reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Trochę naprodukowałyście dziś postów[emoji6]luknęłam na szybko. Odpisze wieczorkiem późnym jak z pracy wrócę.

Mam pytanie do dziewczyn z wysoką prolaktyna- miałyście jakieś objawy? Czy tylko wynik badania na to wskazuje? Ja z hormonów robiłam tylko pakiet tarczycowy i fsh i lh w 3 dc. Ogólnie gin potwierdził owu,tarczyca ok i fsh/lh też dobre. No i jak wyszło słabe nasienie to mnie jakby "zostawił" bo gdyby było dobre to dalsza diagnostyka w tym drożność miała być...@ jak w zegarku,żadnych plamień w trakcie cyklu...i nie wiem czy szukać na siłę...dla spokoju mogłabym zbadać tą prolaktyne...
Przed pierwszą ciążą nic nie badałam tylko owu sprawdzilam i plemniki M...

I drugie pytanie -clo oprócz przyspieszenia i większej liczby jajeczek poprawia ich jakość?? Bo gin mówi że można spróbować...Mi większa ilość nie potrzebna. Szybkość też bo w 12 dc mam owu więc za szybko to źle bo mi się @ nie zdąży skończyć[emoji6] ale lepsza jakość by się przydała bo w wieku 37 lat to już nie pierwszej urody one[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nieregularnne cykle jeedynie, innych objawów brak

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
OO i po ilu udało się wam zajść w ciążę? A morfologię też mieliście kiepską?
Tak naprawdę początkowo tylko prostimen i antybiotyk, wyniki trochę lepsze ale dzidzi brak, później przerwa w lekach, kolejne prostimen plus mucosolvan i to był jeden cykl i dwie kreseczki :)

@bertha tak teraz wyglada.

1494881080-aaaaaa.jpeg

1494881088-aaaaaa.jpeg

1494881096-aaaaaa.jpeg

Na ostatnim byla robiona elektryka, musze jeszcze gladz polozyc i pomalowac zanim bede firanki zakladac.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Właśnie miałam pytać co to za wyrwa nad włącznikiem :)
Teraz największa robotę zdobią firanki, zasłony i drzwi do szafy. A potem łóżko..
jakie szerokie będzie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 34 lata :(

Dziewczyny co mam robić. Straszą mnie że nie mam odstawiać luteiny :(
Kochana jak na kilka dni odstawisz, nie przyjdzie @ i będzie ciążą to ona tak szybko nie "obumrze" spokojnie!

A jak odstawisz a @ miałaby przyjść to nie będziesz przedłużać przynajmniej...

Ja przy problemach z progesteronem zaczęłam lutke po odstawieniu przyjmować w 6tc i nic się nie działo :)

Ja mając pco nie zachodziłam a jak lekarz mi dał clo to zaszłam za pierwszym razem. Osobiscie myśle ze clo wpływa trochę na jakość , bo nie dość ze pecherzyki urosły to popękały same....a normalnie na usg miałam wpip małych pęcherzyków i nie pękały.

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
Pękanie a jakość to.jednak trochę inna sprawa ::) jeśli np. Bercie pekaly itd. A nie rozwijały się zarodki bo jakość kiepska to clo tu nic nie pomoże niestety :/

Właśnie miałam pytać co to za wyrwa nad włącznikiem :)
Teraz największa robotę zdobią firanki, zasłony i drzwi do szafy. A potem łóżko..
jakie szerokie będzie?

160cm bedzie. Masz racje, teraz najwieksza robote zrobia firanki i zaslony oraz drzwi.
Na (jeszcze) niepomalowanej scianie bedzie stala jeszcze szafa 200cm wysoka, 100cm szeroka i 35cm gleboka z lustrzanymi drzwiami - kacik kosmetyczny :)

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Dzieki Dziewczyny, poddać na pewno się nie poddam.

Tak, w PL. Mam nadzieje ze przy kolejnym podejściu inne leki przepiszą skoro po tych jajca nie dały rady.

Byłam w Parens Kraków. Na razie chce dać jeszcze im szanse. Zobaczę jak się w końcu umówię na wizytę co mi zaproponują na kolejne podejście. Jak mi się nie spodoba ich podejście to będę szukać. Do gyncentrum (to w Katowicach?) miałabym bliżej.

Nieźle można się znaleźć w internecie, nie? :)

Przy ivf (in-vitro) dostajesz leki na stymulacje żeby wyprodukować więcej jajeczek. Ja miałam Menopur 225jedn + Orgalutran od 6dc. Mi urosły 3 pecherzyki, ale ostatnio jedna dziewczyna pisała ze pobrali jej 60!!! Z tym ze jest tak ze często im więcej tym gorsza jakość. Tym próbował mnie pocieszyć gin. Niestety moje 3 nie wystarczyły do sukcesu.
Jesteś monitorowana od ok 5dc, w odpowiednim momencie dostaje się zastrzyk Pregnyl/ovitrelle i po 36h ma się punkcję.
Punkcja jest w narkozie wiec sobie smacznie śpisz i budzisz się po wszystkim.
W tym samym czasie M oddaje nasienie.
Jeśli masz do 34 lat to mogą zapłodnić wg ustawy tylko 6 jajek, niezależnie ile ci pobrali. Resztę możesz zamrozić. Jak skończyłaś 35 lat to możesz zapłodnić wszystkie.
I laboratorium sobie działa - sprawdza jajka, selekcjonuje plemniki i zapładniają - czyli wstrzykują plemnika do jaja (a przy prostszej metodzie po prostu na szkiełku z jednym jajkiem wrzucają trochę plemników i się tam naturalnie odbywają seksy).
Na następny dzień dostajesz info ile pobrali komórek , ile było dojrzałych, ile się poprawnie zapłodnilo.
W mojej klinice daja znać potem w 3. Dniu. U mnie tu już nie było zarodków - nie zaczęły się dzielić.
W mojej klinice zarodki transferują w 5-tej dobie. Ale niektóre kliniki transferują w 3-ciej.
Moja klinika mówi ze ponoć jeśli do 5 tego dnia zarodek nie przeżyje na szkiełku to i tak ciąży z tego nie będzie wiec nie ma co szybciej transferować. Ale kto to wie.. niektórzy mówią ze nie ma go jak w macicy.. ale podłoża, warunki na szkiełku są już tak dobre ze w zasadzie identyczne jak w macicy.
Można podać jeden albo dwa zarodki.
Mi kazali testować (jakby odbył się transfer) po 9-ciu dniach, czyli 9dpt (dni po transferze). To się oblicza tak ze jeśli zarodki były 5-cio dniowe i jest 9dpt to tak jakby 5+9=14dpo.
Dzień punkcji traktuje się jak owulacje.

