dostajesz info ile pobrali komórek , ile było dojrzałych, ile się poprawnie zapłodnilo.
W mojej klinice daja znać potem w 3. Dniu. U mnie tu już nie było zarodków - nie zaczęły się dzielić.
W mojej klinice zarodki transferują w 5-tej dobie. Ale niektóre kliniki transferują w 3-ciej.
Moja klinika mówi ze ponoć jeśli do 5 tego dnia zarodek nie przeżyje na szkiełku to i tak ciąży z tego nie będzie wiec nie ma co szybciej transferować. Ale kto to wie.. niektórzy mówią ze nie ma go jak w macicy.. ale podłoża, warunki na szkiełku są już tak dobre ze w zasadzie identyczne jak w macicy.
Można podać jeden albo dwa zarodki.
Mi kazali testować (jakby odbył się transfer) po 9-ciu dniach, czyli 9dpt (dni po transferze). To się oblicza tak ze jeśli zarodki były 5-cio dniowe i jest 9dpt to tak jakby 5+9=14dpo.
Dzień punkcji traktuje się jak owulacje.

Nic nie boli. Przynajmniej mnie.
Ale ja mało jajek naprodukowałam. Może gdybym miała z 10-20 to by mi było ciężko chodzić bo jajniki rosną ogromne.
No i potemjest się na luteinie wiec różne już efekty jak po lekach - np cyce strasznie bolą.

Ja bym działała :)

:) dzięki :*

Pokaz finalny efekt sypialni!

Tak, biorę czopki Distreptaza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze trochę strasznie to brzmi...ile człowiek musi znosić żeby osiągnąć cel czyli ciążę...a niektórym tak łatwo to przychodzi...
Hej. Ja dzisiaj od rana poszłam z ciekawości na badania krwi anty tpo i anty tg. Tsh ft3 i ft4 jest w normie. A anty tpo mam wynik 283,74 (norma do 5,61) i anty tg mam 7,54 (norma do 4,11). Znalazłam panią doktor ginekolog endryknolog ale wolny termin ma na 22.05. (poniedzialek)A dni płodne mam teraz na weekend. I co ja mam teraz zrobić?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
No chyba musisz poczekać do wizyty. To tylko tydzień...i miemy nadzieję że dobrze Ci doradzi
@NeSSi mi też ciasta nie wychodzą wolę kupić ;)
@jaoszka trzeba trochę sobie życie osłodzić. W mięsnym kiełbasy ?? :-/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem miesożercą[emoji1]a tak serio to i warzywa uwielbiam. Słodycze lubię ale jak mam do wyboru ciasto albo coś mięsnego,sałatkę to wolę to drugie. Ogólnie smak kwaśny słony i ostry[emoji6]
Hej bylam dzis na monitoringu bo bralam cło 2 tabl od 3-7 dc
Niestety do 19 DC mam zakaz współżycia bo mam 4 dominujące pęcherzyki i jest duza szansa nawet trojaczków wiec cykl na straty....
Od przyszłego cyklu cło pol tabl od 2-6 DC i 10-11 DC wizyta.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Ehh...niby nie tak prosto zajść w ciążę. A już w mnoga...ja tam bliźniaki bym chciała ale też wiem że to ciąża podwyższonego ryzyka...jeśli długo się starasz i nie masz jeszcze dzieci w ogóle(?) to chyba bym zaryzykowała...jak są 3 to może choć 1 się zapłodni...

Berciu, dobrze Cie tu widziec[emoji8] przykro mi ze pierwsze podejście nie wyszło, mam nadzieje ze po zmianie stymulacji sie uda, tylko dlaczego aż 3 miesiące każą czekać?[emoji848]

Moka, nie załamuj sie kochana... jeszcze nie wszystko stracone, mam nadzieje ze malpiszon nie przyjdzie[emoji1364]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Wiem długo tu nie zaglądałam ale musiałam trochę zluzować i odpocząć od forum. Niestety nie nadrobię Was. Poczytałam tylko ostatnie wpisy.
@bertha szkoda że pierwsza próba nieudana ale trzymam kciuki za następną.
@Lanvin jak Twoje cykle?

U mnie niestety dalej nic tzn dziś mam chyba 68 dc. W zeszłym tygodniu byłam u gina i wszystko w środku dobrze , żadnych torbieli. Za to jajniki bardzo aktywne z pięknymi pęcherzykami. Podejrzewam że miałam owulację w niedzielę bo temperatura na to wskazuje ale zobaczy jutro bo będzie trzeci pomiar. Gin kazała zrobić hormony i wczoraj odebrałam wynik i dziś idę z nimi na wizytę. Wrzucę wyniki jak dojadę do pracy bo właśnie turlam się pociągiem.

Postaram się Was nadrobić i czytać przynajmniej raz dziennie. Mam nadzieję że się uda.
@Paraplu super pokoik- zdolniacha z Ciebie.

Miłego dnia dziewczyny. U nas dziś 20 stopni.

Kurcze a ja nawet nie wiem kiedy dokładnie mam obu tak naprawdę polegam na wyliczeniu z kalendarzyka
Ostatnio mam cykle 31-32-niowe więc obu chyba w 18-stym DC ale czy tak jest to chorobcia nie wiem.
Musisz zacząć mierzyć temp. Mi to pomogło konkretnie ustalić kiedy się tam coś dzieje i czy się dzieje.
Trochę naprodukowałyście dziś postów
emoji6.png
luknęłam na szybko. Odpisze wieczorkiem późnym jak z pracy wrócę.

Mam pytanie do dziewczyn z wysoką prolaktyna- miałyście jakieś objawy? Czy tylko wynik badania na to wskazuje? Ja z hormonów robiłam tylko pakiet tarczycowy i fsh i lh w 3 dc. Ogólnie gin potwierdził owu,tarczyca ok i fsh/lh też dobre. No i jak wyszło słabe nasienie to mnie jakby "zostawił" bo gdyby było dobre to dalsza diagnostyka w tym drożność miała być...@ jak w zegarku,żadnych plamień w trakcie cyklu...i nie wiem czy szukać na siłę...dla spokoju mogłabym zbadać tą prolaktyne...
Przed pierwszą ciążą nic nie badałam tylko owu sprawdzilam i plemniki M...

I drugie pytanie -clo oprócz przyspieszenia i większej liczby jajeczek poprawia ich jakość?? Bo gin mówi że można spróbować...Mi większa ilość nie potrzebna. Szybkość też bo w 12 dc mam owu więc za szybko to źle bo mi się @ nie zdąży skończyć
emoji6.png
ale lepsza jakość by się przydała bo w wieku 37 lat to już nie pierwszej urody one
emoji6.png

Ja w grudniu i teraz, podwójne cycuchy i ból . A co jest jeszcze objawem to nie czytalam. I nic nie dopasowywalam. Endo mi powiedziała, że może być ze przez leczenie tarczycy ta prolaktyna zwariowała. Ale musiała mi obniżyć bo w grudniu miałam tsh 4,92 :/
@Kurcia dzięki za info, może zrobię za tydzień.
Hej. Ja dzisiaj od rana poszłam z ciekawości na badania krwi anty tpo i anty tg. Tsh ft3 i ft4 jest w normie. A anty tpo mam wynik 283,74 (norma do 5,61) i anty tg mam 7,54 (norma do 4,11). Znalazłam panią doktor ginekolog endryknolog ale wolny termin ma na 22.05. (poniedzialek)A dni płodne mam teraz na weekend. I co ja mam teraz zrobić?
Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Faktycznie wysokie, a tsh ile miałaś??
U mnie temp ładnie w dół dzisiaj. Normalnie książkowe wszystko , tylko czemu w tą stronę
Screenshot_20170516-065116.jpg

Załączniki

• Screenshot_20170516-065116.jpg
    Screenshot_20170516-065116.jpg
    96,5 KB · Wyświetleń: 440
Musisz zacząć mierzyć temp. Mi to pomogło konkretnie ustalić kiedy się tam coś dzieje i czy się dzieje.

Ja w grudniu i teraz, podwójne cycuchy i ból . A co jest jeszcze objawem to nie czytalam. I nic nie dopasowywalam. Endo mi powiedziała, że może być ze przez leczenie tarczycy ta prolaktyna zwariowała. Ale musiała mi obniżyć bo w grudniu miałam tsh 4,92 :/
@Kurcia dzięki za info, może zrobię za tydzień.

Faktycznie wysokie, a tsh ile miałaś??
U mnie temp ładnie w dół dzisiaj. Normalnie książkowe wszystko , tylko czemu w tą stronę
Zobacz załącznik 806645

No właśnie wykresy piękne, ale tempka nie w tą stronę zdecydowanie...

reklama
Witam się dzisiaj z pociągu. Jadę służbowo do Warszawy [emoji846]
A już myślałam, że nie dam rady. Wzięłam wczoraj ten cholerny bromergon i myślałam, że w nocy umrę [emoji33] Miałam takie helikopterki jak przy dobrym piciu [emoji12] mdłości, wymioty i w drodze do toalety prawie odpadłam [emoji853] No ki czort [emoji33] Masakra. Jak tak to ma wyglądać cały czas to ja chyba podziękuję. Miałyście tak?

Do góry