Nic nie boli. Przynajmniej mnie.
Ale ja mało jajek naprodukowałam. Może gdybym miała z 10-20 to by mi było ciężko chodzić bo jajniki rosną ogromne.
No i potemjest się na luteinie wiec różne już efekty jak po lekach - np cyce strasznie bolą.

Ja bym działała :)

:) dzięki :*

Pokaz finalny efekt sypialni!

Tak, biorę czopki Distreptaza.

Tak, w Kato :) znajoma po 2 nieudanych próbach w innej klinice poszła do gyncentrum, i za 3tyg rodzi :) powiedziała, że podejście zupełnie inne i czuła, że tam jej pomogą :) poleca dr Mercika :)

Dzieki Dziewczyny, poddać na pewno się nie poddam.

Tak, w PL. Mam nadzieje ze przy kolejnym podejściu inne leki przepiszą skoro po tych jajca nie dały rady.

Byłam w Parens Kraków. Na razie chce dać jeszcze im szanse. Zobaczę jak się w końcu umówię na wizytę co mi zaproponują na kolejne podejście. Jak mi się nie spodoba ich podejście to będę szukać. Do gyncentrum (to w Katowicach?) miałabym bliżej.

Nieźle można się znaleźć w internecie, nie? :)

Przy ivf (in-vitro) dostajesz leki na stymulacje żeby wyprodukować więcej jajeczek. Ja miałam Menopur 225jedn + Orgalutran od 6dc. Mi urosły 3 pecherzyki, ale ostatnio jedna dziewczyna pisała ze pobrali jej 60!!! Z tym ze jest tak ze często im więcej tym gorsza jakość. Tym próbował mnie pocieszyć gin. Niestety moje 3 nie wystarczyły do sukcesu.
Jesteś monitorowana od ok 5dc, w odpowiednim momencie dostaje się zastrzyk Pregnyl/ovitrelle i po 36h ma się punkcję.
Punkcja jest w narkozie wiec sobie smacznie śpisz i budzisz się po wszystkim.
W tym samym czasie M oddaje nasienie.
Jeśli masz do 34 lat to mogą zapłodnić wg ustawy tylko 6 jajek, niezależnie ile ci pobrali. Resztę możesz zamrozić. Jak skończyłaś 35 lat to możesz zapłodnić wszystkie.
I laboratorium sobie działa - sprawdza jajka, selekcjonuje plemniki i zapładniają - czyli wstrzykują plemnika do jaja (a przy prostszej metodzie po prostu na szkiełku z jednym jajkiem wrzucają trochę plemników i się tam naturalnie odbywają seksy).
Na następny dzień dostajesz info ile pobrali komórek , ile było dojrzałych, ile się poprawnie zapłodnilo.
W mojej klinice daja znać potem w 3. Dniu. U mnie tu już nie było zarodków - nie zaczęły się dzielić.
W mojej klinice zarodki transferują w 5-tej dobie. Ale niektóre kliniki transferują w 3-ciej.
Moja klinika mówi ze ponoć jeśli do 5 tego dnia zarodek nie przeżyje na szkiełku to i tak ciąży z tego nie będzie wiec nie ma co szybciej transferować. Ale kto to wie.. niektórzy mówią ze nie ma go jak w macicy.. ale podłoża, warunki na szkiełku są już tak dobre ze w zasadzie identyczne jak w macicy.
Można podać jeden albo dwa zarodki.
Mi kazali testować (jakby odbył się transfer) po 9-ciu dniach, czyli 9dpt (dni po transferze). To się oblicza tak ze jeśli zarodki były 5-cio dniowe i jest 9dpt to tak jakby 5+9=14dpo.
Dzień punkcji traktuje się jak owulacje.

Nic nie boli. Przynajmniej mnie.
Ale ja mało jajek naprodukowałam. Może gdybym miała z 10-20 to by mi było ciężko chodzić bo jajniki rosną ogromne.
No i potemjest się na luteinie wiec różne już efekty jak po lekach - np cyce strasznie bolą.

Ja bym działała :)

:) dzięki :*

Pokaz finalny efekt sypialni!

Tak, biorę czopki Distreptaza.

Dzięki wielkie za informacje! Czy dobrze rozumiem, że kwestii oddawania Ci zarodków nie przechodzilas? To też jest w narkozie?
A powiedz jak się czulas po tych lekach stymulujacych? Dałaś radę normalnie funkcjonować czy byłaś na zwolnieniu?

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry